Επιστροφή στο Forum : Test NH3/NH4
Θα ηθελα να ρωτησω ποιας εταιριας τα τεστ ειναι καλυτερα για να μετραω την αμμωνια στο ενυδρειο μου με ακριβεια. Εχω μεν τις σερα αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι αξιοπιστα.
Ευχαριστω:):)
Με της Sera είχα ανάμικτα αποτελέσματα. Ένα κουτάκι δούλεψε μια χαρά, αλλά ένα άλλο μου έδειχνε ελαφρά ένδειξη αμμωνίας (κάτι ανάμεσα στα 2 πρώτα χρώματα της κλίμακας), ενω δεν υπήρχε τίποτα.
Μετά άλλαξα σε API, και είμαι πολύ ευχαριστημένος, συν ότι βγήκε και πιό φτηνό ανά μέτρηση.
Δημητρης89
29-06-09, 14:28
Με της Sera είχα ανάμικτα αποτελέσματα. Ένα κουτάκι δούλεψε μια χαρά, αλλά ένα άλλο μου έδειχνε ελαφρά ένδειξη αμμωνίας (κάτι ανάμεσα στα 2 πρώτα χρώματα της κλίμακας), ενω δεν υπήρχε τίποτα.
Μετά άλλαξα σε API, και είμαι πολύ ευχαριστημένος, συν ότι βγήκε και πιό φτηνό ανά μέτρηση.
τα μπουκαλακια ποσο τα περνεις και για ποσες μετρησεις ειναι?
-------------------------
Θα ηθελα να ρωτησω ποιας εταιριας τα τεστ ειναι καλυτερα για να μετραω την αμμωνια στο ενυδρειο μου με ακριβεια. Εχω μεν τις σερα αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι αξιοπιστα.
Ευχαριστω:):)
δες και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33040
φιλε μου aquaman και εγω αυτο το προβλημα εχω μου βγαζει μια ελαφρα ενδειξει αμμωνιας στα παντα στο ενυδρειο στο εμφιαλομενο στης βρυσης και ειπα μηπως φταινε τα τεστ απο οτι φενετε αυτο ειναι. θα αλλαξω σε ΑΠΙ ευχαριστω πολυ παιδια :D:D
Η ενδιάμεση λύση είναι να το χρησιμοποιείς έχοντας υπόψη σου ότι η ενδιάμεση αυτή ένδειξη "ισοδυναμεί" με μηδέν αμμωνία, αλλά κι εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα άλλο - το Σερα το κράτησα για "ώρα ανάγκης" ή μέχρι να λήξει...
τα μπουκαλακια ποσο τα περνεις και για ποσες μετρησεις ειναι?
Δε θυμαμαι τώρα απ'έξω, αλλά η διαφορά ήταν σημαντική, εκτός από την αξιοπιστία.
Κλεόβουλος
30-06-09, 19:22
Η σειρά των τεστ της ΑΡΙ νομίζω είναι η πιό αξιόπιστη.
Τα υγρά,όχι τα στικ(γιατί υπάρχουν κι αυτά αλλά είναι μάπα).
Ευχαριστω κλεοβουλε:D:D:D Τα Μωρακια σου ειναι μια χαρα, εγιναν και κολητα φιλαρακια με τους μεγαλους :D:D:D
Κλεόβουλος
30-06-09, 20:40
:smt041
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.