PDA

Επιστροφή στο Forum : πατεντα για ψηξη

Μίμης
11-06-09, 12:49
γεια σας παιδια .σκεφτηκα οτι θα μπορουσα να κρυωσω το νερο του ενυδρειο εχοντασ τον απλο ανεμιστηρα που χρησιμοποιουμε για να δροσιστουμε εμεις να χτυπαει ο αερας πανο στο τζαμι του ενυδρειου τι λετε?

in the pond
11-06-09, 12:58
γεια σας παιδια .σκεφτηκα οτι θα μπορουσα να κρυωσω το νερο του ενυδρειο εχοντασ τον απλο ανεμιστηρα που χρησιμοποιουμε για να δροσιστουμε εμεις να χτυπαει ο αερας πανο στο τζαμι του ενυδρειου τι λετε?

Εμείς λέμε....!
Αυτό που πρόκειται να κάνεις όμως, δε λέει...;)
Μόνο η απευθείας ανατάραξη της επιφάνειας του νερού (δηλαδή από πάνω) μπορεί να επισπεύσει την εξάτμιση με τον συνεχόμενο αέρα και να κρατάει και την θερμοκρασία πιο κάτω από ότι θα ήταν στην πραγματικότητα.

Επειδή όμως αυτό το διάστημα έχουν αναφερθεί δεκάδες ποστ και πατέντες γι' αυτό το θέμα, αναφέρω ότι εκτός από τα ανεμιστηράκια, υπάρχουν και τα συστήματα κλιματισμού, όπου εκτός από το ενυδρείο δροσίζεσαι και ο ίδιος.

Ηλίας
11-06-09, 13:22
Εγω σημερα κιολας εφτιαξα εναν ανεμιστηρα αυτοκινητου με ενα απλο τροφοδοτικο και διακοπτακι και δουλευει τελοια.Το μονο μειον ειναι οτι κανει λιγο θοριβο αλλα αμα κλεισεις την πορτα ουτε γατα ουτε ζημια:)
Κανει καλη αναταραξη και 3 ωρες που το εχω τωρα εχει πεσει απο τους 30 στους 26,5;)

george
11-06-09, 13:25
Αφήνεις το καπάκι ανοιχτό;

Ηλίας
11-06-09, 13:27
μισανοικτο γιατι δεν χωραει ολοκληρος ο ανεμιστηρας....

george
11-06-09, 13:35
Μη σου πηδήξει έξω κανένα ψάρι :rolleyes:

Ηλίας
11-06-09, 13:57
.....και τι ψαρι χρυσοψαρο:p!

Μίμης
11-06-09, 13:57
πολύ καλή ιδέα αυτό με το ανεμιστηράκι αυτό κινητού αλλα αν δε κάνω λάθος εσύ δεν είχες πάρει 3-4 ανεμιστηράκια κανονικά μικρά για την ψύξη ?

Ηλίας
11-06-09, 13:58
δεν προλαβαινο να τα φτιαξω τωρα....

MIkex24
11-06-09, 14:05
παιδια εγω εχω βαλει σε εξαγωνο ενυδρειο 60λτ 2 ανεμιστιρακια απο αυτα που μπαινουν στους υπολογιστες και το νερο κρυονει και με το παραπανω....

Ηλίας
11-06-09, 14:11
πολύ καλή ιδέα αυτό με το ανεμιστηράκι αυτό κινητού αλλα αν δε κάνω λάθος εσύ δεν είχες πάρει 3-4 ανεμιστηράκια κανονικά μικρά για την ψύξη ?

2παιδια εγω εχω βαλει σε εξαγωνο ενυδρειο 60λτ ανεμιστιρακια απο αυτα που μπαινουν στους υπολογιστες και το νερο κρυονει και με το παραπανω....
το ιδιο ειναι;)