Επιστροφή στο Forum : Μέτρηση Νερού Βρύσης...
Καλησπέρα, ειμαι νεοπας.... και έκανα test νερού όπως βγαίνει από τη βρύση,
PH: 8.5
KH: 40
GH: 40
NO2:0
NO3:0 (μάλλον είναι σκουρο γκρι... από ροζ αποχρώσεις που θα επρεπε..)
Τεστ HS aqua 5 in 1 Tests
Ειναι δυνατόν????
Οχι.
Τα sticks εχουν αποκλισεις, αλλα μαλλον κατι δεν εκανες καλα....
Καλησπέρα netblues σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. έκανα3 τεσταπανοτά , όλα με το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορείτο συγκεκριμένο τεστ να μην ειναι σόι (20 ευρώ κόστισε...)?
Η απόκληση ειναι στο ΚΗ και GH... σωστα? Μένω Μοσχάτο οι τυπικές μετρήσεις ποιές ειναι για τα πα;ραπάνω?
Τυπικες τιμες νερου ΕΥΔΑΠ ειναι ph 7.6 GH 8-10 KH 11-13
Οι τιμες μεταβαλονται με την εποχη και αναλογα αν χρησιμοποιουνται και γεωτρησεις.
Δεν μπορω να ξερω αν το μοσχατο υδρευεται απο καπου αλλου, αλλα μαλλον δυσκολο.
Δοκιμασε να παρεις ενα εμφυαλωμενο και να το μετρησεις...
σε ευχαριστω πολύ!! δεν το σκέφτηκα... θα μετρήσω εμφιαλωμένο και θα το συγκρίνω με την αναγραφόμενη τιμή .
Τα χρωματικά τεστ δεν τα βάζουν κάτω από το τρεχούμενο νερό (τουλάχιστον έτσι λέει το δικό μου στις οδηγίες). Επίσης, έχει σημασία το ποτήρι που θα βάλεις μέσα το νερό για να μετρήσεις. Αν έχει στεγνώσει μόνο του και δεν έχει σκουπιστεί πολύ καλά, τότε έχει άλατα επάνω γι' αυτό και σου βγάζει πολύ μεγάλο KH και GH. Επίσης, πρέπει να αφήσεις το στικάκι να στεγνώσει ακριβώς τον χρόνο που λέει στις οδηγίες, γιατί όσο ποιό πολύ μένει στον αέρα, τόσο περισσότερο σκουραίνουν τα χρώματα (και ανεβαίνουν οι τιμές) - τουλάχιστον έτσι γίνεται στα δικά μου.
Πάρε ένα πλαστικό ποτήρι (αυτά που πουλάνε για πάρτυ - μιας χρήσεως) που δεν έχει μπει ποτέ μέσα νερό, γέμισέ το από την βρύση και μέτρα.
σε ευχαριστώ πολύ George! Η αλήθεια ειναι πως εκανα και τα δυο λάθη που ανέφερες! Θα μετρησω σωστα και θα επανέλθω με τα αποτελεσματα
Ωραία. Αναμένουμε λοιπόν. Το νερό σου είναι ΕΥΔΑΠ κατά πάσα πιθανότητα, οπότε δεν θα πρέπει να έχεις αποκλίσεις. Ξέπληνε το ποτήρι στην αρχή 2-3 φορές μόνο με το νερό που θα μετρήσεις και μετά το γεμίζεις μέχρι επάνω και βάζεις μέσα το στικάκι (για 1 δευτερόλεπτο λένε οι δικές μου οδηγίες).
KH και GH πρέπει να σου βγουν γύρω στο 6 με 8 και pH γύρω στο 7. Έτσι μου βγήκαν εμένα τουλάχιστον που το έκανα πριν λίγο με τον τρόπο που σου είπα.
Καλό βράδυ.
Καλησπέρα, επανερχομαι στο θεμα μετρησεων... τα εκανα ολα οπως με συμβουλεψε ο φίλος george. Δυστυχως δεν ειδα να αλλαζει κατι.... μηπως τα HS AQUA 5 IN 1 Tests ειναι μουφα???? Τα ξερει κανεις ? γενικότερα την εταιρια την ξερετε γιατιέχω παρε και αντιχλωριο PROCell και βακτηριδια για το στρωσιμο επιπλεον...
Καλησπέρα, επανερχομαι στο θεμα μετρησεων... τα εκανα ολα οπως με συμβουλεψε ο φίλος george. Δυστυχως δεν ειδα να αλλαζει κατι.... μηπως τα HS AQUA 5 IN 1 Tests ειναι μουφα???? Τα ξερει κανεις ? γενικότερα την εταιρια την ξερετε γιατιέχω παρε και αντιχλωριο PROCell και βακτηριδια για το στρωσιμο επιπλεον...
Καλησπερα .... Εχω παρατηρησει παρομοια τρελα αποτελεσματα σε τεστακια... Αυτο γινοταν γιατι οταν εβγαζα το τεστακι απο το νερο το κρατουσα καθετα και εσταζε νερο απο το ενα μαξιλαρακι στο αλλο... Θα πρεπει να το αφησεις λιγο στο νερο και οταν το βγαλεις τιναξε το οπως τιναζεις ενα θερμομετρο υδραργυρου να κατεβει ... καλα πιο ελαφρα! καντο και πιστευω θα δεις πιο σωστα αποτελεσματα αλλιως παρτα και πηγαινε τα πισω εκει που τα πηρες και βαλτον να σου δειξει πως δουλευουν!!!
...σε ευχαριστω πολύ! Καθετα το βάζω και απο τιναγμα τιποτα... Θα το δοκιμάσω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.