Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μηνιαιες χρηματικες απαιτισης ενως ενυδρειου!

kyriakos giorgas
10-05-09, 16:21
Ποσα χρηματα περιπου απαιτουνται τον μηνα για ενα ενυδρειο;Σε τροφες-νερα-ρευμα-κλπ..!Σας ευχαριστω πολυ:D!

kyriakos giorgas
10-05-09, 16:26
Ποσα χρηματα περιπου απαιτη η συντηριση ενος ενυδρειου με ψαρια τον μηνα;Σας ευχαριστω:D!

Γιώργος Κ
10-05-09, 16:34
Πολυ σχετικη ερωτηση .... εξαρταται! Τι ψαρια εχεις ... Ποσο μεγαλο ενυδρειο! Αλλα θελει ενα θαλασσινο ... αλλα ενα γλυκου νερου ... αλλα ενα με χρυσοψαρα ... αλλα ενα φυτεμενο .... υπαρχουν χιλιαδες περιπτωσεις! Μετα την αγορα του εξοπλισμου παντως που πρεπει να προσεξεις να ειναι καταλληλος και επαρκης για το ενυδρειο σου το κοστος συντηρησης δεν ειναι απαγορευτικο. Αν εξαιρεσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ τοτε ειναι πολυ μικρο (συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια)! Στους δισκους μονο trace βαζω και λιγακι τυρφη για το χρωμα! Αντε και οι τροφες!

imichal
10-05-09, 16:54
δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να απαντησει σε αυτην την ερωτηση....
Πρεπει να μας πεις λιτρα ενυδρειου και φυσικα τι θα βαλεις μεσα.

Τσιόνογλου Σταύρος
10-05-09, 17:22
Αόριστη ερώτηση ,αοριστη απάντηση.Εξαρτάται απο το ενυδρείο (μέγεθος ,είδος γλυκό νερο θαλασσινό,φυτεμένο ευκολο -δύσκολο,θαλασσινό μονο με ψάρια -Reef και πολλοί άλλοι συνδιασμοί).Τι ακριβώς ενυδρείο έχεις ή σκοπο έχεις να κάνεις:

kyriakos giorgas
10-05-09, 19:47
Πολυ σχετικη ερωτηση .... εξαρταται! Τι ψαρια εχεις ... Ποσο μεγαλο ενυδρειο! Αλλα θελει ενα θαλασσινο ... αλλα ενα γλυκου νερου ... αλλα ενα με χρυσοψαρα ... αλλα ενα φυτεμενο .... υπαρχουν χιλιαδες περιπτωσεις! Μετα την αγορα του εξοπλισμου παντως που πρεπει να προσεξεις να ειναι καταλληλος και επαρκης για το ενυδρειο σου το κοστος συντηρησης δεν ειναι απαγορευτικο. Αν εξαιρεσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ τοτε ειναι πολυ μικρο (συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια)! Στους δισκους μονο trace βαζω και λιγακι τυρφη για το χρωμα! Αντε και οι τροφες!
Για σου georgarask!Ναι εισαι σαφης..απλα για να ξερω ρωταω..μην μου βγη κανενα 200ευρ το μηνα...χα..χα..χα(γελιο..)Ενυδρειο 1.5 μετρο και πανω θα παρω μαλλον...για ψαρια δεν ξερω το ψαχνω..Μου αρεσουν οι Δισκοι...νασε παντα καλα φιλε:).

Γιώργος Κ
10-05-09, 19:52
Τα πιο πλλα εξοδα ειναι για την αγορα εξοπλισμου και ενυδρειου!! Προσεχε να μη παρεις αδικα πραγματα... και οσο γινεται καλυτερης ποιοτητας ... ας ειναι λιγακι ακριβουτσικα μια φορα τα παιρνεις!!

kyriakos giorgas
10-05-09, 19:56
δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να απαντησει σε αυτην την ερωτηση....
Πρεπει να μας πεις λιτρα ενυδρειου και φυσικα τι θα βαλεις μεσα.
Απο οτι βλεπω...Ενυδρειο 1.5 μετρο και πανω θα παρω..για ψαρια ακομα δεν ξερω το μελεταω..ευχαριστω:D.
-------------------------
Τα πιο πλλα εξοδα ειναι για την αγορα εξοπλισμου και ενυδρειου!! Προσεχε να μη παρεις αδικα πραγματα... και οσο γινεται καλυτερης ποιοτητας ... ας ειναι λιγακι ακριβουτσικα μια φορα τα παιρνεις!!
Ναι αυτην την αποψη εχω και εγω...:smt054....

madfdg
10-05-09, 20:00
Με τέτοιο ενυδρείο ετοιμάσου για το 200άρι που λές παραπάνω;)

Γιώργος Κ
10-05-09, 20:00
Με ενα μεγαλο ενυδρειο θα κανεις θαυματα!!
Μπραβο σου που δε βιαζεσαι και μελετας!!:p

kyriakos giorgas
10-05-09, 20:15
Αόριστη ερώτηση ,αοριστη απάντηση.Εξαρτάται απο το ενυδρείο (μέγεθος ,είδος γλυκό νερο θαλασσινό,φυτεμένο ευκολο -δύσκολο,θαλασσινό μονο με ψάρια -Reef και πολλοί άλλοι συνδιασμοί).Τι ακριβώς ενυδρείο έχεις ή σκοπο έχεις να κάνεις:
Για σου Σταυρο..φιλε το μονο που ξερω σε αυτα που ανεφερες...ειναι οτι θελω ενυδρειο 1.5 μετρο και πανω...μπορη και παραγγελια..νερο θαλλασινο-γλυκο...δεν ξερω ακομα τωρα τα μαθαινω...μαλλον γλυκο νερο...το reef μου αρεσει που εχει πραγματικο κοραλιογενες βραχο..αλλα ειναι μονο αλμυρου νερου;;η και γλυκου;;για ψαρια δεν ξερω ακομα..ευχαριστω και συνεχιζω το ενυδρειακο ψαξημο μου..:D

Τσιόνογλου Σταύρος
10-05-09, 20:23
Αχ βρε Κυριάκο ,ρίξε καλό διάβασμα εδω μέσα, δες στις παρουσιάσεις των ενυδρείων διάφορα ενυδρεία και οταν κατασταλλάξεις κάπου σίγουρα κάποιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σου. ΥΓ το Reef είναι αλμυρού νερού και θεωρείται η αποκορύφωση του ενυδρείου ,αλλά ταυτόχρονα είναι και απο τα πιο ακριβά σε στήσιμο .

kyriakos giorgas
10-05-09, 20:43
1.5μετρο και πανω...Γιωργο εσης ξερετε τι μπορω να φτιαξω,εγω το μεγεθος ενυδρειου ξερω μονο....
Ο Κωστας..μηλα ομως για 200ευρ...αληθευη.;τη ψαρια θα βαλω δεν το ξερω..εσης τη λετε να βαλω;;;;Δισκους-τροφεους-οσκαρ-σκαλαρι-γκουραμι..........Τωρα που ψηνετε..για πητε...:smt100

madfdg
10-05-09, 20:54
Κοίταξε για να μην σε πανικοβάλλω!Ένα ενυδρείο 1,50 μέτρου δλδ περίπου 450 λίτρα θέλει την συντήρηση του.Αν θα το κάνεις full φυτεμένο να ξέρεις πως υπολογίζω το μήνα να σου φευγει κανα 150άρι για την ΔΕΗ , βάλε και τα λοιπά (νερό , ζουμάκια , τροφές) και θα φτάσεις στο 200άρι.Αν δεν το κάνεις έτσι φαντάζομαι θα είσαι πάλι πάνω απο 100άρι!;)

kyriakos giorgas
10-05-09, 20:59
Αχ βρε Κυριάκο ,ρίξε καλό διάβασμα εδω μέσα, δες στις παρουσιάσεις των ενυδρείων διάφορα ενυδρεία και οταν κατασταλλάξεις κάπου σίγουρα κάποιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σου. ΥΓ το Reef είναι αλμυρού νερού και θεωρείται η αποκορύφωση του ενυδρείου ,αλλά ταυτόχρονα είναι και απο τα πιο ακριβά σε στήσιμο .
δεν ειναι ευκολη η αρχη....οι ερωτησηςμου πολλες...αλμυρο-γλυκο νερο-κοπαδια ψαρια-η μεγαλουτσικα 2-3-4-;;;
ακουσα απο εσας οτι ειναι δυσκολα τα αλμυρα ψαρια..αληθευη;;;:D

kyriakos giorgas
10-05-09, 21:20
Κοίταξε για να μην σε πανικοβάλλω!Ένα ενυδρείο 1,50 μέτρου δλδ περίπου 450 λίτρα θέλει την συντήρηση του.Αν θα το κάνεις full φυτεμένο να ξέρεις πως υπολογίζω το μήνα να σου φευγει κανα 150άρι για την ΔΕΗ , βάλε και τα λοιπά (νερό , ζουμάκια , τροφές) και θα φτάσεις στο 200άρι.Αν δεν το κάνεις έτσι φαντάζομαι θα είσαι πάλι πάνω απο 100άρι!;)
1.5metr ειναι 450λιτρα;; ειναι πολλες η ερωτισης μου...φουλ φυτεμενο εννοης φυτα αληθινα πολλα;; και θαχω δεη 200ευρ.......ε ας μην ειναι φουλ φυτεμενο...δηλαδι ουτος η αλλος με 1.5-2μετρα ενυδρειο η δεη θελη 250ευρω;;; ποσες πριζες θαχω;;ευχαριστω..:D

Yannis_K
10-05-09, 23:11

Μάλλον κάνεις λάθος. 150 ευρώ το μήνα για τη ΔΕΗ αντιστοιχούν στην ακριβότερη χρέωση σε 750 kWh δηλαδή 25 kWh ημερησίως. Αν αφαιρέσεις 0,5 με 1 kWh για αντλίες κοντρόλερς κτλ και για 12 ώρες φωτοπερίοδο πρέπει να έχεις φωτιστικά περίπου 2000 W για αυτή την κατανάλωση.

kyriakos giorgas
10-05-09, 23:37
Μάλλον κάνεις λάθος. 150 ευρώ το μήνα για τη ΔΕΗ αντιστοιχούν στην ακριβότερη χρέωση σε 750 kWh δηλαδή 25 kWh ημερησίως. Αν αφαιρέσεις 0,5 με 1 kWh για αντλίες κοντρόλερς κτλ και για 12 ώρες φωτοπερίοδο πρέπει να έχεις φωτιστικά περίπου 2000 W για αυτή την κατανάλωση.
Για σου yanni..! μαλλον θα πεσω....στα ******...;;1.50μετρο και βαλε ενυδρειο...απο οτι λες δεν πληρωνο και τοσα πολλα ε;; ουφφφφφ χαλαρωσα λιγο τωρα.Αν και πηρα την αποφαση να το παρω..οσω και να πληρωνο....!ευχαριστω:D.

Γιώργος Κ
11-05-09, 00:02
Αν πας για θαλασσινο η για φυτεμενο υψηλων απαιτησεων τοτε θα δεις λογικα καποια διαφορα στη ΔΕΗ ... Εγω παντως δεν παρατηρω τοσο μεγαλες αυξησεις στη καταναλωση ρευματος!!! Ερχεται ανα διμηνο να θυμησω... 150 ευρω το μηνα ειναι υπερβολικα πολλα! δηλ. ερχεται 300 το διμηνο? Χωρια τα υπολοιπα? Εμενα περιπου το διμηνο ειναι 100 ευρω (ΟΛΑ ΜΑΖΙ) και πολλες φορες λιγοτερο!

Καλο η φωτοπεριοδος να ειναι 8-9 ωρες αλλιως οι αλγες θα παρουν το πανω χερι!!

Yannis_K
11-05-09, 00:15
Δεν υπολόγισα το θερμαντήρα πριν αλλά κα πάλι δεν θα είναι τόσα πολλά.
Για το RIO 400 της juwel με 4 λάμπες 54W για full φυτεμένο 216W X 12 ώρες = 2,6 kWh, θερμαντήρας 300W X 18 ώρες (αν έχεις κρύο σπίτι) = 5,4 kWh, 1 kWh ο υπόλοιπος εξοπλισμός σύνολο 9 kWh την ημέρα , 270 kWh το μήνα = 55 ευρώ το μήνα. Αυτά είναι στην χειρότερη περίπτωση, στην πράξη θα είναι λιγότερα.

theodor72
11-05-09, 00:40
Nα μην ξεχνάμε και τον άτιμο :smt013:smt013 τον ΦΠΑ :D !!!

Βέβαια και 60 ευρώ τον μήνα δεν είναι λίγα. Γενικά το χόμπυ μας είναι δαπανηρό. Και στο στήσιμο και στην συντήρηση...

