PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με φύλα που σαπίζουν

stdev
14-05-09, 20:01
Καλησπέρα σας.
Εδώ και 4 ημέρες φύτεψα τα πρώτα φυτά στο ενυδρείο μου που βρίσκεται σε φάση στρωσίματος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι τα φύλα από τις 2 Vallisneria Americana που έχω σαπίζουν σιγά σιγά. Τα υπόλοιπα φυτά μου δείχνουν να πηγαίνουν καλά (αν και είναι νωρίς ακόμα).
Τι μπορώ να κάνω??
Ενυδρείο : 190λίτρα
Φωτισμός :1x30Watt Τ8 daylight & 1x30watt T8 Plant Power (ρόζ χρώμα).
Φωτοπερίοδος : 9 ώρες
Yπόστρωμα : Στο πάτο Sera floredepot 2,4Kg, μετά Master gravel Wave 5Kg και τέλος πάνω 25 κιλά ψιλή άμμο.
Φυτά : 3 Cladophora Aegagrophilla, 1 Hygrophila Corymbosa, 2 Vallisneria Americana (με το πρόβλημα), 1 Echinodoruw Bleheri, 1 Egeria Najaw, 1 Hygrophila Difformis, 1 Colomba Carolilliana, 1 Anubias, 1 Egeria Densa, 1 Alternanthera Reineckii (roseafolia).
Ψάρια : 2 Brachydanio Zebra , 3 Tanichthys albonubes.
Αλλαγές νερού : 40% ανά 10 ημέρες. (Τελευταία αλλαγή με το φύτεμα των φυτών στις 10-5-2009).
Παροχή CO2 : Ακόμα όχι, αλλά θα μπει DIY.

Filotas
14-05-09, 20:04
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πείς κάτι. Περίμενε λίγο καιρό να προσαρμοστούν. Τις πρώτες μέρες είναι λογικό να σαπίζουν κάποια φύλλα.
Με τί τρόπο στρώνεις το ενυδρείο;

stdev
14-05-09, 20:39
Στρώσιμο με μπόλι από ενυδρείου φίλου :)
Λες να κάνω υπομονή ε? Άντε να δούμε! Ελπίζω να αντέξουν γιατί κιντρινίζουν σιγά σιγά τα φυλλαράκια!

maikl
14-05-09, 21:11
...ειναι μεχρι να παρουν μπρος...μετα, πανε κι ερχονται( τα φυλλα τους ...):D

johnpecn`
08-07-09, 04:05
Βλεπω οτι ειναι παλιο το μυνημα αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχουν σαπισει ολα τα φυτα.Και νομιζω οτι ξερω και το λογο γιατι επαθα ακριβως το ιδιο ειχα μια ωραια ζουγκλα και μετα αποφασισα να βγαλω το χαλικι και να βαλω μια ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ με αποτελεσμα να σαπισουν ολα σε μια εβδομαδα,μετα διαβασα οτι η αμμος δεν επιτρεπει στης ριζες να αποροφησουν αυτα που χρειαζονται τα φυτα.......:smt086:smt086:smt086:smt086:smt086:smt 086