PDA

Επιστροφή στο Forum : Εριξα τον αραγωνιτη και ολα εγιναν μαυρα...


ababapanos
26-06-09, 05:56
χτες στο καινουριο μου ΡΙΟ 400, αφου με πολυ κοπο το γεμισα και του εφτιαξα και την αλατοτιτα, εριξα τα 30 κιλα ζωντανο αραγωνιτη (CARIB SEA ARAGALIVE) που ειχα αγωρασει apo water in , και το νερο μου εγινε θολο. και στην επιφανεια ολη εχουν βγει καφε αφροι. Ελεγα οτι ειναι φυσιολογικο αλλα περιμενα μια ημερα να ξεθολοσει και ειναι ακομα στην ιδια κατασταση. Μηπως ηθελε πλησιμο πρωτα? (να πω οτι ο αραγωνιτης δεν ηταν ακριβως ζωντανος. ηταν στεγνος μεσα στην σακουλα του αλλα ειχε μεσα ενα φακελακι με ζωντανα βακτηρια που ελεγε τα προσθετεις μετα στο νερο νομιζω, τα οποια δεν τα εριξα ακομα.

Να πω οτι εχω κλεισει τους κυκλοφοριτες και το εσωτερικο φιλτρο απο χτες, γιατι νομιζα οτι θα βοηθουσε στο να ξεθολοσει πιο γρηγορα.

Τι να κανω? να περιμενω κιαλο? η θα πρεπει δυστηχως να πεταξω 400 λιτρα νερου και να βαλω αλλα?

παρακαλω βοηθεια!!! http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/sad.gif

Kotsos
26-06-09, 06:06
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ζωντανό αραγωνιτη, αλλά νομίζω πως κάποιοι, το φακελάκι που έχουν είναι για να ξεθολώνει... Ρίξε λιπόν και το φακελάκι και δες τι θα γίνει.. Πάντος πιστεύω πως τα φίλτρα και τις αντλίες πρέπει να τα λειτουργήσεις..:cool:

sp67
26-06-09, 08:15
Ρίξε τα φακελάκια,βάλε τους κυκλοφορητές.

vasilakis
26-06-09, 08:24
Μην ανησυχεις δεν ειναι τιποτα. Το συνηθιζουν οι αραγωνιτες που εχουν εξτρα φακελακια με βακτηρια.
Γενικα παντως οταν πας να προσθεσεις αραγωνιτη καλο ειναι να κλεινεις τις αντλιες και να κατεβαζεις το σακι ολοκληρο κοντα στον πυθμενα και εκει μεσα στο νερο να το σκιζεις για να μη γινεται της κακομοιρας.