Yannis_K
11-05-09, 01:04
Μέσα είναι ο ΦΠΑ. Το παράδειγμα είναι λίγο τραβηγμένο προς τη χειρότερη περίπτωση γιατί ο Κυριάκος δεν ξέρει τι θα στήσει. Το δικό μου malawi 1,20 Χ 0,40 Χ 0,50 έχει κατανάλωση περίπου 2 kWh την ημέρα δηλαδή περίπου 12 ευρώ το μήνα.

kyriakos giorgas
11-05-09, 15:02
Δεν υπολόγισα το θερμαντήρα πριν αλλά κα πάλι δεν θα είναι τόσα πολλά.
Για το RIO 400 της juwel με 4 λάμπες 54W για full φυτεμένο 216W X 12 ώρες = 2,6 kWh, θερμαντήρας 300W X 18 ώρες (αν έχεις κρύο σπίτι) = 5,4 kWh, 1 kWh ο υπόλοιπος εξοπλισμός σύνολο 9 kWh την ημέρα , 270 kWh το μήνα = 55 ευρώ το μήνα. Αυτά είναι στην χειρότερη περίπτωση, στην πράξη θα είναι λιγότερα.
yannis αυτο το ενυδρειο που λες ποσα λιτρα ειναι;παντως πληρωνης 50-60ευρ το μηνα;φουλ φυτεμενο ξοδευη περισσοτερο ρευμα.;ευχαριστω!

madfdg
11-05-09, 15:15
Yannis_K μπορεί καλά να τα υπολογίζεις εσύ αλλά δεν υπολογίζεις την ΔΕΗ (εννοώ σαν οργανισμό)!Εγώ που είχα reef σε αυτά τα λίτρα πλήρωνα αυτά που είπα παραπάνω , τα watt του φωτισμού ήταν τα ίδια , μόνο που είχα 2 κυκλοφορητές επιπλέον και οι οποίοι δεν πιστευω πως δικαιολογούν τόσο μεγάλη διαφορά!Γιαυτό μίλησα στην αρχή για full φυτεμένο! Κυκλοφορεί και ένα xlsακι το οποίο υποτίθεται σου βγάζει πόσο καίς καθημερινά και πόσα θα πληρώνεις κάθε μήνα ...... δεν πιστευω πως ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα της ΔΕΗ:smt033

kyriakos giorgas
11-05-09, 15:48
Μέσα είναι ο ΦΠΑ. Το παράδειγμα είναι λίγο τραβηγμένο προς τη χειρότερη περίπτωση γιατί ο Κυριάκος δεν ξέρει τι θα στήσει. Το δικό μου malawi 1,20 Χ 0,40 Χ 0,50 έχει κατανάλωση περίπου 2 kWh την ημέρα δηλαδή περίπου 12 ευρώ το μήνα.
Ευτυχως ετσι οπως τα ακουω απο εσενα ομορφα μου φενονται.! Υπολογιζω...στο περιπου...1.50-1.70(φαρδος) αλλα θελω και υψος-βαθος 70..περιπου..Δηλαδι ψηλο και βαθη..κοντα στο τετραγωνο...αυτα βεβαια στην σκεψημου και στο..ματιμου.!Οταν φτιαχνουν τα ενυδρεια υπολογιζουν της διαφορες.."δυναμικες"που ασκει η πιεση του νερου..που δεν ειναι καθολου ευκαταφρονιτη..οσο υψος εχη τοσο πιο μεγαλη πιεση ασκη στα ακρα...τελος παντων μην ανοιξουμε τετεια κουβεντα τωρα!Το θεμα ειναι οτι το θελω "Ψηλο"αν δεν βρω κατι σε ετημο απο εταιρια..παω σε παραγγελια με ξυλινη βαση.!yannis ευχαριστω:D.
Yannis_K μπορεί καλά να τα υπολογίζεις εσύ αλλά δεν υπολογίζεις την ΔΕΗ (εννοώ σαν οργανισμό)!Εγώ που είχα reef σε αυτά τα λίτρα πλήρωνα αυτά που είπα παραπάνω , τα watt του φωτισμού ήταν τα ίδια , μόνο που είχα 2 κυκλοφορητές επιπλέον και οι οποίοι δεν πιστευω πως δικαιολογούν τόσο μεγάλη διαφορά!Γιαυτό μίλησα στην αρχή για full φυτεμένο! Κυκλοφορεί και ένα xlsακι το οποίο υποτίθεται σου βγάζει πόσο καίς καθημερινά και πόσα θα πληρώνεις κάθε μήνα ...... δεν πιστευω πως ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα της ΔΕΗ:smt033
madfd ειχες 1.50μετρο ριφ;; τι σημενη φουλ φυτεμενω στη δεη..σε λεφτα;; μηλατε για φουλ φυτεμενω και εγω δεν μπορω να καταλαβω τι εννοητε με αυτο;;αν δεν ειναι φουλ...θανε λιγο...αλλαζη κατι στη δεη αυτο;;2 κυκλοφορητες εννοης το μηχανημα φυσαλιδες νερου;;

