Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : γεμισμα μπουκαλας co2

kalomoiris
25-05-09, 08:25
καλημέρα λόγω οτι κλείνει η πρόνοια α.ε που γεμίζαμε μέχρι πρότινος τις μπουκάλες μας και πλεον ειμαι σε δυσκολη θεση γιατι μου τελειωνει η μπουκαλα και δεν ξερω καποιο αλλο μαγαζι υπαρχει κανεις που να γνωριζει?

netblues
25-05-09, 09:08
Κλεινει η προνοια?
Για πες λεπτομεριες...

golf4470
25-05-09, 11:05
Κλεινει η Προνοια??????

Raven
25-05-09, 11:43
Δεν κλεινει...εκλεισε.

Dimis
25-05-09, 11:51
Και τωρα που θα κανουμε αναγομωση Αλεξ στα δυτικα προαστια?

Raven
25-05-09, 11:55
Ελα μου ντε ! γι αυτο ξαμολυθητε να βρουμε που θα γεμιζουμε..

sifnos
25-05-09, 11:59
οπως ανεβαινεις την αγιου δημητριου στον πειραια πριν το σχολειο στο αριστερο σου χερι.ενα "χαμοσπιτο' .γραφει απ εξω οξυγωνο κλπ

gleboukas
25-05-09, 12:30
εγω ειχα παει μια φορα σε ενα που λεγεται formula αλλα μου πηρε 10 ευρω για την 500gr .
ειναι ακριβως απεναντι απο το Practiker στον Αλιμο

Raven
25-05-09, 12:31
Ποσοοοο; ωραια λοιπον αποκλειεται το formula :smt065

gleboukas
25-05-09, 12:37
O Ανδρεας απο το ζοωφιλια στον Αγιο Στεφανο γεμιζε καπου με 2 ευρω την 500αρα μου αλλα δεν ξερω απο που

Γιώργος Κ
25-05-09, 12:37
Θα το ψαξω και θα σας πω (και εμεις απο τη προνοια γεμιζαμε :D:D:D)

Raven
25-05-09, 12:42
Απ οτι καταλαβα ολοι στην προνοια γεμιζαν, γι αυτο χρεωναν κατι παραπανω, για να βγαλουν κι αυτοι κατι.
Εγω λεω να αγορασουμε την Προνοια, η επιχειριση πωλειται μονο για 800.000ευρω :smt033
--------------------------
Γιωργαρα, σωσε την κατασταση. Μαθε και πες μας.

Γιώργος Κ
25-05-09, 12:53
Απ οτι καταλαβα ολοι στην προνοια γεμιζαν, γι αυτο χρεωναν κατι παραπανω, για να βγαλουν κι αυτοι κατι.
Εγω λεω να αγορασουμε την Προνοια, η επιχειριση πωλειται μονο για 800.000ευρω :smt033
--------------------------
Γιωργαρα, σωσε την κατασταση. Μαθε και πες μας.

Γ*μ%τ# εχω μαζεψει μονο 799.999 ευρω δε φτανουν :smt086
Θα ψαξω οταν μεινω μονος!! Γιατι απο εδω θα εχει "αγαπη" - οπως λεω συνηθως - στις τιμες!! Χαχα Αλεξ εχεις παρει μια γευση ... τι να κανω που δεν ηξερα οτι ειχες ερθει εδω!! Ποσο επαιρνε η προνοια το λιτρο??

Raven
25-05-09, 13:01
Επαιρνε 2,5 ευρω το λιτρο.

netblues
25-05-09, 15:17
Θα ειχε νοημα να το ψαξουμε λιγο σε διαφορες περιοχες.
Τι ψαχνουμε:
1. Να εχει εργαστηριο οπου να μπορει να ανοιξει ενα πυροσβεστηρα (και να βγαλει το "σουρουκι" πχ)
2. Να γεμιζει επιτοπου τη φυαλη (οχι αστην και ελα σε 3 μερες...)
3. Να εχει ειδικο πιεστικο για τη μεταγγιση του co2 (οχι να συνδεει απλα τη μεγαλη με τη μικρη και οτι γινει)
4. Να διαθετει ζυγαρια
5. Να μην χρεωνει πανω απο 2 ευρω το κιλο το co2. (για 3 κιλα η παραπανω)
6. Να μην εχει καβαλησει το καλαμι σαν ενα "expert" του ειδους στο Χαλανδρι που αφου πουλησε φυκια και μουφες περι δοκιμης της φυαλης και δεν συμμαζευεται, επεστρεψε τη φυαλη οπως ηταν (γιατι ειχε λεει πιεση).. και ηθελε και 15 ευρω.

