Επιστροφή στο Forum : Siamese Algae Eater + φυτά!! Πάνε μαζί?
Καλησπέρα σας!
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι τα Siamese Algae Eater δεν "πάνε" με Εchinodorus Bleheri. Αληθεύει αυτό?? Υπάρχει πρόβλημα και με άλλα φυτά? Έχει κανείς προσωπική εμπειρία?
Ευχαριστώ ;):) Echino
...πρωτη φορα το ακουω αυτο....μηπως μιλας για τους Cae(chinese alge eater)?
Ειναι αυτοι, ισως πιθανο να προκαλουν προβλημα;)
Τσιόνογλου Σταύρος
10-06-09, 21:50
Συνήθως δεν προκαλούν πρόβλημα αν έχουν άλγη να φάνε ή ταϊζονται και με φυτικές τροφες .Το μοναδικό πρόβλημα που είχα μαζί τους και άλλοι φίλοι συντοπίτες χομπίστες είναι οτι τρώνε την Java moss.Ολα τα άλλα φυτά που περασαν απο το ενυδρείο μου δεν τα πείραζαν παρα μονο έψαχναν πάνω τους για άλγη.
προσωπικα ποτε δεν ειχα προβλημα με sae
Έχω SAE+echinodorus bleheri εδώ και 8 μήνες - ποτέ δεν το πείραξαν.
Κι έγω εχω τον παραπανω συνδυασμο ψαριών και φυτών χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συνήθως δεν προκαλούν πρόβλημα αν έχουν άλγη να φάνε ή ταϊζονται και με φυτικές τροφες .Το μοναδικό πρόβλημα που είχα μαζί τους και άλλοι φίλοι συντοπίτες χομπίστες είναι οτι τρώνε την Java moss.Ολα τα άλλα φυτά που περασαν απο το ενυδρείο μου δεν τα πείραζαν παρα μονο έψαχναν πάνω τους για άλγη.
Φινο μεζεδακι η moss για τα SAE ! :smt023
Εμενα εκτος απο την triangle moss μου κατεστρεψαν ολοσχερως και μια Rotala nanjeshan που μου ειχε στειλει ο Στρατηγος.
Εκτος αυτου εφεραν την αναστατωση με τους ατελειωτους τσαμπουκαδες τους, και δεν αγγιξαν ουτε μοριο αλγης :smt065
Βρε ουστ με τα γουρουνοψαρα...πρωτη φορα αντιπαθησα ψαρι τοσο πολυ !
Μου βγαλαν και την πιστη να τους πιασω και ξηλωσα ολο το ενυδρειο.:smt011
Βρε ουστ με τα γουρουνοψαρα...πρωτη φορα αντιπαθησα ψαρι τοσο πολυ !
Μου βγαλαν και την πιστη να τους πιασω και ξηλωσα ολο το ενυδρειο.:smt011
....Αλεξ βαλε και κανενα cae και μετα ελα να μου πεις...:D :D
Α πα πα....αλλα γαιδουροψαρα κι αυτα ! Γαριδες και παλι γαριδες. φιλοι μου.
Οποιος εχει ανουμπια με αλγη στα φυλλα που δεν βγαινει με τιποτα, ας την φερει να την βαλω μεσα στο ενυδρειο μου. Οι γαριδες θα την κανουν τζαμι σε 3 μερες.
Οποιος εχει ανουμπια με αλγη στα φυλλα που δεν βγαινει με τιποτα, ας την φερει να την βαλω μεσα στο ενυδρειο μου. Οι γαριδες θα την κανουν τζαμι σε 3 μερες.