Γιώργος Κ
11-05-09, 16:01
τι σημενη φουλ φυτεμενω στη δεη..σε λεφτα;; μηλατε για φουλ φυτεμενω και εγω δεν μπορω να καταλαβω τι εννοητε με αυτο;;αν δεν ειναι φουλ...θανε λιγο...αλλαζη κατι στη δεη αυτο;;2 κυκλοφορητες εννοης το μηχανημα φυσαλιδες νερου;;

* Φουλ φυτεμενα ειναι τα ενυδρεια που εχουν πολλα φυτα και απαιτητικα σε συνθηκες φωτισμου! Αρα χρειαζεσαι πολλες λαμπες και κατα συνεπεια ανεβαινει και ο λογαριασμος της ΔΕΗ! Αλλα φυτα ειναι πιο "ευκολα" και δεν εχουν τοσο μεγαλες απαιτησεις σε φως -- για αρχη θα πρεπει να αρχισεις με αυτα!!
* Ο κυκλοφορητης τοποθετειται (πιο συχνα σε θαλασσινα ενυδρεια) για να ενισχυσει τη κυκλοφορια του νερου! Δεν υπαρχει λογος να μπερδευεσαι ... Διαβασε τα πρωτα βηματα που πρεπει να κα κανεις ωστε να στηθει σωστα ενα ενυδρειο και μετα ολα τα αλλα!! Σιγα σιγα!!

madfdg
11-05-09, 16:54
τι σημενη φουλ φυτεμενω στη δεη..σε λεφτα;; μηλατε για φουλ φυτεμενω και εγω δεν μπορω να καταλαβω τι εννοητε με αυτο;;αν δεν ειναι φουλ...θανε λιγο...αλλαζη κατι στη δεη αυτο;;2 κυκλοφορητες εννοης το μηχανημα φυσαλιδες νερου;;

* Φουλ φυτεμενα ειναι τα ενυδρεια που εχουν πολλα φυτα και απαιτητικα σε συνθηκες φωτισμου! Αρα χρειαζεσαι πολλες λαμπες και κατα συνεπεια ανεβαινει και ο λογαριασμος της ΔΕΗ! Αλλα φυτα ειναι πιο "ευκολα" και δεν εχουν τοσο μεγαλες απαιτησεις σε φως -- για αρχη θα πρεπει να αρχισεις με αυτα!!
* Ο κυκλοφορητης τοποθετειται (πιο συχνα σε θαλασσινα ενυδρεια) για να ενισχυσει τη κυκλοφορια του νερου! Δεν υπαρχει λογος να μπερδευεσαι ... Διαβασε τα πρωτα βηματα που πρεπει να κα κανεις ωστε να στηθει σωστα ενα ενυδρειο και μετα ολα τα αλλα!! Σιγα σιγα!!

+1 ;)

kyriakos giorgas
11-05-09, 19:57

Σου απαντω..Δηλαδι με φυτα που θελουν πολυ φως..αναβουνε πολλες
ωρες κ δυνατα οι λαμπες..οποτε πληρωνουμε περισοτερα..υπαρχουν φυτα που δεν θελουν πολυ φως..πληρωνουμε λιγοτερο..οκ για κυκλοφοριτη..μην κολαμε..Να διαβασω τα πρωτα βηματα..εννοης απο οπου μπορω...απο εδω η βιβλια..ιντερνετ..και να φτιαξω ενυδρειο που να τεριαζουν τα ψαρια μεταξυτους αλλα και ο βοιοτοπος τους;; καπως ετσι;;:D.

Πάνος
11-05-09, 20:00
τα πρωτα βηματα εδω...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

aaaooll
11-05-09, 20:02
Κατευθυντηριες οδηγιες για το στησιμο ενυδρειου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949)

Yannis_K
11-05-09, 21:04

Μήπως εννοείς 150 το δίμηνο που εκδίδεται ο λογαριασμός ?? Γιατί αυτά τα χρήματα εγώ δεν τα δίνω για όλο το ρεύμα 4μελούς οικογένειας (με 2 μικρά παιδιά που δουλευουν φουλ τα πλυντήρια) μαζί με ενυδρείο και υπολογιστές που δουλεύουν 24/7.
Αν το reef έχει όντως τέτοια κατανάλωση δεν με βλέπω να ασχολούμαι :D
Ποσα χρηματα περιπου απαιτουνται τον μηνα για ενα ενυδρειο;Σε τροφες-νερα-ρευμα-κλπ..!Σας ευχαριστω πολυ:D!

Βρε Κυριάκο αφού βλέπεις ότι κάθε είδος ενυδρείου έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Αποφάσισε πρώτα τι θέλεις να κάνεις και εδώ είμαστε.