Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τυφρη (Κιτρινοπο χρωμα στο νερο)

gkampanis
14-05-09, 12:48
Διαβασα στο γη και υδωρ οτι τυφρη δινει ενα ελαφρωσ κιτρινοπο χρωμα στο νερο. Υπαρχει δνατοττα με καποιο τροπο να το κανω να μν φενετε κιτρινο ?
Ευχαριστω:D:D:D

PascM
14-05-09, 17:43
Με ενεργό άνθρακα!
Αλλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ?

ΧρήστοςΠ
14-05-09, 17:56
Με ενεργό άνθρακα!
Αλλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ?

Η βάζεις τύρφη γιατί θες να πάρεις τα στοιχεία που έχει αλλά και να σου χαμηλώσει σκληρότητες και να σου δώσει και το χρωματάκι της . Το να τα συνδιάσει και τα 2( τύρφη + άνθρακα) η γνώμη μου είναι δεν γίνεται ( γιατί μάλλον έτσι το κατάλαβα θέλει και τύρφη και να μην είναι κίτρινο το νερό )

gkampanis
14-05-09, 20:39
Καλησπερα παιδια:) Ναι ελεγα αν υπαρχει τροπος με τν τυρφη να μην ειναι κιτρινο το νερο? Την τυρφη την εβαλα για να ριξω το PH (Το οποιο βγαινει 8,5 απο την βρυση:confused:)

PascM
14-05-09, 21:17
Ερώτηση.
Αν βάλουμε άνθρακα (δεν το έχω δοκιμάσει και δεν το ξέρω) τραβάει όντως και τα χουμικά που βγάζει η τύρφη με αποτέλεσμα να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι να κατέβουν σκληρότητες κλπ ?

ΧρήστοςΠ
15-05-09, 05:29
Ερώτηση.
Αν βάλουμε άνθρακα (δεν το έχω δοκιμάσει και δεν το ξέρω) τραβάει όντως και τα χουμικά που βγάζει η τύρφη με αποτέλεσμα να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι να κατέβουν σκληρότητες κλπ ?

Ναι Μάνο μαζεύει χουμικά μάλιστα αν βάλεις καλό άνθρακα μαζεύει και κάποια οργανικά

gkampanis
15-05-09, 12:44
Kαλησπερα παιδια και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας:D:D Οποτε θα ηταν συνετο να βαλω και ανθρακα:smt100 υπ¨οψιν οτι μεσα στο φιλτρο εχω (Τα αστερακια τις RENA τυρφη υαλοβαμβακα και το σφουγκαρι του ενυδρειου)

ΧρήστοςΠ
15-05-09, 12:53
Kαλησπερα παιδια και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας:D:D Οποτε θα ηταν συνετο να βαλω και ανθρακα:smt100 υπ¨οψιν οτι μεσα στο φιλτρο εχω (Τα αστερακια τις RENA τυρφη υαλοβαμβακα και το σφουγκαρι του ενυδρειου)

Ποιος είπε κάτι τέτοιο ? Ισα Ισα το αντίθετο είπαμε αν θες τα αποτελέσματα της τύρφης δεν πάει και άνθρακας μαζί .

Τι ψάρια έχεις ?

gkampanis
15-05-09, 15:56
Τα ψαρακια που εχω ειναι ενα κοπαδακι (νεον) 1 (coridoras) και το προοριζω για ενα ζευγαρακι δισκους :)

ΧρήστοςΠ
15-05-09, 20:34
αυτο με τους δίσκους θέλει προσοχή έτσι;) . Για βάλε φωτό ενυδρείου να δούμε αν κάνει έσω και για ένα ζευγάρι . Και κάτι άλλο τα νέον δεν είναι και οι καλυτεροι συγκάτικοι επειδή ζούνε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες .

gkampanis
15-05-09, 21:26
Σαφως τους δισκους θα τους φερθω με την δεουσα βασιλικη(αστειευομαι ολα τα ψαρακια τα φερομστε ετσι :p) συμπεριφορα που τους αξιζει και θα μπουνε στο ενυδρειο εφ οσον οι συνθηκες ειναι αψωγες για αυτους;);) :p:p

netblues
15-05-09, 21:55
Τυρφη, Θεσσαλονικη και αμαζονιος ειναι τσακωμενοι μεταξυ τους.. Παρε αντιστροφη οσμωση.

gkampanis
16-05-09, 00:00
:D:D Δικιο εχεις φιλε μου αυτο θα κανω.. Ψαχνω τωρα κανενα μεταχειρισμενο γιατι ειμαστε στενα:):)