Papados
30-05-09, 10:24
Διαβάζοντας το υπόμνημα περι "τέλειας ψαρόσουπας" είπα να σας παραθέσω κάποια στοιχεία απο το ενυδρείο μου με σκοπό να ξεκαθαρίσω λίγο τον πληθυσμό του
Εχω ένα ενυδρείο 300 λίτρα το οποίο έχει ψάρια από τον περασμένο Σεπτέμβρη και φυτά από τον Δεκέμβρη.
Λάμπες 3 χ 30watt
Βυθός ψιλό χαλίκι.
Τα ψάρια που έχω είναι
Red eye tetra x 10
Ancistrus Plecostmus x 2
Platy maculata x 7+
Clown Loach x 2
Corydoras ornatus x 2
Botia Hymenophysa x 2
Melanotaenia goldiei x 2
Acanthophthalmus myersi x 4
Guppies x 20+
Guppies & platy γεννάνε συνέχεια όποτε έχω χάσει και το μέτρημα.
Τα φυτά που έχω είναι
Anubias barteri x 3
Echinodorus x 3
Vallisneria americana x 2
Bacopa monnieri x 1
Bacopa caroliniana x 2
Αγνωστου ταυτότητας χ 2
κερατοφυλλο για να γενναν τα ψαράκια μου
ριζα αρκετά μεγάλη
Μετρήσεις με υγρά τεστ Ph 8.0 Gh 4, kh 7, NH 0, NO2 0,1, NO3 50
Φίλτρο SERA 1100 με siporax, ανθρακα και λοιπα σφουγγαράκια.
Πριν ρωτήσω, να πω ότι γνωρίζω ότι τα ψάρια που είναι μέσα δεν συνδυάζονται, προσπα΄θω όμως να κρατάω το νερό περίπου στον μέσο όρο των τιμών που χρειάζονται τα ψαρια
Το πρόβλημα που με έκανε να ψαχτώ, είναι ότι μάλλον οι pleco καταβροχθίζουν τα φυτά μου και μου τα έχουν ριμάξει. Τους δίνω κολοκύθι και τρώνε, για να γλυτώσω τα φυτά ( τρώνε ένα κολοκύθι κάθε 2 μέρες)
Ετσι αποφάσισα να ξεκαθαρίσω λίγο τον πληθυσμό και να μεταφέρω κάποια από τα ψάρια σε ένα 60άρι που ξεκίνησα να στίνω. Οι πρώτοι που θα φύγουν από μέσα είναι οι Pleco.
Θα ήθελα την γνώμη σας για το τι κρατώ και τι διώχνω (στο άλλο ενυδρειο)
Να σημειώσω ότι έχω χάσει μόνο τα 10 πρώτα γκάπι (αφου είχαν κάνει αρκετούς απογόνους) και ένα πλάτυ (το οποιο κι αυτό είχε γεννήσει κάποια μικρά)
Εχω ένα ενυδρείο 300 λίτρα το οποίο έχει ψάρια από τον περασμένο Σεπτέμβρη και φυτά από τον Δεκέμβρη.
Λάμπες 3 χ 30watt
Βυθός ψιλό χαλίκι.
Τα ψάρια που έχω είναι
Red eye tetra x 10
Ancistrus Plecostmus x 2
Platy maculata x 7+
Clown Loach x 2
Corydoras ornatus x 2
Botia Hymenophysa x 2
Melanotaenia goldiei x 2
Acanthophthalmus myersi x 4
Guppies x 20+
Guppies & platy γεννάνε συνέχεια όποτε έχω χάσει και το μέτρημα.
Τα φυτά που έχω είναι
Anubias barteri x 3
Echinodorus x 3
Vallisneria americana x 2
Bacopa monnieri x 1
Bacopa caroliniana x 2
Αγνωστου ταυτότητας χ 2
κερατοφυλλο για να γενναν τα ψαράκια μου
ριζα αρκετά μεγάλη
Μετρήσεις με υγρά τεστ Ph 8.0 Gh 4, kh 7, NH 0, NO2 0,1, NO3 50
Φίλτρο SERA 1100 με siporax, ανθρακα και λοιπα σφουγγαράκια.
Πριν ρωτήσω, να πω ότι γνωρίζω ότι τα ψάρια που είναι μέσα δεν συνδυάζονται, προσπα΄θω όμως να κρατάω το νερό περίπου στον μέσο όρο των τιμών που χρειάζονται τα ψαρια
Το πρόβλημα που με έκανε να ψαχτώ, είναι ότι μάλλον οι pleco καταβροχθίζουν τα φυτά μου και μου τα έχουν ριμάξει. Τους δίνω κολοκύθι και τρώνε, για να γλυτώσω τα φυτά ( τρώνε ένα κολοκύθι κάθε 2 μέρες)
Ετσι αποφάσισα να ξεκαθαρίσω λίγο τον πληθυσμό και να μεταφέρω κάποια από τα ψάρια σε ένα 60άρι που ξεκίνησα να στίνω. Οι πρώτοι που θα φύγουν από μέσα είναι οι Pleco.
Θα ήθελα την γνώμη σας για το τι κρατώ και τι διώχνω (στο άλλο ενυδρειο)
Να σημειώσω ότι έχω χάσει μόνο τα 10 πρώτα γκάπι (αφου είχαν κάνει αρκετούς απογόνους) και ένα πλάτυ (το οποιο κι αυτό είχε γεννήσει κάποια μικρά)