Γιώργος Κ
25-05-09, 15:45
Τι ψαχνουμε:
1. Να εχει εργαστηριο οπου να μπορει να ανοιξει ενα πυροσβεστηρα (και να βγαλει το "σουρουκι" πχ)
3. Να εχει ειδικο πιεστικο για τη μεταγγιση του co2 (οχι να συνδεει απλα τη μεγαλη με τη μικρη και οτι γινει)
4. Να διαθετει ζυγαρια
6. Να μην εχει καβαλησει το καλαμι σαν ενα "expert" του ειδους στο Χαλανδρι που αφου πουλησε φυκια και μουφες περι δοκιμης της φυαλης και δεν συμμαζευεται, επεστρεψε τη φυαλη οπως ηταν (γιατι ειχε λεει πιεση).. και ηθελε και 15 ευρω.

Επειδη δουλευω σε καταστημα με πυροσβεστικα ειδη (αλλα δυστηχως δεν γεμιζει CO2).... πανω στο πυροσβεστηρα εχει το ετος κατασκευης του χτυπημενο στο κελυφος! Συμφωνα με τη νεα νομοθεσια (εναρμονισαμε την νομοθεσια μας με την Ευρωπη --τρομαρα μας) αν το κελυφος δεν εχει χτυπημενο CE (Certified Europe) η και αν το ετος κατασκευης ξεπερναει τη δεκαετια τοτε πρεπει να το στειλει για υδραυλικη δοκιμη! Σε αντιθετη περιπτωση αν το αναγομωσει και σε τυχων ελεγχο του Υπουργειου Αναπτυξης η και της Εβεταμ η Veritas (εταιριες που επιβλεπουν και επιθεωρουν τα εργαστηρια αναγομωσης πυροσβεστηρων) τοτε ο καλος μας αναγομωτης εχει ενα προστιμο 30.000 ευρω και ανακληση της αδειας λειτουργιας! Επειδη ζουμε στην Ελλαδα και ποτε κανενας νομος δεν μας "πιανει" ετσι για πλακα τους τελευταιους μηνες κλεισανε 3 εταιριες! Αρα ολοι φοβουνται και να ειστε σιγουροι οτι δεν συγκηνουνται αν προκειτε για πυροσβεστηρα που χρησημοποιουμε για ενυδρειο η απλα στο σπιτι μας σε περιπτωση φωτιας! Θα; τηλ. σε αναλογους αναγομωτες να κανουν μια καλη προσφορα στη τιμη αλλα και να μας διευκολυνουν στην "επιτοπια" αναγομωση.
Υποψη στην υδραυλικη δοκιμη αν ο πυροσβεστηρας βρεθει αχρηστος κανονικα πρεπει να τρυπηθει (ωστε να μη χρησιμοποιηθει ξανα) και να παει για ανακυκλωση (αφου το δεις βεβαια ο ιδιος)!! Η χρεωση για την υδραυλικη δοκιμη παραμενει η ιδια ειτε ειναι καταλληλος ειτε ειναι ακαταλληλος διοτι οι ιδιες εργασιες πραγματοποιουνται!! Σας λεω απλα τι ισχυει!! Δυστηχως!

