PDA

Επιστροφή στο Forum : Tropheus


Panis
14-05-09, 17:02
για σας και παλι
μετα απο πολυ καιρο ξαναγραφω (ο λογος ειναι η ελλειψη χρονου να καταλαωετε τι εννοω κανω αλλαγες νερου κατα τις 3΄00 το πρωι)
οι λογοι που γραφω ειναι πρωτα απο ολα για να ευχαριστισω ολους τους φιλους για τις πoλυτιμες συμβουλες που εδωσαν στα πρωτα μου βηματα στο hobby.

ο δευτερος λογως για να μοιραστω μαζι σας καποιες απο τις δικες μου εμπειριες με τα tropheus

το λοιπον ειχα βρει περσυ δυο ομαδες (ikola 12 και duboisi 10) μικρουλικα τοτε και τα εβαλα στο στρωμενο μου ενυδριο.

την πρωτη εβδομαδα ειχα 3 απωλειες (2 ικολα και 1 ντουπο που απο την πρωτη μερα δεν φαινοντουσαν καλα)

στην συνεχεια και για 5-6 μηνες ολα ηταν αρμονικα και 2 ικολα (απο ενα ακρο) εγιναν οι κυριαρχοι και ενα duboisi επισης καταλαβε το ενα ακρο ζωντας αρμονικα με το ενα ikola. τα υπολοιπα εμειναν στο κεντρο του ενυδριου.

μετα ξαφνικα τα dubo αρχισαν μια περιεργη επανασταση με σκοπο να κυριαρχισουν στο ενα ακρο και τα εβαλαν με το ικολα

το ενυδριο εγινε πεδιο μαχης. πρωσπαθησα να αλλαξω λιγο το landscape μετα που εξαφανιστικε ενα dubo μπας και ηρεμισουν τα πραγματα. Τιποτα δεν γινοτανε οι μαχες συνεχιζοντουσαν σαν τρελλες και μετα αρχισαν οι βαριες απωλειες (εμεινα με 10 Ικολα και 4 dubo)

και ξαφνικα ηρεμια τα 2 ικολα συνεχισαν να ειναι κυριαρχα. ο ενας dubo εξακολουθει να ζει στο ενα ακρο μαζι με τον ikola (ο ενας ουτε καν ασχολειτε με τον αλλο) και τα υπολοιπα στο κεντρο.

το ενυδριο βρηκε την ισσοροπια του και ολα αρμονικα και παλι.

Πρωσφατα και μετα απο ενα 14 μηνες τα 2 ικολα (κυριαρχα) αρχισαν να γυροφερνουν ο ενας στην περιοχη του αλλου. οταν ειδα να ξεκινουν ομηρικες μαχες μεταξυ των 2 φοβηθηκα αλλα τελικα οι μαχες εξελειχθηκαν σε χωρους ζευγαρωματος και ναμαστε σημερα με την ισσοροπια οπως ηταν πριν με την διαφορα οτι μεσα απο τις πετρουλλες στην δεξια μερια του ενυδριου ξεπροβαλει ενα μικρουλι καθε τοσο (δεν ειδα ποτε ταυτοχρωνα πανω απο ενα)
στην αριστερη μερια του ενυδριου ειδα τον κυριαρχο να κανει τα δικα του και με ενα αλλο θυλυκο και σημερα ειδα και εκει 1 μικρουλι

η χαρα μου δεν περιγραφεται

συγνωμη για το μακροσκελες (post) φταιει ο ενθουσιασμος
συγνωμη για την ανορθγραφια μου (φταινε τα greeklish)
συγνωμη και για το ατονικο που εχω εφαρμωσει (θα φαω τα χρονια μου να βαλω σωστα τονους)

in the pond
14-05-09, 17:47
Όπως και να έχει, τα θερμά μου συγχαρητήρια, γιατί πιστεύω ότι τα μικρά θα είναι σίγουρα περισσότερα. Θέλουν λίγο καιρό για να μεγαλώσουν και να ξεθαρρέψουν.:p

AFRICANOS
14-05-09, 19:09
Μπραβο για της γεννες Panis , αν καταλαβα καλα τα μικρα ειναι ολα ikola , αυτα τα ψαρια ειναι προστατευτικα στον χωρο τους , ακομα μεγαλο ρολο παιζουν τα λιτρα σου που πρεπει να ειναι πολλα και οι πολλες πετρες που πρεπει να εχεις , ισως κατι απο αυτα δεν ηταν στη σωστη αναλογεια και ειχες πολλες μαχες και απολειες , καλη συνεχεια !

Panis
14-05-09, 19:20
ola ikolakia file
oso yia ta litra 2mx50cmx50cm πετρες πολλες στα 2 ακρα και κενο το κεντρο

το λαθος ηταν οτι δεν ακουσα τους παλιους που μου ελεγαν ενα χαρεμακι και πηρα 2

φυσικα απο οτι καταλαβα στον κοσμο των tropheus τα παντα ειναι σχετικα
διαβαζα οτι τα ικολα ειναι ετσι και αλλιως ενω τα duboisi ειναι ηρεμα και ευκολοτερα (τελικα τσαμπουκαδες μας βγηκαν οι duboisi που ομως τελικα εχασαν την μαχη)

το περιεργο ηταν οτι ο ενας αρχηγος ηταν θυληκο και αυτο αλλαζει πολυ τις ισσοροπιες. νομιζω επηρεαζει αρνητικα στο να παρει κανεις την πρωτη γεννα αλλα βοηθα στην ηρεμια του ενυδριου διοτι ο αρχηγος δεν πιεζει για ζευγαρωμα.

ολα αυτα για να μην παρεξηγουμε απο την πρωτη και μοναδικη μεχρι στιγμης εμπειρια που ειχα με δικο μου ενυδριο (ειχε ενα ο συγκατοικος στις σπουδες)

AFRICANOS
14-05-09, 19:40
Εχεις μεγαλο ενυδρειο εχεις φιλε μπραβο , συγουρα ειναι καλητερα ενα ειδος αλλα παιζει ρολο και το ψαρι , αλλα θυληκο κηριαρχο σε ολο το ενυδρειο δεν εχω συναντησει , ισως να ηταν και λογο μεγεθους , επησεις παιζει σημαντηκο ρολο η ποιοτητα του νερου και η τροφη που αν δεν ειναι τα καταληλα θα εχουμε απολειες .

Πάνος
14-05-09, 22:40
καλως ξαναρθες!:p
μου αρεσουν τα ποστ που περιγραφουν τις συμπεριφορες των ψαριων στα ενυδρεια μας....μαθαινεις πολλα...ακομη και τις εξαιρεσεις στους κανονες...