Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χαλασμένος θερμοστάτης juwel???

lara_joulia
12-05-09, 00:10
Γειά σας, μόλις αγόρασα ένα rio180lt και το έχω βάλει σε λειτουργία από την πέμπτη. Ρύθμισα τον θερμοστάτη του στους 26 αλλά το θερμόμετρο μου λέει 25 και σήμερα πήγε στους 24. Το ανέβασα στους 28 και,και τότε έφτασε στους 26.
1.Μήπως καλύτερα να αγοράσω έναν πιο αξιόπιστο θερμοστάτη όπως της juger ??
2.Τι άλλο πρέπει να πάρω για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλά για να φιλοξενήσω τα ψαράκια μου??
3.Επίσης το φίλτρο που έχει είναι καλό ή πρέπει να το αλλάξω?? Θέλω πολυ πιο μετά να βάλω μέσα δίσκους και μου είπαν οτι δεν είναι καλό το φίλτρο του.
Σας ευχαριστω πολύ..

george
12-05-09, 00:14
Aν βάλεις δίσκους το πρόβλημα δεν είναι το φίλτρο αλλά το μέγεθος του ενυδρείου.

lara_joulia
12-05-09, 00:17
Όσο αναφορά τον θερμοστάτη τι μου προτίνετε να κάνω??

PascM
12-05-09, 00:19
Όλοι οι θερμαντήρες λίγο πολύ έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, εκτός ίσως από τους θερμαντήρες Τιτανίου οι οποίοι για να λειτουργήσουν χρειάζονται εξωτερικό ελεγκτή θερμοκρασίας.
Ρύθμισε καλύτερα την θερμοκρασία με βάση το θερμόμετρο και βλέπεις (αν και πιθανόν να μην χρειαστείς) για θερμοστάτη το χειμώνα.

lara_joulia
12-05-09, 00:23
Όλοι οι θερμαντήρες λίγο πολύ έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, εκτός ίσως από τους θερμαντήρες Τιτανίου οι οποίοι για να λειτουργήσουν χρειάζονται εξωτερικό ελεγκτή θερμοκρασίας.
Ρύθμισε καλύτερα την θερμοκρασία με βάση το θερμόμετρο και βλέπεις (αν και πιθανόν να μην χρειαστείς) για θερμοστάτη το χειμώνα.

Ποιο είναι το κόστος για κάτι τέτοιο??Το είχα φτάσει στους 30 στον θερμαντήρα να σκεφτείς για να δείξει 26 βαθμούς...:(

PascM
12-05-09, 01:10
1) Αγόρασες το ενυδρείο πρόσφατα επομένως έχεις εγγύηση.
2) Το κόστος ενός Τιτανίου ? Από το internet περίπου 30 ευρώ + 40-50 για τον ελεγκτή + μεταφορικά.

Δες πρώτα το θέμα της εγγύησης και μετά βλέπεις κάτι άλλο.

Moutralewn
14-05-09, 22:08
... ή μπορείς απλά με 20-30€ (ανάλογα τα watt) να πάρεις ένα jagger και να ξενοιάσεις!!

Οι εν λόγω είναι οι Ferrari των θερμαντήρων!

Επίσης να τονίσω ότι γενικά υπάρχει ένα θεματάκι με τους θερμαντήρες της Juwel. Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα τα φτύσει.

blackghost7
15-05-09, 19:56
... ή μπορείς απλά με 20-30€ (ανάλογα τα watt) να πάρεις ένα jagger και να ξενοιάσεις!!

Οι εν λόγω είναι οι Ferrari των θερμαντήρων!

Επίσης να τονίσω ότι γενικά υπάρχει ένα θεματάκι με τους θερμαντήρες της Juwel. Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα τα φτύσει.

+1 :D

PascM
15-05-09, 20:41
...και θα το ξαναπώ έχω θερμαντήρα juwel 10 χρόνια και πάει ρολόι!!! :)

maikl
15-05-09, 21:00
...απο τοτε που τους βγαζει η Hydor επαψε να υπαρχει η αξιοπιστια που εχει ο δικος σου...:(

netblues
15-05-09, 21:26
Εγω παλι δεν βλεπω κατι χαλασμενο. Τετοιες αποκλισεις ειναι πολυ συχνες. Και οι jaeger εχουν θεματα ενιοτε. Πχ μπορει να παρουν νερο.

Το ενυδρειο ειναι μικρο για δισκους.

Moutralewn
17-05-09, 00:15
...απο τοτε που τους βγαζει η Hydor επαψε να υπαρχει η αξιοπιστια που εχει ο δικος σου...:(

+1
:):)

lingistis
18-05-09, 08:50
Ρύθμισα τον θερμοστάτη του στους 26 αλλά το θερμόμετρο μου λέει 25 και σήμερα πήγε στους 24. Το ανέβασα στους 28 και,και τότε έφτασε στους 26

και είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημμα το έχει το θερμαντικό? Έγώ θα έβαζα πρώτα ακόμα ένα θερμόμετρο μέσα... ;)

Παιδιά εγώ έχω δύο 50W της Hydor στα μικρά ενυδρεία (γεννήστρα και καραντίνα) και είναι μια χαρά... τι παρουσιάζουν δηλαδή αυτά της Hydor :confused: