PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για τη χρήση της Α.Ο.

gplatakis
21-05-09, 18:15
Σε τί αναλογία πρέπει να προσθέτω το νερό της όσμωσης σε κάθε αλλαγή?

Αν έχω καταλαβει καλά θα πρέπει να κάνω ανάμιξη με βρύσης και μετά να μετράω Ph και Kh και ανάλογα ναπροσθέτω είτε από το ένα είτε από το άλλο.

Κάποια πρακτική συνταγή - αναλογία για να πετύχω μαλακό νερό με ph κάτω του 7 υπάρχει ;

Ευχαριστώ

PascM
21-05-09, 18:43
Για τι πράγμα όμως ? Δεν μας λες τι ενυδρείο έχεις.

gkampanis
21-05-09, 20:10
Καλησπερα ενδιαγερομαι και γω να μαθω τα παραπανω που ανεφερε ο φιλος μας? Το δικο μου το ενυδρειο ειναι βιοτοπος "αμαζονιου" (χωρις δισκους) αλλα ολα τα υπολοιπα (δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι ολα αμαζονιου αλλα ενταξει πιστευω οτι ειναι):D

Γιώργος Κ
21-05-09, 20:30
Η αντιστροφη οσμωση πρακτικα ΔΕΝ χαμηλωνει το Ph! Χαμηλωνει τη Gh και τη Kh! Οταν η Kh (ανθρακικη σκληροτητα) ειναι ολο πιο κοντα στο 0 τοσο το Ph μεταβαλλεται πιο ευκολα και το "φτιαχνουμε" εμεις οπως θελουμε εμεις! Σε νερο της Α.Ο. ακομα και μια σταγονα ιδρωτα μας ειναι ικανη να ριξει το Ph!! Αρα στην ουσια το καθαρο νερο της Α.Ο, δεν εχει Ph! Στην ερωτηση σας τωρα δεν υπαρχει καποια πρακτικη συνταγη για να πετυχεις το καταλληλο Ph γιατι ειναι πολλες παραμετροι στη μεση! Οπως η ποιοτητα του νερου που βγαζει η οσμοση μας (η ποιοτητα της μεμβρανης, η σκληροτητα του νερου βρυσης, η πιεση του δικτυου η και ακομα η χρηση booster pump κ.α.). Ολα αυτα κανουνε δυσκολη την απαντηση στο ερωτημα αυτο! Μονο πρακτικα θα δειτε με πειραματα σε ενα μικρο δοχειο ...
Υποψην: Αν χρησημοποιησετε νερο απο βρυση θα πρεπει να μη ξεχασετε αντιχλωριο!
Εγω παντως χρησημοποιω μονο νερο απο την Α.Ο. μετα απο τη προσθηκη ιχνοστοιχειων και ηλεκτρολυτων καταφερνω το αποτελεσμα που θελω!

netblues
22-05-09, 07:22
Ενα απο τα μειονεκτηματα της αναμιξης αο με νερο βρυσης (εκτος απο την δυσκολια επιτευξης σταθεροτητας) ειναι οτι δεν μπορουμε να μεταβαλουμε τη σχεση KH/GH, κατι που συνηθως το θελουμε..

gplatakis
22-05-09, 17:31
Η αντιστροφη οσμωση πρακτικα ΔΕΝ χαμηλωνει το Ph! Χαμηλωνει τη Gh και τη Kh! Οταν η Kh (ανθρακικη σκληροτητα) ειναι ολο πιο κοντα στο 0 τοσο το Ph μεταβαλλεται πιο ευκολα και το "φτιαχνουμε" εμεις οπως θελουμε εμεις! Σε νερο της Α.Ο. ακομα και μια σταγονα ιδρωτα μας ειναι ικανη να ριξει το Ph!! Αρα στην ουσια το καθαρο νερο της Α.Ο, δεν εχει Ph! Στην ερωτηση σας τωρα δεν υπαρχει καποια πρακτικη συνταγη για να πετυχεις το καταλληλο Ph γιατι ειναι πολλες παραμετροι στη μεση! Οπως η ποιοτητα του νερου που βγαζει η οσμοση μας (η ποιοτητα της μεμβρανης, η σκληροτητα του νερου βρυσης, η πιεση του δικτυου η και ακομα η χρηση booster pump κ.α.). Ολα αυτα κανουνε δυσκολη την απαντηση στο ερωτημα αυτο! Μονο πρακτικα θα δειτε με πειραματα σε ενα μικρο δοχειο ...
Υποψην: Αν χρησημοποιησετε νερο απο βρυση θα πρεπει να μη ξεχασετε αντιχλωριο!
Εγω παντως χρησημοποιω μονο νερο απο την Α.Ο. μετα απο τη προσθηκη ιχνοστοιχειων και ηλεκτρολυτων καταφερνω το αποτελεσμα που θελω!

Μήπως μπορείς να μου πείς τί χρησιμοποιείς για ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες και σε τί αναλογία?

Ευχαριστώ

Γιώργος Κ
23-05-09, 20:35
Μήπως μπορείς να μου πείς τί χρησιμοποιείς για ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες και σε τί αναλογία?

Ευχαριστώ

Preis discus οσο θελεις να αυξησεις τη σκληροτητα! τεσταρεις σε μικρο δοχειο με νερο οσμωσης και βαζεις αναλογικα!
& discus trace οσο γραφει 5 ml / 80 lt!!

