Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σκουλικι νερου?

Apollwnas
08-05-09, 09:20
Σημερα το πρωι πηγα να αδειασω ενα κουβα νερο που ειχα απο αλλαγη νερου πριν απο 4 μερες.Ο κουβας ειναι γεματος κερατοφυλλο και μυριζε ψαριλα.Οπως πηγα να τον αδειασω ειδα 2 σκουλικια καπου 3 εκατοστ να κολυμπανε,και να σπανε το σωμα τους με καταπληκτικη ταχυτητα και να εξαφανιζονται μεσα στα φυτα !!Τωρα αυτα δημιουργηθηκαν εκει μεσα στο βρωμικο νερο πλεον η παιζει να υπαρχει κ κανα τετοιο στα ενυδρεια μου ???Δυστηχως φωτο δεν μπορεσα να βγαλω.Ειναι επικυνδυνα για τα ψαρια η μπορω να τα δωσω και για τροφη??

Apollwnas
08-05-09, 10:32
22609
λοιπον αυτο ειναι το καταφερα και το επιασα.Οταν το βγαζω απο το νερο μου κανει το ψωφιο και οταν το ρινω μεσα κολυμπαει.ειναι επικυνδυνο η να το ταισω ??

in the pond
08-05-09, 10:40
22609
λοιπον αυτο ειναι το καταφερα και το επιασα.Οταν το βγαζω απο το νερο μου κανει το ψωφιο και οταν το ρινω μεσα κολυμπαει.ειναι επικυνδυνο η να το ταισω ??

Φίλε απόλλωνα, αν μπορείς βάλε το σε πλήση έκταση χωρίς τα φυλλαράκια και ξαναβάλε την φωτογραφία.
Μήπως έχει ποδαράκια?
Η ουρά του στο πίσω μέρος της είναι σαν ν?

Apollwnas
08-05-09, 10:58
22610
νατο εχει v στην ουρα οπως ειπες και εχει μικρα τριχωτα ποδια

in the pond
08-05-09, 12:44
22610
νατο εχει v στην ουρα οπως ειπες και εχει μικρα τριχωτα ποδια

Φίλε μου, αυτό είναι λάρβα κουνουπιού. Ξαναπές πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της?

Apollwnas
08-05-09, 13:00
Ειναι 5 με 6 χιλιοστα.Το ενα που το εβγαλα εξω απο το νερο παντως ψωφησε.Εχει κιαλλα εκει μεσα που κρυβονται.Ειναι αυτο που λες τελικα ? θα το δεχτουν σαν τροφη η να μην το επιχειρησω να το βαλω στο ενυδρειο ?

in the pond
08-05-09, 13:05
Ειναι 5 με 6 χιλιοστα.Το ενα που το εβγαλα εξω απο το νερο παντως ψωφησε.Εχει κιαλλα εκει μεσα που κρυβονται.Ειναι αυτο που λες τελικα ? θα το δεχτουν σαν τροφη η να μην το επιχειρησω να το βαλω στο ενυδρειο ?

Είπες ότι σπάει το κορμή του για να κινηθεί γρήγορα. Αυτό με περέπεμψε στα κουνούπια με μιας. Στην αρχή όμως είπες 3 εκατοστά και ανησύχησα μήπως και μετεξελίχτηκε κανένα κουνούπι σε τερατώδη μέγεθος. :D:D:D

Όλα καλά τελικά. Ναί είναι λάρβα κουνουπιού χωρίς καμία αμφιβολία. Όλα τα ψάρια τις κάνουν λιχουδιά. Τί ψάρια έχεις?

Φαίνεται ότι κάποιο θηλυκό κουνούπι είδε τον κουβά, αξιολόγησε ότι είναι ασφαλή μέρος και γέννησε εκεί τα αυγά της που μεγαλώνουν και μετατρέπονται σε κουνούπια σε χρόνο ρεκόρ.

Apollwnas
08-05-09, 13:16
χαχα ευτυχως δεν εχω τα κουνουπια τιγρης στον κουβα μου !!Απλα με το ματι τοσο το εκανα αλλα μετα μετρησα κιολας για να ειμαι σιγουρος!!Οκ τα ψαρια τα εχω και στο προφιλ μου που τα περισσοτερα ειναι μικρα τετρα κορυντορας νανοκιχλιδες και μερικα ειδη απο μπαρμπς και γκαπυ.

lucy
08-05-09, 13:26
Εκτός από τα κουνούπια υπάρχουν και σκουληκάκια του νερού, τα οποία κινούνται-κολυμπάνε με κινήσεις τέτοιες, που το σώμα τους κάνει οχτάρια.

Στις γλαστρολίμνες μου που φυσικά είναι πάντα έξω, έχω πολλά.

Στην μια που έχω και δυο χρυσοψαράκια δεν είδα ποτέ σκουληκάκι.

3r4ndo
08-05-09, 13:42
Εχω και εγω ενα ανοιχτο βαρελι με νερο εξω στον κηπο μου και ειναι γεματο τετοια, ο μονομαχος μου τρελενεται μολις του τα ριχνω μεσα και τα τρωει και δυο δυο!!! Εδω και ενα μηνα περιπου που ταιζω μονο με αυτα το ψαρακι δειχνει υγειεστατο και τα χρωματα του εχουν γινει πιο εντονα!! Οταν τον πηρα απο το πετ δεν ετρωγε τιποτα και ηταν πετσοκομμενα τα πτερυγια του και ειχε ξεθωριασει εντελως το χρωμα του, μαλλον επειδη κινουνται ετσι νευρικα ηταν η μονη τροφη που δεχτηκε.

in the pond
08-05-09, 13:54
Όντως, υπάρχουν και σκουλίκια του νερού, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα έντομα που γεννάνε τον γόνο τους στο νερό. (Λάρβες κουνουπιών, σκαθαριών, λιβελούλας κ.α.)