PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για Λάμπα UV +Φίλτρο


george1981
04-05-09, 16:15
Γνωρίζει κανείς κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή κι αν μειώνεται η απόδοσή της ? Θα ήθελα να μου προτείνεται και κάποιο φίλτρο για λιμνούλα 500 περίπου λίτρων !!! :)

in the pond
04-05-09, 17:44
Γνωρίζει κανείς κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή κι αν μειώνεται η απόδοσή της ? Θα ήθελα να μου προτείνεται και κάποιο φίλτρο για λιμνούλα 500 περίπου λίτρων !!! :)

Ναι, η UV χάνει απόδοση στο χρόνο. Να υπολογίσεις ότι κάθε 8,000 ώρες είναι καλύτερα να αλλάζεται.

Όσον αφορά το φίλτρο για τόσα λίτρα, θα ήθελα να σου συνηστήσω έτοιμο της αγοράς για αρχή, με ενσωματωμένη την UV. Τέτοια φίλτρα μπορείς να τα βρεις σχεδόν σε όλα τα Πετσοπ. Προτίμησε γνωστή σοβαρή αξιόπιστη εταιρεία στο χώρο όπου θα μπορείς να βρίσκεις εύκολα και τα ανταλλακτικά του.

george1981
04-05-09, 20:36
Σ'ευχαριστώ Βασίλη απλά επειδή έχω ήδη την λάμπα θα ήταν κρίμα να πάω να αγοράσω φίλτρο με ενσωματωμένη πιστεύω γι αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο και αξιόπιστο για τα λίτρα μου !

in the pond
05-05-09, 08:45
Εντάξει τότε. Στον Ελληνικό χώρο γενικότερα, δύσκολα θα βρεις τόσους πολλούς κατόχους λίμνης ώστε να συγκρίνουμε επιλογές. Στο εξωτερικό υπάρχουν βέβαια δεκάδες εταιρείες πλέον που κατασκευάζουν τέτοια συστήματα. Κάποια από τα "καλά" ονόματα (που να μην είναι ακριβά) και τα οποία παρουσιάζουν στις συλλογές τους και φίλτρα πιέσεως θα τα βρεις πιο κάτω. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά μπορείς να τα προμηθευτείς μέσω διαδικρύου: FISH MATE, HAZELOCK, PISCES HYDROFORCE. Είναι από τα φίλτρα που δοκιμάστηκαν, δεν είναι τα ακριβότερα και επίσης το σημαντικό έχουν ανταλλακτικά. Μιλάμε για τιμές κάτω των 100 ευρώ για τα λίτρα σου. Άλλη εταιρεία που μπήκε στο χώρο με καλές σειρές είναι η Tetra Pond που σίγουρα θα τα δεις στα καταστήματα ΠΕΤ στην Ελλάδα. Δεν έχω ακούσει όμως σχόλια περί αυτών.

Όσον αφορά την UV που ήδη έχεις, γνωρίζεις πόσα Βατ είναι?
Είσαι σίγουρος ότι καλύπτει απόλυτα τα 500 λίτρα λίμνη που θα κατασκευάσεις?

george1981
05-05-09, 21:31
Η λάμπα είναι 11W και είναι για 4000 λίτρα τηνώρα απ' ότι λέει, οπότε πιστεύω οτι είναι αρκετή για τη λίμνη μου ! Στα φίλτρα τώρα μάλλον πρέπει να ψαχτώ αρκετά γιατί εδώ Ελλάδα οι επιλογές που είδα είναι πολύ περιορισμένες..... :(