Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τρώει τα φυτά ο Silver Shark??

stdev
18-05-09, 16:48
Καλησπέρα.
Όπως ήδη καταλάβατε από τον τίτλο θα ήθελα να μάθω αν ο Balandiocheilus melanopterus (κοινώς silver shark) μπορεί να μπει σε φυτεμένο ενυδρείο ή αν τρώει τα φυτά!! Είναι φυτοφάγο έτσι δεν είναι?
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Strahos
18-05-09, 16:52
όχι δεν τρώει φυτά αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλο ενυδρείο, από 2μέτρα και πάνω, κοινώς πολλάααα λίτρα...

maikl
18-05-09, 17:02
....οταν καποια στιγμη φιλοξενησα 2 στο 300αρι μου και οσο ηταν μικροι δεν ειχα προβληματα,οταν ομως πηραν τα πανω τους (15 cm+) αρχισαν να τσιμπολογανε την Hygrophila polysperma. (http://www.tropica.com/productcard_picture.asp?id=050)
Πηραν "ποδι" και ησυχασα οχι τοσο για το τσιμπολογημα οσο για το οτι ενιωθα οτι τους περιοριζα...;)

Αber
18-05-09, 17:11
εγω ειχα δυο καποτε και δοκιμασα να βαλω φυτα και εφαγαν μεχρι και τα κοτσανια μεσα σε 30' . αλλα τωρα που εχω oscar που λεγεται πως δεν τα βρισκει με τα φυτα, μετα τα πολλα που εχω ακουσει και διαβασει εκανα την προσπαθεια και δεν τα πειραζει καθολου. οποτε απλα δοκιμαζεις και βλεπεις.

stdev
18-05-09, 18:02
Μάλιστα... βλέπω οι απόψεις είναι διάφορες και διαφορετικές!! :) Παίζει και να τα φάνε δηλαδή!! We will see... thanks

Strahos
19-05-09, 14:53
έγω δοκιμάσει silver shark με Cabomba caroliniana, Alternanthera reineckii, Rotala rotundifolia, Limnophila sessiliflora, Hemianthus callitrichoides, Hygrophila polysperma, Hygrophila difformis, Vallisneria americana, Egeria densa, Anubias barteri, java moss, Microsorum pteropus, χωρίς κανένα τέτοιο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι τα λίτρα.

stdev
19-05-09, 15:49
strahos
έχω ακριβώς τα ίδια φυτά και ίσως μερικά ακόμα!! :)
Το ξέρω ότι το βασικό θέμα είναι τα λίτρα...δυστυχώς...