Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Περίεργη συμπεριφορά tiger barb

Lemeshianos
06-05-09, 10:38
Έχω 4 tiger barbs σε ένα ενυδρείο 300 λίτρων. Όλα πάνε καλά, αλλα τις τελευταίες τρεις μέρες το ένα (το μικρότερο) μένει στην γωνια του ενυδρείο διπλα από τα φυτά. Τις πλείστες φορες έχει μια κλίση κοντά στις 45 μοίρες κοιτάζοντας προς τα κάτω. Χθες όταν το ξαναέκανα δοκίμασα να ταΐσω μπας και κοιμόταν αλλα δεν έκανα κάποια κίνηση παρα έμενε ακίνητο. Αν δεν ήταν η κίνηση των πτερυγίων θα νόμιζες ότι είναι ψεύτικο. Δοκίμασα να το ενοχλήσω, και κινήθηκε, έφαγε λίγο και επέστρεψε στο σημείο του πάλι. Όταν κινήθηκαν τα αλλα 3 κοντά του, μπήκε μαζί τους στο "σχολειό", έφαγε ακόμη λίγο και επέστρεψε πίσω. Σήμερα το πρωί δεν φάνηκε να έχει τόση εμμονη με τα φυτά. Κάπου έχω διαβάσει ότι ίσως είναι συμπεριφορά ζευγαρώματος? Το ένα από τα αλλα 3 είναι λίγο φουσκωμένο(όχι κάτι παθολογικό εκ πρώτης όψεως, έχω ελέξει αν είναι dropsy και δεν φαίνεται να είναι) και μου κάνει για εγκυμοσύνη, διότι το έτρεχε λίγο από πίσω ένα από τα αλλα πριν καμια βδομάδα(όχι κάτω πτερύγιο. Ίσως μένει στα φυτά σαν ένστικτο προστασίας σε περίπτωση που είναι έγκυο το άλλο και θα γεννήσει εκεί?

Σε περίπτωση που είναι κάτι παθολογικό, τι μπορεί να είναι για να το κοιτάξω όσο δυνατό καλύτερα και πιο σύντομα γίνετε?
Σε περίπτωση που η συμπεριφορά δείχνει σύντομα γεννα, έχω ήδη αρχίσει διάβασμα για να δω τι συνθήκες πρέπει να προσφέρω για την αναπαραγωγή, αλλα θα ήθελα λίγο τα φώτα σας αν έχετε κάποια εμπειρία.

mikele
06-05-09, 10:44
ετσι οπως τα λες μονο υποθεσεις .....βαλε καμια καλη φωτο απο τα ψαρια

Πάνος
06-05-09, 11:16
επισης χωρις να αποκλειω κατι απο τα υπολοιπα...παιζει και το σεναριο να ειναι "διωγμενο"....αν τα τιγρακια δεν σχηματιζουν μεγαλο κοπαδι η επιθετικοτητα δεν καταμεριζεται πολυ και το πιο ανισχυρο ειναι το "κατατρεγμενο"....
προσωπικα αν εβαζα τιγρακια δε θα εβαζα κατω απο 8 ατομα.....

stav
06-05-09, 12:02
Εχω οχτω τιγρακια και τα δυο συνηθιζουν να κανουν αυτο που περιγραφεις,μαλλον πρεπει να ειναι τα διωγμενα οπως λεει και ο Πανος.

Lemeshianos
07-05-09, 13:30
Μου κάνει εντύπωση. Τα έχω εδώ και ένα χρόνο και πάντα ήταν μαζί. Την τελευταία βδομάδα το κάνει. Αν περάσω το χέρι μου κοντά στο γυαλί που βρίσκετε τότε φεύγει και πάει με τα υπόλοιπα. Πάντως το ένα πρέπει να είναι έγκυο. Το έχω συγκρίνει με φωτογραφίες στο internet και μοιάζει παρα πολύ με έγκυο θηλυκό.

Πάνος
07-05-09, 13:42
μακαρι να ειναι ετσι....σκεψου για ενυδρειο γεννηστρα τοτε...;)