εφτασεεε!!! :p
Βλέπω από τις απαντήσεις ότι όλοι συμφωνούμε ότι οι SAE δεν πειράζουν γενικά τα φυτά!! :) Παρόλα αυτά διαφωνούμε κατά πόσο είναι αποτελεσματικοί στην καταπολέμιση άλγης!! Ή κάνω λάθος...:rolleyes: Γενικά από όσο το έχω ψάξει (και σε ξένα σάιτ) τους αρέσει πολύ η άλγη... άρα σκέφτομαι να πάρω μερικά... εκτός και έχει κανένας να μου προτείνει κάτι άλλο!! Άλλωστε από όσο έχω ρωτήσει εδώ Ηράκλειο δεν έχω βρει SAE πουθενά δυστυχώς...:(
γιατι δεν παιρνεις γαριδουλες;
Βλέπω από τις απαντήσεις ότι όλοι συμφωνούμε ότι οι SAE δεν πειράζουν γενικά τα φυτά!! :) Παρόλα αυτά διαφωνούμε κατά πόσο είναι αποτελεσματικοί στην καταπολέμιση άλγης!! Ή κάνω λάθος...:rolleyes: Γενικά από όσο το έχω ψάξει (και σε ξένα σάιτ) τους αρέσει πολύ η άλγη... άρα σκέφτομαι να πάρω μερικά... εκτός και έχει κανένας να μου προτείνει κάτι άλλο!! Άλλωστε από όσο έχω ρωτήσει εδώ Ηράκλειο δεν έχω βρει SAE πουθενά δυστυχώς...:(
Κοιτα , αντικειμενικα ειναι καλοι στο να καθαριζουν αλγες, αλλα δεν ειναι η λυση οπως εχουμε ξαναπει αρκετες φορες. Για παραδειγμα οταν τους πηρα ειχα τριχοειδη αλλα δεν την αγγιζαν γιατι ηταν χορτατοι. Αν τους αφησεις και πεινασουν θα φανε και αλγες.
Αν τους κραταγα ομως , τωρα που δεν υπαρχει ιχνος αλγης μεσα στο ενυδρειο, θα επρεπε να συνεχιζω να τους ταιζω με καταλληλες γι αυτους τροφες.
Να ξερεις παντως οτι ειναι ωραια ψαρια με ομορφη κινηση, αλλα θελουν κοπαδι των 5 τουλαχιστον και μεγαλο ενυδρειο. Υπολογισε 50 λιτρα για το καθε ατομο.
Αν εχεις λοιπον ενα τετοιο ενυδρειο και σου αρεσουν σαν ψαρια τοτε παρε τους. Αν ομως εχεις μικρο ενυδρειο και τους θες μονο και μονο για να καθαριζουν την αλγη, τοτε θα εισαι λαθος.
Τα SAE με εχουν απαλλαξει απο την τριχοειδη στο παρελθον. Την καθαρισαν μεσα σε ελαχιστες μερες και ειχαν μια κοιλια τουμπανο απο το φαϊ. :D Σιγουρα ομως δεν ειναι για ολες τις αλγες και φυσικα δεν ειναι η λυση.
Θα συμφωνησω με ολα οσα ειπα ο Raven στο τελευταιο του ποστ.
Το ενυδρείο μου είναι 200 λίτρα! Άρα έχω τον χώρο για ένα μικρό κοπαδάκι από SAE. Παρόλα αυτά όμως όσο και αν έψαξα δεν βρήκα στο Ηράκλειο. Άρα κατέληξα στην δεύτερη κατά σειρά λύση που είχα σκεφτεί για αλγοφάγα ψάρια τους Otocinclus. Δεν είναι τόσο όμορφα και κινητικά όσο τα SAE, αλλά οκ. :)
Επίσης γνωρίζω ότι η λύση για την άλγη δεν είναι τα αλγοφάγα ψάρια, απλά είναι μια μικρή βοήθεια στην καταπολέμιση (κατά την γνώμη μου). Άλλωστε έχω ελάχιστη (έως καθόλου) άλγη.... μόνο την κλασσική καφέ που όπως διαβάζω εδώ την περνάει κάθε νεοσύστατο ενυδρείο! (εμένα είναι 3 μηνών).
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.