PDA

Επιστροφή στο Forum : entelws arxarios....

stavr0s1
29-05-09, 20:46
gia sas paidia k apo mena...
den exw asxoli8ei pote mu me psaria k enidria...
alla exw pa8ei keraunovolo erwta me ta bettas...:smt054
gia afto k avrio paw na apoktisw to diko mu betta...
8elw mono ti voi8eia sas sto stisimo tou enidriou...
tha agorasw ena 30litro....
afto pou zitw na ma8w einai :
1)ti prepei na agorasw gia na fitepsw ta fyta (fisika k den tha einai pseftika)
2)ti fita na protimisw

opws to katalavate ime telios ma telios asxetos me to thema...

sas efxaristw ek twn proterwn....!!!;)

aaaooll
29-05-09, 20:51
καλως ηρθες φιλε μου... κατ'αρχην γραφε αν μπορεις με ελληνικουςχαρακτηρες,,, ειναι στουςε κανονεςτου φορουμ...

μπορεις να ριξεις ενα βλεφαρο στης παρουσιασεις ενυδρειων, να δεις ενυδρεια με μοινομαχους να παρεις ηδεες... οτι φυτα θες μπορεις να βαλεις... αναλογα να θα βαλεις ευκολα η δυσκολα θα πρεπει να βαλεις υποστρομα για φυτα, η οχι... αναλογο φωτισμο, κλπ...

τωρα οσον αφορα το ενυδρειο θα πρεπει να το στρωσεις πρωτα πριν βαλεις μεσα το ψαρακι... δες εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656), η να παρεις μπολι (μουργα απο τοι φιλτρο) απο ενα στρωμενο ενυδρειο...

οτι αλλη απορια εχεις, ρωτα. εδω ειμαστε...

Πάνος
29-05-09, 21:20
καλως ηρθες:p...διαβασε τα υπομνηματα των αρχαριων...γιατι οι βασικες αρχες του χομπυ ισχυουν και για τα μονομαχοενυδρεια...
επισης στα υπομνηματα των φυτεμενων εχει και το"ευκολα φυτα για ολα τα ενυδρεια" αν δε θες να ασχοληθεις με δυσκολοτερα ειδη...

Raven
30-05-09, 01:02
Καλως ηρθες κι απο μενα, στον μαγικο κοσμο των ενυδρειων.

in the pond
30-05-09, 11:24
Καλώς τον. Ακόμα ένας κύπριος.

Σου προτείνω πρώτα μελέτη, μετά να αποκτήσεις το ενυδρείο και αφού το στρώσεις αγοράζεις και τον ΒΕΤΤΑ σου.;)

stavr0s1
30-05-09, 12:52
ετοιμα ολα...
πηρα μαυρο χαλικι μια ριζα... εψαξα κ στα 3 pet shop's για ανουμπια αλλα δε βρηκα...
αν τυχη κ βρω μπορω μετα να την προσθεσω μεσα?

Μίμης
30-05-09, 15:13
ναι τα φυτά δεν έχουν πρόβλημα μπορούν να μπούν και πριν το στρώσιμο αλλα για εσένα που θα πάρεις 30 λίτρα ενυδρείο καλύτερα να πάρεις anubia nana.είναι πιο ωραία και πιο μικρή.καλή επιτυχία:D

aquaman
30-05-09, 15:18
Φίλε Stavr0, ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποία θα πρέπει να σκεφτείς είναι το να "στρώσεις" το φίλτρο του ενυδρείου σου, για να μπορεί να δεχτεί ψάρια.
Αν αυτό το κάνεις με τη μέθοδο της αμμωνίας (όπως είπαν άλλοι
παραπάνω), θα έχεις μπροστά σου περίπου ένα μήνα - ίσως και λίγο παραπάνω για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οπότε θα έχεις όλο τον καιρό να μελετήσεις διάφορα aquascapes και να αποφασίσεις για φυτά, διακοσμητικά, και φυσικά ψάρια!

stavr0s1
30-05-09, 17:58
να πως ειναι το νεο σπιτι για το μονομαχο μου...
περιμενω να βρω καμια ανουμπια να τη δεσω με τι ριζα...
περιμενω δικες σας γνωμες για ευκολια...
thanks...

aaaooll
30-05-09, 18:35
πολυ ωραιο... δοκημασες το ξυλο να το βαλεις καπου αλλιος? το χλικι πολυ μου αρεσε,..

stavr0s1
30-05-09, 18:54
η αλη8εια ειναι πως δε το δοκιμασα αλλιως η αλλη πλευρα ειναι δεν μου αρεσε κ πολυ οποτε...
διαλεξα μαυρο χαλικι επειδη ο μονομαχος ειναι ασπρος με τα πτερυγια του να εχουν μωβ-κοκκινο-κ αποχρωση απο μπλε...ετσι 8α γινεται αντι8εση ωραια πιστευω...

in the pond
30-05-09, 19:03
Σταύρο, πώς θα το στρώσεις?

Πιστεύω και εγώ ότι αν έδεινες λίγο ύψος στη σύνθεση σου με το ξύλο θα έδειχνε πολύ καλύτερα.

Τώρα, από φυτά στην Κύπρο, αυτήν την περίοδο, λίγο χλωμό το βλέπω:rolleyes:.

stavr0s1
30-05-09, 20:05
Πιστεύω και εγώ ότι αν έδεινες λίγο ύψος στη σύνθεση σου με το ξύλο θα έδειχνε πολύ καλύτερα.

τι εννοεις με αυτο?

Antonisjk
30-05-09, 20:57
Ελπίζω να έχει καπάκι το ενυδρείο σου, γιατί οι μονομάχοι πηδάνε.

Λίγες anubias είχα βρει στο Pet Leaders στη Λευκωσία, αλλά ήταν σε κακή κατάσταση. Πάντως ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι θα φέρει σε λίγες μέρες.

in the pond
31-05-09, 11:10

τι εννοεις με αυτο?

Προσπάθησε να παίξεις με το ξύλο, ώστε να μην είναι ακριβώς πίτα στο χαλίκι. Άλλαξε του θέση ώστε να υψωθεί στο ενυδρείο. Με την τοποθέτηση αργότερα της ανούμπιας και το δέσημό της σε διάφορα ύψη στο ξύλο, θα δημιουργηθεί εσσωτερικό φόντο που θα καλύπτει μεγάλο μέρος της πίσω πλευράς του ενυδρείου. Οπτικά θα είναι καλύτερο.