netblues
25-05-09, 15:54
Ναι αλλα ΔΕΝ ειναι πυροσβεστηρας...
Ειναι συσκευη παροχης co2 σε ενυδρεια, που τυχαινει να ειναι βαμενη κοκκινη, οποτε δεν εμπιπτει. :D

sifnos
25-05-09, 15:57
ρε γιωργο αφου δουλυεις σε τετοιο μαγαζι βλεπεις να γεμιζουν πυροσβεστηρες με διξιδειο και δε λες τιποτα.εσυ θα τη γεμιζεσ και θα την εβαζες καλοκαιριατικο στο αμαξι σου με 30 βαθμους θερμακρασια?δεν εχουν αδικο αυτοι που δεν το επιτρεπουν;)

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
25-05-09, 15:59
Τι ψαχνουμε:
4. Να διαθετει ζυγαρια

1)Δεν ξερω
2)Ναι
3)Ναι
4)Ναι
5) ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ : 12 ΕΥΡΩ Η 2ΛΙΤΡΗ
6)Μια χαρα προς το παρων φαινεται

Το μαγαζι ειναι .................... Στην ..................... Ξανθη.:D:D:D

netblues
25-05-09, 16:05
ρε γιωργο αφου δουλυεις σε τετοιο μαγαζι βλεπεις να γεμιζουν πυροσβεστηρες με διξιδειο και δε λες τιποτα.εσυ θα τη γεμιζεσ και θα την εβαζες καλοκαιριατικο στο αμαξι σου με 30 βαθμους θερμακρασια?δεν εχουν αδικο αυτοι που δεν το επιτρεπουν;)

Δεν θα παθει τιποτε στους 30 βαθμους...
Και ο νεος νομος δεν βαζει τετοιοες απαγορευσεις.
Τωρα για την υδραυλικη δοκιμη στη δεκαετια ειναι αλλο θεμα, εξαλλου οι περισσοτεροι εχουν κατω τις δεκαετιας, και οσοι ειναι αγορασμενοι απο την προνοια εχουν ce/ ειναι πιστοποιημενες ως φυαλες γιατι και η προνοια ειχε σχετικη αδεια να τους πουλαει ΚΑΙ ως πυροσβεστηρες.

Τιποτε πιο κοντινο απο την Ξανθη?

sifnos
25-05-09, 16:08
οταν λες τιποτα?εχεις δει διαφορα εξωτερικης θερμοκρασιας σε πυροσβεστηρα και σε μπουκαλα που ειναι για Co2 οταν την γεμισεις...

netblues
25-05-09, 16:09
Τι εννοεις?

sifnos
25-05-09, 16:11
η μπουκαλα γινετε κατασπρη στο κατω μερος λες και την εχεις βουτηξει στο αζωτο.την αλλη που ειναι γι αυτο το σκοπο την πιανεις και ειναι ανεπεστητα κρυα.τρομαξα να την βαλω στο αμαξι μηπως και δε φτασω

netblues
25-05-09, 16:15
Ολες οι φυαλες ειναι το ιδιο πραγμα. Το αν ειναι κρυα η οχι εξαρταται απο το τι "κολπα" εκανε αυτος που τη γεμισε.
Και γιατι να μην φτασεις?

Ειδικα αν λες οτι ηταν κρυα, τοτε καποιος την αδειασε γρηγορα πρωτου τη γεμισει.
Οταν γεμιζουμε τη φυαλη, συμπιεζεται το co2 με αποτελεσμα να ανεβαζει θερμοκρασια, οποτε η φυαλη ειναι αρκετα ζεστή.

sifnos
25-05-09, 16:23
πηγαμε να γεμισουμε τις μπουκαλες στο Συρμα η΄Σερα καπως ετσι τωρα δε θυμαμαι.εχει εν απολυ μεγαλο μαγαζι στον πειραια καπου κοντα στο τζαμπο.ειχαμε ενα πυροσβεστηρα και αγορασαμε και απο κει μια λευκη "κλασσικη" φυαλη για co2.ο πυροσβεστηρας απο τη μεση και κατω εγινε ασπρος γαλα απο τη διαφορα θερμοκρασιας.σου λεω λες και το ειχες βουτιξει σε υγρο αζωτο. ενω η ασπρη μουκαλα ηταν κυριλε ισα ισα που παγωσε.και την φερνει λοιπον και του φευγει απο τα χερια ο πυροσβεστηρες και κοπαναει κατω!!!!!μικρο το υψος μεν αλλα τα εκανα πανω μου.φαντασου να σκασει τετοιο δοχειο υπο πιεση.και σκεφτομαι πως αν καταβαζει τετοιες θερμοκρασιες ειναι επικυνδινο να το μεταφερουμε με αυτοκηνιτο.αλλα με εβαλες σε σκεψη με αυτο που ειπες για τη ζεστη...

