Επιστροφή στο Forum : Προσφορά Ενυδρείων Carrefour
Καλησπέρα σε όλους! Από 4/5/2009 έως 16/05/2009 το Carrefour έχει βγάλει σε προσφορά τα ενυδρεία 100lit (σύμφωνα με το φυλλάδιο, 115lit σύμφωνα με τη συσκευασία - 100x30x45) από 179,00€ σε 125,00€. Είμαι νέος στο χόμπυ και σήμερα το πρωί προμηθεύτηκα ένα από αυτά. Έχω διαβάσει τις διάφορες κριτικές που γράφονται κατά καιρούς για τα συγκεκριμένα ενυδρεία, αλλά για ξεκίνημα και απόκτηση εμπειρίας, με κάποιες προσαρμογές βέβαια, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα το στήσω σιγά σιγά και ελπιζω με αρκετό διάβασμα, υπομονή και λίγη βοήθεια από τους πιο έμπειρους εδώ μέσα να πάνε όλα καλά.
ΥΓ: όσοι ενδιαφέρονται για την αγορά τους προσοχή στη μεταφορά. το κουτί δεν έχει καθόλου φελιζολ στα τοιχώματα...
Κλεόβουλος
04-05-09, 12:20
Καλως ήρθες φίλε και καλή αρχή:smt039
καλως ηρθες!!!:p
θεωρω πολυ καλη επιλογη τα καρφουρισια για τα χρηματα τους...
εχω και εγω και ο αδερφος μου και δεν ειχαμε καποιο προβλημα ποτε..
ειδικα εδω στην επαρχια οπου τα 120λιτρα εχουν πανω απο 300 ευρω με βαση συνηθως...εχουν ανοιξει το δρομο σε πολυ κοσμο να ασχοληθει με τα ενυδρεια...
Καλώς όρισες!
Τα μικτά λίτρα του εν λόγω ενυδρείου είναι 135 (εάν κάνεις τον πολλαπλασιασμό) και τα καθαρά θα τα υπολογίζεις στα +110.
Όμως όταν το μετρήσεις με μέτρο μπορεί να έχει αποκλίσεις. Πάντως έχω την εντύπωση πως είναι 100x30x40
Ξεκινάς με ανακλαστήρα στην υπάρχουσα λάμπα και τοποθέτηση 2ης λάμπας με ανακλαστήρα στο κινητό μέρος του καπακιού. Μη σε τρομάζει είναι εύκολη η τοποθέτηση. Απλά θα σκεφτείς το είδος της λάμπας που θα τοποθετήσεις ανάλογα με τη χρήση του ενυδρείου.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29984
Στη συνέχεια θα συνηστούσα έναν δυνατότερο (προσοχή να χωράει στο φιλτροκούτι) μοτεράκι για το φίλτρο.
Έχω βάλει 3 διαφορετικά είδη σφουγγαριού στο φίλτρο (διαφορετικός ο ρόλος του καθενός) και από πάνω τους κάτι που μοιάζει με λευκό υαλοβάμβακα.
Επίσης έχω κόψει το σωληνάκι από το μοτεράκι του φίλτρου τόσο ώστε από κάτω να το γεμίσω με πορώδες "μακαρόνι" (μέσα σε τούλι για να μπορώ να το βγάζω).
Έχω επάνω κι ένα εξωτερικό φίλτρο αλλά δεν θεωρώ ότι είναι και κάτι αναγκαίο εάν δεν είναι ψιλομπουκωμένο από ψάρια το ενυδρείο.
Εγώ το έβαλα γιατί απλά το είχα. Πάντως εάν το έστηνα από την αρχή μάλλον θα έβγαζα το εσωτερικό και για να μη τρώει οφέλιμο χώρο και γιατί όταν αρχίζει και πιάνει κανένα φύκι φαίνεται και δε με πολυαρέσει μέσα στο κέντρο που το έχουνε κολλημένο.
Πάντως εάν το κρατήσεις, στρέψε την απόληξη του μοτέρ έτσι ώστε να κάνει ανατάραξη της επιφάνειας και να οξυγονώνεται το νερό.
Αυτά έκανα εγώ. Πιστεύω πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε ακόμα πειραματίζομαι και μαθαίνω.
Καλώς ήρθες, καλή αρχή.
Δημήτρης Ιωαν.
16-01-10, 23:52
για σας. ενδειαφερομαι για την αγορα ενος τετοιου ενυδρείου.η τιμη περιλαμβανει και τον εξοπλισμο.;;;;;:rolleyes:
για σας. ενδειαφερομαι για την αγορα ενος τετοιου ενυδρείου.η τιμη περιλαμβανει και τον εξοπλισμο.;;;;;:rolleyes:
κομπλέ!
τελευταια απαντηση 04-05-09, 16:48....λες ..??
Δημήτρης Ιωαν.
17-01-10, 00:06
δεν ειμαι απο αθηνα και εδο στη μιτιλινι δεν ιπαρχει καταστημα carrefour. εχουν μεινει αποθεματα ??/ . αν ναι , πος θα μπορουσα να παρο ενα.?/ παραγγελιες δεχονται αν ναι πως μπορο να παραγγιλο.??/:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
οποιος γνοριζει ασ μου απαντησει΄...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolley es::rolleyes:
δε μπορεις να παραγγειλεις απ το carrefour.
Παρακολουθα τις αγγελιες και θα βρεις.
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=26
kalts.greg
17-01-10, 01:05
δες εδώ . αν και δεν αγόρασα ποτέ έτσι .
http://www.carrefour.gr/CarrefourOnline1/Products/000/FC105/Default.aspx?scrKey=000FC105
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.