PDA

Επιστροφή στο Forum : απιονισμένο νερο απο παγακια

Μίμης
09-06-09, 22:01
για σας παιδια θα ηθαλα να σασ ρωτισω κατι ως αναφορα απιονισμενο νερο.απο οτι ξερω τα παγακια αμα λιωσουν το νερο δεν εχει καθολου σκληροτητα γιατι ολα τα αλατα οπως βλεπετε καθονται στον πατο του ποτηριου.(το καταλαβενεις και απο μια περιεργη γευση)οποτε αν κανουμε πολλα παγακια και τα λιωσοθμε σε μια μεγαλι κουπα λογικα το νερο δε θα εχει αλατα .θα εχουν κατσει ολα στον πατο .αρα θα μπορουσαμε να βαλουμε αυτο το νερο στο ενυδρειο προσεκτικα χωρις να ριξουμε τα κομματακια απο αλατα?ετσι δε θα εχουμε απιονισμενο νερο?:confused:

kwstas_original
09-06-09, 22:04
εγω ξερω οτι τα παγακια εχουν αζωτο...δεν περνω κ ορκο αλλα ετσι μου φαινετε..και ειναι κατι πολυ κακο για το ενυδρειο..:D

Kotsos
09-06-09, 22:07
για σας παιδια θα ηθαλα να σασ ρωτισω κατι ως αναφορα απιονισμενο νερο.απο οτι ξερω τα παγακια αμα λιωσουν το νερο δεν εχει καθολου σκληροτητα γιατι ολα τα αλατα οπως βλεπετε καθονται στον πατο του ποτηριου.(το καταλαβενεις και απο μια περιεργη γευση)οποτε αν κανουμε πολλα παγακια και τα λιωσοθμε σε μια μεγαλι κουπα λογικα το νερο δε θα εχει αλατα .θα εχουν κατσει ολα στον πατο .αρα θα μπορουσαμε να βαλουμε αυτο το νερο στο ενυδρειο προσεκτικα χωρις να ριξουμε τα κομματακια απο αλατα?ετσι δε θα εχουμε απιονισμενο νερο?:confused:Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά ακόμη και αν υσχύει, είναι εύκολο να φτιάξεις 30 λιτρα παγάκι πχ για μια αλλαγή??:cool:

Γιώργος Κ
09-06-09, 22:09
Δε καταλαβα θελεις να φτιαξεις παγακια απο απιονισμενο νερο η να "παραγεις" απιονισμενο νερο απο παγακια απο νερο βρυσης? Οπως και να εχει δεν εχει νοημα ολο αυτο! Ειδηκα στη δευτερη περιπτωση να θυμασαι οτι οταν παγωνει το νερο & ξεπαγωνει εχει την ιδια συσταση με αυτη που ειχε πριν! ΦΥΣΙΚΑ και χλωριο και τα αλατα του και οτι υπηρχε πριν (απο τη βρυση)!!

in the pond
09-06-09, 22:09
:confused: Από πού το διαπίστωσετε αυτό?

Πάνος
09-06-09, 22:12
καθαρο νερο μπορεις να παρεις απο υγροποιηση υδρατμων (απεσταγμενο για την ακριβεια) και οχι απο υγροποιηση παγου...

josephjuve
10-06-09, 17:13
καθαρο νερο μπορεις να παρεις απο υγροποιηση υδρατμων (απεσταγμενο για την ακριβεια) και οχι απο υγροποιηση παγου...
σωστος ο κυριος και πληρωνεται!;)

gleboukas
12-06-09, 13:37
αρα απο air-condition το νερο κανει .
Παντως εγω εκανα κατι μετρισουλες και ειναι 6.0 ph και αρκετα μαλακο

DimmyF
12-06-09, 18:11
αρα απο air-condition το νερο κανει .
Παντως εγω εκανα κατι μετρισουλες και ειναι 6.0 ph και αρκετα μαλακο

δεν το προτιμουμε γιατι μεσα σε αυτο το νερο υπαρχουν και ολες οι ακαθαρσιες του αερα που δουλευει το κλιματιστικο. αν καπνιζεις κ ολας στο δωματιο που ειναι το κλιματιστικο...αστο καλυτερα

gleboukas
15-06-09, 08:01
Δεν καπνιζω
!!!!!!!!

aquaman
15-06-09, 11:54
Το νερό του κλιματιστικού δεν πρέπει να το θεωρείς καθαρό μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από υγροποίηση υδρατμών.
Για να χρησιμοποιήσω ένα "τραβηγμένο" παράδειγμα, και η βροχή είναι υγροποιημένοι υδρατμοί, αλλά αν η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη γίνεται όξινη και ακατάλληλη για ψάρια