στο αλλο που σας λεω στο πειραια στην αγιου δημητριου εχει 2 ευρω το κιλο αλλα με επιφυλαξει.οταν μου δωσει ο πασχαλακης της μπουκαλες να τις παω για γεμισμα επειδη ειμαι κοντα θα σας πω

netblues
25-05-09, 16:48
Δεν σκανε τοσο ευκολα αυτα. Ειναι φτιαγμενα για να μεταφερονται υπο πιεση, οποτε μπορει να πεσουν και απο κανα φορτηγο, και να τις χτυπαει και ο ηλιος.
Αν θυμαμαι καλα, πιεση δοκιμης ειναι οι 200 ατμοσφαιρες, και σε μια κουβεντα που ειχα με τον τυπο στη προνοια μου ελεγε οτι απο τις 260 και μετα ισως να ανοιξει.
Το co2 παιζει μεταξυ 50 -60 ατμοσφαιρες σε συνηθισμενες θερμοκρασιες δωματιου.
Αντε να ζεσταθει να παει 120... και παλι ειναι πολυ μακρια.
Το παγωμενο οντως εχει περισσοτερες πιθανοτητες να σπασει, αλλα και παλι.. Οι προδιαγραφες ασφαλειας γιαυτο υπαρχουν.
Παντως η φυαλη οταν γεμιζει, ζεσταινεται, αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Υποψιαζομαι οτι ο τυπος εκανε το εξης κολπο για να τη γεμισει.
Πρωτα τη γεμιζει με απλη μεταγγιση, και περνει γυρω στα 500γραμμαρια.
Στη συνεχεια την ανοιγει και αφηνει το co2 να φυγει αποτομα στην ατμοσφαιρα
Τοτε η φυαλη παγωνει λογω εκτονωσης.
Στη συνεχεια, οπως ειναι κρυο μεσα ξανακανει μεταγγιση η οποια γινεται ευκολοτερα, ειδικοτερα αν δεν εχει καποια αντλια να σπρωξει το υγρο διοξειδιο.
Μια μικρη φυαλη εχει μικροτερη θερμοχωρητικοτητα και θα ξεπαγωσει γρηγοροτερα απο μια μεγαλη.
Οταν πας για γεμισμα, να ζητησεις να παρει αποβαρο προτου γεμισει.

sifnos
25-05-09, 17:03
Μια μικρη φυαλη εχει μικροτερη θερμοχωρητικοτητα νομιζα πως το cp(η θερμοχωρητικοτητα του υλικου δεν αλλαζει) μαγαλυτερη ή μικροτερη μπουκαλα απο το ιδιο υλικο επειρεαζει η επιφανεια συναλαγης(εφοσον μιλαμε για τις ιδιες συνθηκες)και η ποσοτητα της μαζας.

και θα ξεπαγωσει γρηγοροτερα απο μια μεγαλη.
Οταν πας για γεμισμα, να ζητησεις να παρει αποβαρο προτου γεμισει. μπααααα δε νομιζω να ξαναπαω εκει.