Δημητρης89
14-07-09, 21:12
παιδια ξερετε αν αυτα ειναι φιλτρα Α/Ο?και αν ναι τι διαφορα εχουν μεταξυ τους?
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/9672b6d1407fc333bbd8def0c605c66d/cl/details/anid/053200/pgNr/1/Aquili%20Reverse%20Osmosis%20Kit%20RO%20Classic%20 NPS//listtype/search/searchparam/osmosis

http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/9672b6d1407fc333bbd8def0c605c66d/cl/details/anid/053350/pgNr/1/Aquili%20Reverse%20Osmosis%20Kit%20RO%20Classic//listtype/search/searchparam/osmosis

σας ευχαριστω

netblues
14-07-09, 21:30
Το ενα εχει και ρητινη στην εξοδο....

Δημητρης89
14-07-09, 21:33
Το ενα εχει και ρητινη στην εξοδο....

ωχ!!!!!!με επιασες αδιαβαστο:D:D:D
τι ειναι η ριτινη?:rolleyes:

kostas_pana
17-01-10, 23:05
Preis discus οσο θελεις να αυξησεις τη σκληροτητα! τεσταρεις σε μικρο δοχειο με νερο οσμωσης και βαζεις αναλογικα!
& discus trace οσο γραφει 5 ml / 80 lt!!

αν και αρκετο καιρο μετα φιλε γιωργο να σε ρωτησω κατι?
διαβαζοντασ στο υπομνιμα τι εστει ΑΟ λεσ οτι ειναι ακαταλληλο το νρο της αο για απ'ευθειας χρηση στο ενυδρειο...
χριαζτεται συμπλιρωμα απο ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες.
ωτω λοιπον εγω, τους βρισκω τους ηλεκτρολυτες και τα ιχνοστιχεια σε ενα πετ σοπ? εγω την χρισημοποιω την αο κ της βαζω αναλογια με νερο βρυσης, νομιζα (ακομα μια φορα...) οτι δεν χρειαζοταν κατι αλλο....

need help...

Γιώργος Κ
17-01-10, 23:27
αν και αρκετο καιρο μετα φιλε γιωργο να σε ρωτησω κατι?
διαβαζοντασ στο υπομνιμα τι εστει ΑΟ λεσ οτι ειναι ακαταλληλο το νρο της αο για απ'ευθειας χρηση στο ενυδρειο...
χριαζτεται συμπλιρωμα απο ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες.
ωτω λοιπον εγω, τους βρισκω τους ηλεκτρολυτες και τα ιχνοστιχεια σε ενα πετ σοπ? εγω την χρισημοποιω την αο κ της βαζω αναλογια με νερο βρυσης, νομιζα (ακομα μια φορα...) οτι δεν χρειαζοταν κατι αλλο....

need help...
Αν προσθετεις νερο βρυσης στο νερο απο την οσμωση δεν χρειαζεσαι ηλεκτρολυτες και τα ιχνοστοιχεια αφου υπαρχουν ηδη στο νερο βρυσης!

Δημητρης89
21-01-10, 01:56
να κανω και εγω μια ερωτηση για την Α/Ο?
ποσο ζεστο νερο βρυσης μπορουμε να βαλουμε στην συσκευη ωστε να μην παθει ζημια?

Γιώργος Κ
21-01-10, 02:02
να κανω και εγω μια ερωτηση για την Α/Ο?
ποσο ζεστο νερο βρυσης μπορουμε να βαλουμε στην συσκευη ωστε να μην παθει ζημια?
Μη βαζεις νερο απο τον θερμοσιφωνα ... μονο με το κρυο συνδεσε την!

Δημητρης89
21-01-10, 02:03
Μη βαζεις νερο απο τον θερμοσιφωνα ... μονο με το κρυο συνδεσε την!

οκ,αρα πρεπει να παρω ακομα εναν θερμοστατη για να το ζεστενω

Γιώργος Κ
21-01-10, 02:04
οκ,αρα πρεπει να παρω ακομα εναν θερμοστατη για να το ζεστενω
Ναι (αν εννοεις το νερο που θα χρησημοποιησεις για την αλλαγη νερου)

Δημητρης89
21-01-10, 02:08
Ναι (αν εννοεις το νερο που θα χρησημοποιησεις για την αλλαγη νερου)

ναι,για την αλαγη

σε ευχαριστω Γιωργο

BAGELIS
28-01-10, 13:30
Δεν μπορούμε να χρησημοπηοίσουμε μόνο νερό από Α/Ο χωρίς πρόσθετα ?

Γιώργος Κ
28-01-10, 13:37
Δεν μπορούμε να χρησημοπηοίσουμε μόνο νερό από Α/Ο χωρίς πρόσθετα ?
Εξαρταται ... τι θελεις να πετυχεις! ;)
Με το καιρο ομως θα αρχισει να πεφτει το ph σε πολυ χαμηλα επιπεδα ... ενω η gh θα ειναι σχεδον σε μηδενικα επιπεδα!

ΧρήστοςΠ
28-01-10, 18:32
Εξαρταται ... τι θελεις να πετυχεις! ;)
Με το καιρο ομως θα αρχισει να πεφτει το ph σε πολυ χαμηλα επιπεδα ... ενω η gh θα ειναι σχεδον σε μηδενικα επιπεδα!

+1:D

Μπορείς αν προσέξεις τι ταίζεις για να πέρνουν τα ψάρια αυτά που πρέπει .
Θα πρέπει να αυξήσης τις αλλαγές σου για να μειωσεις οργανικά για να μην σου πέσει πολύ το ph ;) .

Γιατί ψάρια μιλάς ?