PDA

Επιστροφή στο Forum : Λευκή άλγη;

DUKEMNUKEMgr
27-06-09, 19:22
Παιδιά καλησπέρα.. Χτές έβαλα 10 guppies στο νεο-στημμένο μου ενυδρείο. Αν και οι μετρήσεις μου είναι κανονικές, και το φίλτρο μου στρωμμένο (με υλικά απο προηγούμενο φίλτρο που έτρεχε απο το 2004), αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: ΟΛΟ το χαλίκι είναι καλυμένο απο ένα λευκό ημί-διάφανο "πέπλο".
Χτες δεν υπήρχε οπότε φαντάζομαι δημιουργήθηκε μέσα σε ένα βράδυ. Έχει το λευκό χρώμα που παίρνει το νερό όταν αντιμετωπίζουμε bacterial bloom. Μόνο που αυτό το πράγμα δεν αιωρείται αλλά μένει κολλημένο πάνω στο υπόστρωμα και σε χαμηλά σημεία στο τζάμι.
Η ροή του νερού είναι ικανοποιητική!
Δεν φαίνεται έντονα αλλά αν το παρατηρίσω απο κοντά μοιάζει σαν κοντές πυκνές τριχούλες απο αραχνούφαντο. (τι σας λέω τώρα ε;). Κυματίζει με την ροή του νερού και δεν είναι ψηλό (εννοώ πως παραμένει κοντά στο υπόστρωμα που έχει καλύψει).
Στην υφή είναι ένα λεπτό γλοιώδες πράγμα, σαν βλένα και δεν μυρίζει έντονα. Δυστυχώς στις φωτογραφίες δεν φαίνεται καλα! Έχει κανεις ιδέα τι μπορεί να είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
-------------------------
Μετά απο αρκετό ψάξιμο βρήκα πως δεν πρόκειται για άλγη αλλα για ένα είδος μύκητα που εμφανίζεται σε πρωτοστημμένα ενυδρεία. Θα ακολουθήσει ο κύκλος του και θα φύγει. Πήρα τις απαντήσεις που ήθελα, αλλα σε περίπτωση που έχω κάνει λάθος αυτό-διάγνωση, θα ενημερώσω εδώ!

Ευχαριστώ.

eliteaguarium
28-06-09, 09:37
Το ειχα και εγω αυτο στης αρχες οταν εστρωνα το ενυδρειο ομως το ειχα στα ξυλα δεν κρατησε και πολη τα ξεπληνα και δεν ξαναβγηκαν .
Περιμενε απαντησεις και απο εμπειρους:)

aquaman
28-06-09, 18:15
Δεν ξέρω πόσο "πιό έμπειρος" είμαι, αλλά κάτι τέτοιο μου θυμίζει κι εμένα μια "μούχλα" (έτσι θα την περιέγραφα) που βγήκε στα ξύλα μου όταν πρωτοέστηνα το ενυδρείο. Στην περίπτωσή μου έφυγε μόνη της μετά από 2-3 βδομάδες, χωρίς να κάνω τίποτα.