μαλλον οι μπουκαλες ειχαν διαφορετικες προδιαγραφες ξεκινωντας απο το παχος ή το υλικο κατασκευης.εχεις ξανα ακουσει να συμβαινει κατι τετοιο?το παγωμα σε τετοιο βαθμο εννοω

netblues
25-05-09, 19:00
Μα η εννοια της θερμοχωρητικοτητας ειναι ποση θερμοτητα (ως ενεργεια) πρεπει να απορροφησει ενα σωμα ωστε να μεταβληθη η θερμοκρασια του κατα μια συγκεκριμενη τιμη. Η ποιοτητα του υλικου (πχ αλουμινιο, σιδηρος, χαλκος, γιαλυ) εχει μια συγκεκριμενη σταθερα που επηρεαζει την συνολικη θερμοχωρητικοτητα.
Για να το πω πιο απλα, δυο ενυδρεια 100 και 200 λιτρων κατασκευασμενα απο το ιδιο υλικο, το δευτερο χρειαζεται διπλασια ενεργεια (δεν μετραμε απωλειες) ωστε να ανεβασει θερμοκρασια κατα ενα βαθμο. Με αυτη την εννοια μια μεγαλη και χοντρη φυαλη, με πιθανο κολλημενο στηριγμα στη βαση εχει περισσοτερη μαζα, αρα και μπορει να απορροφησει περισσοτερη θερμοτητα απο μια μικροτερη....

Μια φορα στη προνοια που δεν ειχε μεγαλη ετοιμη και χρειαστηκε να αδειασει πυροσβεστηρα και ηταν καλοκαιρι, μεσημερι η φυαλη παγωσε παρα πολυ, και μετα περιμενα μιση ωρα να ζεσταθει... Φυσιολογικο ειναι.
Αν θες κανε το πειραμα με το γκαζακι.
Παρε ενα γκαζακι, τρυπησε το σε ανοιχτο χωρο και αστο να αδειασει.
Θα εκπλαγεις απο το ποσο παγο θα πιασει πανω του...
(μακρια απο φωτια παντα, δεν χρειαζεται να το πω εε? )

blackghost7
25-05-09, 20:01
Επαιρνε 2,5 ευρω το λιτρο.

Εμενα γιατι μου επερνε 2 ευρω το λιτρο. Συνολο 4 η διλιτρη.
Παντως γνωστος μου δεν ηταν....:D

Αποτι βλεπω θα πρεπει να ψαχτουμε πολυ για να βρουμε τις τιμες αυτες παλι!!!

alcol
25-05-09, 20:08
Πολύ ενδιαφέρον αυτά που λέτε μιας και βρίσκομαι και εγώ με άδεια μπουκάλα. Σήμερα την παρέδωσα σε ένα κατάστημα που κάνει αναγόμωση για το πρώτο της γέμισμα. Μου είπε ότι θα την στείλει στην ελευσίνια γιατί CO2 δεν γεμίζουν οι ίδιοι. Φοβάμαι να σκεφτώ το μπορεί να αντιμετωπίσω όταν την παραλάβω πίσω.
Αλέξης

sifnos
25-05-09, 20:45
Με αυτη την εννοια μια μεγαλη και χοντρη φυαλη, με πιθανο κολλημενο στηριγμα στη βαση εχει περισσοτερη μαζα, αρα και μπορει να απορροφησει περισσοτερη θερμοτητα απο μια μικροτερη.... κι εγω αυτο ειπα:D Q=(m cp dT) .το ιδιο πραγμα λεμε απλα εγω δεν ειχα διαβασει καλα το ποστ που εκανες

μαλλον ο τυπος αδειασε οτι περιεχομενο ειχε η μπουκαλα(δεν ηταν δικη μου)που σημαινει οτι ο κατοχος της γεμησε μισο γεματη μπουκαλα και την ξαναπληρωσε:smt033

netblues
25-05-09, 20:59
Πολύ ενδιαφέρον αυτά που λέτε μιας και βρίσκομαι και εγώ με άδεια μπουκάλα. Σήμερα την παρέδωσα σε ένα κατάστημα που κάνει αναγόμωση για το πρώτο της γέμισμα. Μου είπε ότι θα την στείλει στην ελευσίνια γιατί CO2 δεν γεμίζουν οι ίδιοι. Φοβάμαι να σκεφτώ το μπορεί να αντιμετωπίσω όταν την παραλάβω πίσω.
Αλέξης

Μην σε ανησυχει το γεμισμα, παρα μονο η τιμη του.

