PDA

Επιστροφή στο Forum : Swim bladder σε χρυσοψαρο


maikl
26-04-09, 19:34
Το ενυδρειο μου ειναι αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29382).
Στο red cup την τελευταια εβδομαδα παρατηρω ασταθεια πλευσης...η οποια το πιο πιθανο ειναι να οφειλετε στην λαιμαργια του κατα το ταισμα,οπου σιγουρα καταπινε πολυ αερα...:(
ο ασθενης
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=20010&d=1232142153

-Εχω βρει στο net αυτο (http://www.buckingham-nurseries.co.uk/aquaticshop/acatalog/Index_Interpet_42.html#a17011) το φαρμακο,αλλα με αγχωνει το γεγονος οτι ειναι καρκινογωνο...:(
-Ηδη τις τελευταιες μερες εχω κοψει το ταισμα με τροφες εμποριου με εξαιρεση τις 2 τελευταιες μερες ταιζω αρακα.
Γνωμες-υποδειξεις?

So60
26-04-09, 20:38
Αν κολυμπήσει κανονικά μετά από 1 μέρα νηστεία τότε μάλλον πρόκειται για πρόβλημα στην πέψη (constipation) σε σχέση με την τροφή του και το φάρμακο δεν θα κάνει τίποτα.
Συνήθως, αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τα ταϊζουμε πού συχνά με τροφές τύπου pellets και flakes.
Όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια και καταπίνουν αέρα αμέσως μετά το φαγητό σημαίνει ότι η τροφή που μόλις έφαγαν τους είναι δυσκολοχώνευτη. Γενικώς, όλα τα fancy έχουν αυτή την ευαισθησία, άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο (ιδιαίτερα τα πιο σφαιρικά σε σχήμα σώματος) . Τα δικά μου (ryukin) παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα (καταπίνουν αέρα και μετά αστάθεια) αν τα ταϊσω με pellets, flakes, κόκκινο σκουλήκι, daphnia, brine shrimp, ακόμα και αρακά.
Δεν το παρουσιάζουν στο λάχανο, μαρούλι, σπανάκι (βρασμένα και μετά από blender στην κατάψυξη), στον τόννο (κονσέρβα σε νερό) και στο μύδι. Επίσης τους δίνω τις άλγες seaweed της ocean nutrition.
Θέλει ψάξιμο το θέμα της τροφής τους.
Αυτά, αν πρόκειται constipation.

stav
27-04-09, 10:49
Μουλιαζε την τροφη σε νερο απο το ενυδρειο και μετα να την ριχνεις για να την φαει.

george
27-04-09, 12:20
Ασθένεια νηκτικής κήστης (swimbladder)

Συμπτώματα: το ψαράκι μας δείχνει σα να χάνει την ισορροπία του, κολυμπά στο πλάι ή και ανάποδα και είτε παραμένει στον πάτο του ενυδρείου γυρισμένο συνήθως στο πλάι, ή επιπλέει στην επιφάνεια χωρίς έλεγχο της πλευστότητάς του.
Αντιμετώπιση: Κάνουμε άμεσα αλλαγή νερού του ενυδρείου κατά 50% (χρησιμοποιώντας πάντα αντιχλώριο) και ρίχνουμε ενυδρειακό αλάτι (ή τυροκομικό) σε αναλογία 1 γραμμάριο ανά λίτρο. Το αλάτι το διαλύουμε πρώτα σε νερό από το ενυδρείο και στη συνέχεια το ρίχνουμε . Αφήνουμε το ψαράκι μια μέρα εντελώς νηστικό και την επομένη του δίνουμε ένα μπιζέλι (αρακά) τριμμένο κι αφού το έχουμε πρώτα βράσει και ξεφλουδίσει. Συνεχίζουμε τάισμα μόνο με αρακά και την επόμενη μέρα κι εφόσον δούμε βελτίωση από την Τρίτη μέρα ταίζουμε νιφάδες ΠΑΝΤΑ μουλιασμένες σε νερό του ενυδρείου για 2-3 λεπτά. Παρακολουθούμε τις παραμέτρους του νερού καθημερινά για τυχόν αύξηση αμμωνίας ή νιτρικών και σε τέτοια περίπτωση προχωρούμε και πάλι σε 50% αλλαγή νερού προσθέτοντας πάντα αντιχλώριο και την ανάλογη ποσότητα αλατιού. Εφόσον το ψαράκι συνέλθει εντελώς, μπορούμε να κάνουμε καθημερινές αλλαγές νερού της τάξης του 20% για να φύγει η αλατότητα σιγά σιγά. Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να γίνει σταδιακά και όχι απότομα. Ως προληπτικό μέτρο μουλιάζουμε πάντα την τροφή του χρυσόψαρου, είτε είναι σε νιφάδες, είτε σε μπιλάκια, σε νερό απʼτο ενυδρείο πριν το ταΐσουμε. Καλό είναι μια φορά τη βδομάδα να το αφήνουμε νηστικό και την επομένη να ταίζουμε με αρακά ή άλλα λαχανικά (καρότο βρασμένο, λάχανο βρασμένο).

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22519

maikl
27-04-09, 14:18
...:smt023