PDA

Επιστροφή στο Forum : Φως στο ενυδρείο

vasili
21-04-09, 20:36
Γειά σας παιδιά και χρόνια πολλά,
Θα ήθελα μια συμβουλή για τον χρόνο που χρειάζεται να έχω το φως ανοιχτώ στο ενυδρείο μου, είναι γλυκό νερό αρκετά φυτεμένο , το έχω ξεκινήσει από Ιανουάριο.

Raven
21-04-09, 20:43
Καλως ορισες ! Χρονια πολλα και σε σενα !
Η ερωτηση σου δεν μπορει να απαντηθει με σιγουρια αν δεν δωσεις καποια στοιχεια.
Συνηθως λεμε οτι στα φυτεμενα συνισταται να εχουμε φωτισμο απο 8-11ωρες. η προτεινομενη φωτοπεριοδος ομως εξαρταται κατα πολυ απο:
-Τι φυτα εχεις στο ενυδρειο και τον βαθμο δυσκολιας τους.
- Ποσα watt/liτ φωτισμου εχεις
-αν χρησιμοποιεις λιπασματα και ποια
-Ποτε στηθηκε το ενυδρειο
-αν εχεις προβληματα με αλγες

vasili
21-04-09, 20:53
Lunwigia GlanfulosaLobelia CardinalisRotala RotundifoliaVallisneria GiganteaLilaeopsis Mauritiana Micranthemum UmbrosumVallisneria AmericanaVallisneria Spiralis

Αυτά είναι τα φυτά που έχω , είχα αλγη την οποία καθάρισα με Siamese Algae Eater
Garra Rufa
Βάζω το Systemset της Dannerle,
Το ξεκίνησα 16/01/09
Δύο λάμπες 45w η μία είναι Day και η άλλη Nature

Raven
21-04-09, 21:00
Τα περισσοτερα φυτα δεν χρειαζονται φως για περισσοτερο απο 8-9 ωρες .
Για χαρη της glandulosa που θελει λιγο περισσοτερο φως ,και εφοσον δεν εχεις προβλημα με αλγες, θα σου προτεινα να το ρυθμισεις γυρω στις 9μισυ-10 ωρες. Ποσο το εχεις τωρα; CO2 εχεις;θυμησου οτι οποιαδηποτε αλλαγη πρεπει να γινει σταδιακα.

vasili
21-04-09, 21:05
8 ώρες αυστηρά, τώρα είναι καθαρό από άλγη. co2 δεν έχω ακόμη θέλω να βάλω μου έχουν πει πολλές λύσεις αυτοσχέδιες αλλά δε ξέρω τι να κάνω . Θεωρείς ότι θα βοηθήσει να βάλω ή δε μου χρειάζεται ακόμα?

Raven
21-04-09, 21:13
Πριν αυξησεις την φωτοπεριοδο (προαιρετικο) , βαλε CO2 εστω και diy ..θα βοηθησει παρα πολυ !

vasili
21-04-09, 21:22
Ευχαριστώ