Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με Skimmer (Deltec mce 300)
δεν τα πάω καλά με το σκίμμερ μου :smt086
σταμάτησα την λειτουργία του διότι έβαλα ένα φάρμακο για το κυανοβακτηρίδιο. 2-3 μέρες μετά που το ξανά έβαλα σε λειτουργία δεν λειτουργεί όπως πριν. Πιο συγκεκριμένα το δοχείο που βγαίνει από το πάνω μέρος (αυτό που μαζεύει τις βρωμιές) γεμίζει κατευθείαν με πολύ αφρό, τόσο που βγαίνει από πάνω νερό και έκανε χάλια το πάτωμα. Άνοιξα παραπάνω την βαλβίδα και τώρα δεν βγαίνει τόσο γρήγορα το νερό από πάνω αλλά όλο το δοχεί γεμίζει με νερό σχεδόν αμέσως αντί να γεμίζει μόνο με τις βρωμιές όπως πριν.
το αποσυναρμολόγησα, το έπλυνα επί της ευκαιρίας, το συναρμολόγησα και πάλι τα ίδια..
έχω αγανακτήσει :smt076
καμιά συμβουλή? κανάς χριστιανός που να μένει κοντά στην Παύλου Μελά (Θεσ/νίκη)?
Μάγγος Θωμάς
01-06-09, 18:16
Δεν φταίει το skimmer το chemi clean είναι ο "υπαίτιος" ............ ετοίμασε φρέσκο νερό, συμπλήρωνε όσο το skimmer σου πετάει, άνθρακα και υπομονή
Δεν φταίει το skimmer το chemi clean είναι ο "υπαίτιος" ............ ετοίμασε φρέσκο νερό, συμπλήρωνε όσο το skimmer σου πετάει, άνθρακα και υπομονή
δεν το κατάλαβα αυτό φίλε.
τι ακριβώς είναι το chemi clean?
Chemi clean είναι το πιο γνωστό φάρμακο για το κυανό!Εσύ τι φάρμακο έριξες?
Chemi clean είναι το πιο γνωστό φάρμακο για το κυανό!Εσύ τι φάρμακο έριξες?
μου το έδωσε ένα παιδί, κίτρινη σκόνη ήταν την οποία έξυνε από κάποιο κύβο νομίζω. Μου είπε ότι είναι από ΗΠΑ και ότι έχει μία ουσία που απαγορεύεται στην Ε.Ε. Δεν μου είπε το όνομα αλλά ήταν πολύ αποτελεσματικό και καθάρισε κατευθείαν το κυανοβακτιρίδιο.
Δλδ σου έδωσε ένα φάρμακο και εσύ το έριξες χωρίς να ξέρεις τι είναι?Αναρωτιέμαι τι έχει μέσα που το καθιστά απαγορευτικό στην ΕΕ:confused:
Δλδ σου έδωσε ένα φάρμακο και εσύ το έριξες χωρίς να ξέρεις τι είναι?Αναρωτιέμαι τι έχει μέσα που το καθιστά απαγορευτικό στην ΕΕ:confused:
ναι. δούλευε το παιδί σε ένα μαγαζί και μου είπε θα σου δώσω κάτι που έχω για το δικό μου ενυδρείο κλπ κλπ.
τώρα στο θέμα μας με το σκίμμερ καμιά άποψη? δηλαδή το φάρμακο λειτουργεί έτσι ώστε γεμίζει το δοχείο με διάφανο καθαρό νερό κατευθείαν αντί του βρώμικου (σταδιακά) όπως πριν??
Συνήθως ναι!Τα πιο πολλά φάρμακα (αν όχι όλα) έχουν αυτό το αποτέλεσμα στα σκιμμερ όταν τα ξαναβάζουμε μπροστά!
ΥΓ Προσπάθησε να βρείς πληροφορίες για το φάρμακο που έριξες ώστε να μην ψάχνεσαι αργότερα!;)
Συνήθως ναι!Τα πιο πολλά φάρμακα (αν όχι όλα) έχουν αυτό το αποτέλεσμα στα σκιμμερ όταν τα ξαναβάζουμε μπροστά!
ΥΓ Προσπάθησε να βρείς πληροφορίες για το φάρμακο που έριξες ώστε να μην ψάχνεσαι αργότερα!;)
δηλαδή να το σκιμμερ αποβάλει αυτό το νερό επειδή έχει υπολλείματα από το φαρμάκο?
άρα να κάνω αυτό που λέει ο θωμάς παραπάνω, και να πετάω το νερό και να βάζω καινούριο?
Ετοίμασε νερό σαν να είναι αν κάνεις αλλαγή και τότε βάλε το σκιμμερ μπροστά!Συμπλήρωνε όσο νερό πετάς απο το κύπελο συλλογής!Συνήθως 10-15 λίτρα θα χρειαστείς , ανάλογα βέβαια και με την δραστικότητα του φαρμάκου!
Ετοίμασε νερό σαν να είναι αν κάνεις αλλαγή και τότε βάλε το σκιμμερ μπροστά!Συμπλήρωνε όσο νερό πετάς απο το κύπελο συλλογής!Συνήθως 10-15 λίτρα θα χρειαστείς , ανάλογα βέβαια και με την δραστικότητα του φαρμάκου!
ήδη έβαλα την όσμωση να δουλεύει. αύριο θα δοκιμάσω αυτό που λές. ούτως ή αλλίως για αλλαγή νερού πήγαινα αύριο.
ευχαριστώ πολύ
Όπως καταλαβαίνεις το skimmer σου δουλευει μάλλον τέλεια.
Καλή συνέχεια.
Σήκωσε το ποτηράκι του σκίμμερ στο πιο ψηλό σημείο του.
Όπως καταλαβαίνεις το skimmer σου δουλευει μάλλον τέλεια.
Καλή συνέχεια.
μάλλον ναι. έκανα αυτό που είπαν τα παιδιά και τώρα δουλεύει καλά.. άμα ξυπνήσω αύριο και είναι χάλια το σαλόνι :smt086
που να φανταστώ ότι λόγω του φαρμάκου γίνεται αυτό :confused:
-------------------------
Σήκωσε το ποτηράκι του σκίμμερ στο πιο ψηλό σημείο του.
αυτό νόμιζα πως έφταιγε αλλά τελικά ήταν το φάρμακο. άσε που εάν συνέβαινε αυτό θα σήμαινε κακή κατασκευή του σκίμμερ δίοτι έχει συγκεκριμένη θέση και ύψος που κλειδώνει το ποτηράκι.
αυτό νόμιζα πως έφταιγε αλλά τελικά ήταν το φάρμακο. άσε που εάν συνέβαινε αυτό θα σήμαινε κακή κατασκευή του σκίμμερ δίοτι έχει συγκεκριμένη θέση και ύψος που κλειδώνει το ποτηράκι.
Έχει προβλεφτεί από τον κατασκευαστή να μπορεί να στερεωθεί το ποτηράκι και σε διαφορετικά ύψη. Υπάρχει πλαστική βιδούλα για το σκοπό αυτό. Καθώς επίσης μπορεί να τοποθετηθεί κι αντίθετα (ανάποδα) για να μπορείς να βλέπεις πότε γεμίζει σε περίπτωση που διαλέξεις ανάλογη θέση στο σκιμμερ. Στο mce 600 που έχω εγώ μπορείς να εφαρμόσεις τις δύο παραπάνω τεχνικές, πιστεύω να συμβαίνει το ίδιο και στο δικό σου μοντέλο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.