Στην ελλαδα δυο μεγαλες εταιριες εμπορευονται αερια
Μια ειναι η Air-Liquide και η αλλη ειναι η Linde
Και οι δυο εχουν εργοστασιο καπου στον ασπροπυργο/ελευσινα, και ξερουν πολυ καλα τι ειναι το co2.
Κανουν και παραδοση στο σπιτι αμα θετε... Απο τονο και πανω.
Να κανουμε καμμια μαζικη τι λετε ? :D

ΥΓ Θα τα εχετε δει στο δρομο τα ειδικα βυτια.. Συνηθως κουβαλανε υγρο αζωτο...

kalomoiris
26-05-09, 09:46
καλημερα μολις γυρισα απο γεμισμα τελικας τις μπουκαλας τιμη 2.5 ευρω το κιλο οσο και η προινοια δλδ καλος τυπος απλα το μονο που ζητησε ειναι να τον περνετε ενα τηλ πριν κανετε καποια επισκεψη για γεμισμα γιατι μπορει να λειπει το παιδι που γεμιζει

το τηλ του ειναι 2105573833

Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 67 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

για οποιον δεν ξερει ειναι στην πλατεια πανω το μαγαζι λεγετε μελβα

και αυτος βασιλαντωνακης μελετης

gleboukas
26-05-09, 11:25
στην γεμιζει κατευθειαν ?

kalomoiris
26-05-09, 13:28
ναι αν παρεις τηλ κ ειναι εκει το παιδι

greemlin
28-05-09, 14:29
Γεια χαρα, επειδή ειμαι πολύ φρέσκος στο άθλημα και άκουγα για την πρόνοια και ετοιάζόμουν να πεταχτώ... ο τυπάκος στον ασπρόπυργο έχεει και φυάλες κατάλληλες για τα μανόμετρα από το γερμανό?? Αν όχι που θα βρώ?
-------------------------
Κανείς??? :( (Δεν μου βρίσκονται και 800000 ευρω για να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου )

netblues
28-05-09, 14:36
Μεχρι στιγμης σχεδον κανενα καταστημα/βιοτεχνια που ασχολειται με Co2 δεν εχει τετοια.
Ριξε μια ματια στη revival στο βυρωνα.(λεπτομεριες στη κατηγορια μαγαζια) Θεωρητικως με αρκετο χασιμο χρονου στη Σπυρου Πατση θα βρεις στα βιομηχανικα αλλα το τελικο αποτελεσμα θα ειναι μαλλον "γκουμουτσα"
Το Internet για τετοιες περιπτωσεις ειναι μαλλον μονοδρομος. (Για το διαδικτυο δεν ξερω επειδη δεν μπαινω εκει.)

greemlin
28-05-09, 15:45
Ευχαριστώ πολύ Sir!

Controller^
28-05-09, 17:18
Παιδιά για CO2 θα βρείτε στον Κολωνό Ιωαννίνων 15 Είναι γωνιακό το κατάστημα. OLYMPIA λέγετε η εταιρεία με πυροσβεστικά. Γεμίζει επιτόπου by the book με μηχάνημα και ζυγαριά. 2.00 € το κιλό. Απλά πάρτε ένα τηλέφωνο πριν για να είναι εκεί ο τεχνικός που ασχολείται
http://www.olympia-p.gr/

greemlin
28-05-09, 17:27
Παιδιά για CO2 θα βρείτε στον Κολωνό Ιωαννίνων 15 Είναι γωνιακό το κατάστημα. OLYMPIA λέγετε η εταιρεία με πυροσβεστικά. Γεμίζει επιτόπου by the book με μηχάνημα και ζυγαριά. 2.00 € το κιλό. Απλά πάρτε ένα τηλέφωνο πριν για να είναι εκεί ο τεχνικός που ασχολείται
http://www.olympia-p.gr/

Ουπς!!! μάλλον χτυπησαμε φλέβα!!! Έχει και μπουκάλες! Ευγε Controller^;!!

