PDA

Επιστροφή στο Forum : buffer ph

iliastra
13-05-09, 23:59
παιδια εχω αυτο εδω το buffer
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=127961&userid=eF4vQKDtUGlRM5yXFywg8MWJdMX0dZp0rpi&t=temartic_e

ξερει κανεις πως ακριβως το χρησιμοποιουμε??? δλδ ποσες σταγονες ριχνω και σε ποση ποσοτητα νερου ωστε να εχω το επιθυμητω ph για να ρυθμισω το phμετρο μου???
πανω στο μπουκαλακι δεν εχει καμια οδηγια...

επισης εαν παω σε ενα μαγαζι με χημικα ειδη και παρω buffer απο εκει θα εχει διαφορα??? για το καθε ηλεκτροδιο πρεπει να περνουμε και τις ιδιας μαρκας buffer??? ρωταω γιατι εχω ηλεκτροδιο τις pinpoint αλλα δεν εχω τα buffer της pinpoint...

andst87
14-05-09, 00:10
εχω διαβασει πως τα διαφορα ph buffer δεν ενδεικνυνται για πτωση του ph.
περιμενε και απαντησεις απο τους πιο εμπειρους.

iliastra
14-05-09, 00:25
εχω διαβασει πως τα διαφορα ph buffer δεν ενδεικνυνται για πτωση του ph.
περιμενε και απαντησεις απο τους πιο εμπειρους.

δεν θελω να το ριξω το ph μου.......να ρυθμισω το ηλεκτροδιο θελω

andst87
14-05-09, 00:27
δικιο εχεις!
συγνωμη δεν το προσεξα

lucky13
14-05-09, 00:59
Δεν ειναι αναγκη να ειναι της μαρκας του ηλεκτροδιου σου μπορεις να χρησιμοποιήσεις οτι θελεις αρκει να ειναι αυτα που χρειαζετε το phμετρο σου. Τα περισσότερα καλιμπραρονται με ph 4 και 7 και μερικα και με 10, αλλα χρειαζεται νομιζω τουλαχιστον 2 τιμες Ph για να καλιμπραριστει. Δεν το αραιωνεις απλα βουτας το ηλεκτροδιο μεσα και ρυθμιζεις την βιδουλα του Ph7 να διχνει 7 και μετα ξεπλενεις καλα και κανεις το ιδιο με το ph 4. Τουλαχιστον ετσι ειναι στον δικο μου. Ποιο Phμετρο εχεις?