PDA

Επιστροφή στο Forum : Balloon fish (help) !!!!!! :(

gkampanis
15-05-09, 14:55
:smt100 Balloon Blue Ram( http://www.livefish.com.au/images/BalloonRam.jpg ) παιδια αυτο το ψαρακι ειναι γενετικα μεταλαγμενο???:(

asourtzo
15-05-09, 14:58
http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm

sifnos
15-05-09, 15:02
εμενα με ραμιρεζι μου μοιαζει

Γιώργος Κ
15-05-09, 15:03
Δυστυχως ειναι!
Οτι ακους με το συνθετικο ballon το εχουν κανει ωστε το μηκος του σωματος να ειναι μικροτερο απο οτι πρεπει ωστε να μοιαζει με μπαλονακι, φουσκα η οπως θες πες το!!

gkampanis
15-05-09, 15:08
Το λεω αυτω επιδει γραφει (balloon)??:smt100:smt100
-------------------------
Ωραια ευχαριστω πολυ παιδια;).

sifnos
15-05-09, 15:10
Δυστυχως ειναι!
Οτι ακους με το συνθετικο ballon το εχουν κανει ωστε το μηκος του σωματος να ειναι μικροτερο απο οτι πρεπει ωστε να μοιαζει με μπαλονακι, φουσκα η οπως θες πες το!!

σοβαρα μιλας??δηλαδη πηραν το φοβερο αυτο ψαρακι και το εκαναν μπαλονι??τι να πεις...δεν εχουν και γουστο μεταξυ αλλων.κοιτα για ραμιρεζι φιλε ειναι σχεδον ιδιο και πολυ πολυ ωραιο ψαρακι

gkampanis
15-05-09, 15:46
Και σκεφτητε οτι μου το πουλησαν χθες αυτο το ψαρακι για κανονικο... ειναι για λυπηση οι ανθρωποι... βρηκαν αρχαριο και αιντε παμε να πουλησουμε οτι να ναι... τους πηρα τηλεφωνο και εγινε χαμος ... και μου ειπαν κλασικα φερτο πισω... ε τι να πω ? Δεν εχω λογια...:smt065:smt065:smt065:smt065:smt086:smt086 :smt086

Γιώργος Κ
15-05-09, 16:39
Και σκεφτητε οτι μου το πουλησαν χθες αυτο το ψαρακι για κανονικο... ειναι για λυπηση οι ανθρωποι... βρηκαν αρχαριο και αιντε παμε να πουλησουμε οτι να ναι... τους πηρα τηλεφωνο και εγινε χαμος ... και μου ειπαν κλασικα φερτο πισω... ε τι να πω ? Δεν εχω λογια...:smt065:smt065:smt065:smt065:smt086:smt086 :smt086

Παιζει και οι ιδιοι να μη γνωριζουν!!!
Καλα κανεις και το πας πισω!!!
Ειναι πολυ ομορφα τα ατιμα αλλα πολυ δυσκολο να βρεις καποιο που να μοιαζει στα αγρια!! Μετα απο χρονια αναπαραγωγων .... Κατι τετοιο (http://www.aquarticles.com/articles/breeding/test_ram_1.jpg) ψαξε!!
Κανε μια συγκριση με τη φωτο που εβαλες και θα δεις οτι το μηκος του σωματος δεν ειναι σωστο! Επισης να αποφυγεις ραμιρεζι με πολυ μακρια πτερυγια...
sifnos το ραμ ειναι συντομογραφια του ραμιρεζι .... μιλαει για το ιδιο ψαρι που λες και εσυ!!!

PascM
15-05-09, 17:18

Εμείς πρέπει να ξέρουμε πρώτα από όλους για τους οργανισμούς που θα φιλοξενήσουμε... τα καταστήματα είναι καταστήματα εμπορικά.
Από εκεί και πέρα το θέμα το έχουμε αναλύσει εκτενώς.

theodor72
15-05-09, 17:34
Να ξέρεις πάντως φίλε μου ότι το ψαράκι που διάλεξες (εννοώ το κανονικό ramirezi και όχι το baloon) είναι αρκετά ευαίσθητο ψάρι ! Θέλει μαλακό νερο και χαμηλό pH για να ζήσει και να αποφύγει τις ασθένειες. Μπορείς να του τα δώσεις;
Επειδή βλέπω στο προφίλ σου όττι είσαι αρχάριος και ότι το ενυδρείο σου είναι φρεσκοστημένο θα σε συμβούλευα να επιλέξεις κάποια πιό εύκολα ψάρια. Και καλύτερα να ενημερωθείς πριν πας στο πετ σοπ για να μην σου ξαναπασάρουν ότι να 'ναι. Φρόντισε να κάνεις εσύ την επιλογή με βάση τις γνώσεις σου και όχι με ότι παραμύθι σου πει ο πωλητής!
Αν πάλι επειμένεις στα ram, πρόσεξε ιδιαίτερα να είναι σε καλή φυσική κατάσταση γιατί όπως σου είπαν και τα άλλα παιδιά δύσκολα βρίσκεις υγειή ram. Πρόσεξε δηλαδή τα πτερύγια του να είναι σε καλή κατάσταση και το στομαχάκι του να μην είναι ρουφηγμένο πράγμα που μπορεί να σημαίνει παράσιτα