Controller^
28-05-09, 17:35
Γι΄αυτο δεν ειμαι σίγουρος να σου πω την αλήθεια αλλα λογικά θα έχει γιατί ασχολείται εξ ολοκλήρου με φιάλες και γενικά πυροσβεστικά:)

greemlin
28-05-09, 17:41
Το διαβασα στο site !!!! Εχει και dedicated τμήμα για ενυδρεία...(!)

maikl
29-05-09, 05:35
...εγω να πω,πως αλλη μια φορα αποδεικνυεται ποσο προνομιουχοι ειστε εσεις "στας Αθηνας"....
....μα και τμημα με co2 ενυδρειων....??

blackghost7
29-05-09, 07:14
Εγω περιμενω απο καποιον που ηδη του εχει αδιασει η μπουκαλα και εχει παει να μας πει εντυπωσεις. Στα χαρτια δειχνει πολυ καλο αλλα θελω και ενα test drive:smt033

golf4470
05-06-09, 15:50
Σημερα γεμισα την μπουκαλα μου απο το καταστημα OLYMPIA.4Ε τα 2 kg.Πολυ εξυπηρετικος ο ανθρωπος που γεμιζει.Με ρωτησε απο που βρικαμε το μαγαζι του!Το μονο ενα τηλ πριν πατε γιατι μονο αυτος χειριζεται το μηχανημα του co2.

Raven
06-08-09, 14:19
Εστειλα με ενα φιλο την φιαλη μου για αναγομωση στο συγκεκριμενο μαγαζι και αρνηθηκε να μου την γεμισει. Η φιαλη ειναι 3,5 κ και εχει περασει υδραυλικη δοκιμη πριν ενα χρονο. Την γεμιζα στην προνοια χωρις κανενα προβλημα , αλλα ο συγκεκριμενος την κρινει ακαταλληλη λεει :confused:
Ο φιλος μου του εξηγησε οτι ειναι για ενυδρειο και δεν εμπιπτει στα πυροσβεστικα, αλλα και παλι αρνειται κατηγορηματικα λεγοντας οτι ειναι επικινδυνη. Λες και αυτος στην προνοια με 40χρονια πειρας, δεν ηξερε οταν την γεμιζε..
Τι να πω ! την Δευτερα φευγω διακοπες, η 2κιλη spare τελειωσε σημερα και το ενυδρειο θα μεινει χωρις CO2 για 15 μερες. Φυσικα θα χασω την συμμετοχη στον AGA και θα παει τζαμπα ο κοπος μου και το ολο rescape που εκανα για να παρουσιασω ενα καινουριο aquascape.
Eτσι μουρχεται να τα παρατησω ολα και να το κανω μαλαουι να ξεμπερδευω. Καθομαστε και παρακαλαμε να γεμισουμε μια μπουκαλα και οι περισσοτεροι αισχροκερδουν κιολας ζητωντας το λαδι με τα λειψανα για να σου την γεμισουν. Αι σιχτιρ !!

netblues
06-08-09, 14:28
Για να ειμαστε δικαιοι, ανεξαρτητως χρησης, μια φυαλη απο σιδερο με αεριο υπο πιεση στις 60 ατμοσφαιρες ΑΝ σκασει ειναι πολυ επικινδυνη, ειτε ειναι πυροσβεστηρας, ειτε ειναι πανω σε ενυδρειο... Ομως απο την αλλη, εφοσον εχει προδιαγραφες για αεριο υπο πιεση και εχει περασει και υδραυλικη δοκιμη, δεν θα επρεπε να υπαρχει θεμα.
Δεν δοκιμαζεις να πας μεχρι τον ασπροπυργο? Απο αττικη οδο λογικα θα ειναι ευκολο.

Raven
06-08-09, 14:54
Το κακο ειναι οτι δεν εχω μεταφορικο και δουλευω μεχρι και την Κυριακη, μεσημερι-βραδυ. Δεν υπαρχει κανεις αλλος να γεμιζει καπου πιο κοντα απο τον Ασπροπυργο; Και μελλοντικα δηλαδη θα εχω προβλημα, αν ειναι να περναω ολοκληρη οδυσσεια καθε φορα.
Οσο για τον τυπο, δεν λεω δικο του το μαγαζι και δικαιωμα του να μην θελει.. ας μου την γεμιζε τουλαχιστον με 1 κιλο μεχρι να δω τι θα κανω. Τι θα παθαινε δηλαδη;

netblues
06-08-09, 15:24
Δεν μπορουμε να μπουμε σε τετοια λογικη. Εξαλλου ειτε 1 kg ειτε 3 αν υποθεσουμε οτι θα σκασει ειναι σχεδον το ιδιο (οσο μιλαμε για co2).
Ομως επι της ουσιας ξερουμε γιατι αρνειται?

Raven
06-08-09, 15:33
Δεν πηγα ο ιδιος, αλλα κατι ελεγε οτι ειναι ισπανικης κατασκευης και δεν χρησιμοποιειται πλεον...τελος παντων, η ουσια παραμενει οτι απο την στιγμη που εκλεισε η Προνοια που ηταν διπλα στο σπιτι μου, προβλεπω μεγαλη ταλαιπωρια για επαναγομωση και δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω το κουραγιο να συνεχισω με φυτεμενα υψηλων απαιτησεων.Απο την αλλη ειναι και η ΔΕΗ με τις απανωτες 300αρες, ε ποσο να αντεξει κανεις;
Ας γυρισω με το καλο και θα αρχισω το ξηλωμα.

netblues
06-08-09, 16:52
Χρειαζεσαι διακοπες..
Επειγοντως.

Τσιόνογλου Σταύρος
06-08-09, 17:08
Αλέξανδρε κάνα μαγαζί με πυροσβεστικά δεν έχει κοντα στη γειτονιά σου ;εμείς εδω στη Κατερίνη σε τέτοια μαγαζιά τις γεμίζουμε και σε 3 μεες είναι ετοιμοπαράδοτες.Φυσικά και αυτοί τις πάνε Θεσ/νίκη αλλά γλυτωνουμε τον κόπο του πηγαίνε έλα.

blackghost7
06-08-09, 17:35
Εγώ για πρώτη φορά που πήγα τις προάλλες είμαι υπερευχαριστημένος αφού μου διόρθωσε και μια βλάβη που ειχε ο μειωτηρας αλλάζοντας το μου δωρεάν.
Μου χρέωσε μόνο το γέμισμα.

Δεν ξέρω τι να πω βρε Αλέξανδρε για την περίπτωση σου....
Δεν δοκιμάζεις να πας και μια μόνος σου από κοντά να δεις τι θα σου πει?

Tolis
07-08-09, 09:44
Δοκιμασε εδω Revival
Β. Αλεξανδρου 10 & Υμηττου
Καισαριανη
τηλ 210 7255011 7255012
revival@revival.gr http://www.revival.gr/

πουλαει και γεμιζει συστηματα για ενυδρεια χρονια τωρα εχει καλη σχεση με τον συλλογο και ειναι εξυπηρετικοτατος.

Raven
07-08-09, 13:19
Ευχαριστω Τολη εδωσες τη λυση! το ειχα ξεχασει το συγκεκριμενο μαγαζι. Πηρα τηλεφωνο και αυριο το πρωι παω για επαναγομωση.
Παει κι αυτο, για την ΔΕΗ εχεις καμια λυση; :D:D

netblues
07-08-09, 15:34
Βρε.. πατε να μου φατε τη δοξα? Τι εγραφα εγω στο post 37 ? εε? εε?
:D :D :D

maikl
07-08-09, 15:41
Βρε.. πατε να μου φατε τη δοξα? Τι εγραφα εγω στο post 37 ? εε? εε?
:D :D :D
....η επαναληψη ειναι "μητηρ μαθησεως"...:D

delta66
24-08-09, 22:15
τελικα αλεξ της γεμισες?
που?
δεν σου εφερε αντιρρηση περι ακαταλληλης μπουκαλας?

kanarini
25-09-09, 11:08
Καλησπερα τελικα η προνοια τι εγινε;μηπως το μαγαζι το ανοιξε καποιος αλλος;εχει παει κανεις τωρα τελευταια απο εκει;