Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ψαρι που να τρωει σαλιγκαρια

supermanx
16-04-09, 14:50
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα να έχουμε!!!!!!
Υπάρχει κανένα είδος ψαριού που να τρώει σαλιγκάρια?
Έχω πίξει από αυτά και όσα και να βγάλω με το χέρι πάλι θα υπάρχουν....Το ξέρω ότι ποτέ δν θα μπορέσω να απαλλαγώ αλλά θα ήθελα και έναν βοηθό,ξέρει κάποιος τπτ?

antonis15
16-04-09, 14:53
νομιζω οι κιχλιδες τα τρωνε...:D

capetanakis
16-04-09, 15:07
γιατι να βαλεις ψαρι?υπαρχουν σαλιγκαρια που τρωνε σαλιγκαρια!κανε μια αναζητηση...
-------------------------
γιατι να βαλεις ψαρι?υπαρχουν σαλιγκαρια που τρωνε σαλιγκαρια!κανε μια αναζητηση...Anentome Helena λεγονται

tonisgr
16-04-09, 15:18
Υπαρχουν και ειδικές παγίδες για να τα πιασεις.
Δεν ξερω αν κανουν δουλεια ομως.
Πσαξτο...

Alex_Salonica
16-04-09, 15:30
Dwarf puffers σαλιγκαροφάγοι και απίστευτα ψαράκια :smt054

Πάνος
16-04-09, 17:41
τα παφερακια κανουν αψογη δουλεια...αλλα
1.το ενυδρειο σου μπορει να τα φιλοξενησει??
2.αφου τελειωσουν τα σαλιγκαρια θα πρεπει να συνεχισεις να τους δινεις ζωντανη τροφη..θα μπορεσεις?
3.επισης αν εχεις τα μελανοειδη κωνικα σαλιγκαρακια...λεγεται οτι δεν μπορουν να τα φανε....δεν εχω και δε το εχω δοκιμασει...

supermanx
16-04-09, 18:34
τα παφερακια κανουν αψογη δουλεια...αλλα
1.το ενυδρειο σου μπορει να τα φιλοξενησει??
2.αφου τελειωσουν τα σαλιγκαρια θα πρεπει να συνεχισεις να τους δινεις ζωντανη τροφη..θα μπορεσεις?
3.επισης αν εχεις τα μελανοειδη κωνικα σαλιγκαρακια...λεγεται οτι δεν μπορουν να τα φανε....δεν εχω και δε το εχω δοκιμασει...

1. Μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 2, γτ θέλω να τα βάλω στο 15αρι μου
2. Έχω bloodworms να τα ταϊσω όταν τελειώσουν τα σαλιγκάρια
3. Έχω και κωνικά και λέω να δοκιμάσω...

Τι συνθήκες νερού κτλ χρειάζονται?

Πάνος
16-04-09, 19:14
1. Μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 2, γτ θέλω να τα βάλω στο 15αρι μου θελουν 15 λιτρα το ενα συμφωνα με το http://www.dwarfpuffers.com/ ...σε 15 λιτρα δε θα τα δοκιμαζα....
2. Έχω bloodworms να τα ταϊσω όταν τελειώσουν τα σαλιγκάρια οχι αποξηραμενα...κατεψυγμενα συνηθως τρωνε αλλα και παλι χρειαζονται τακτικα σαλιγκαρακια για να ακονιζουν τα δοντια τους...διαφορετικα προκαλουνται παραμορφωσεις...
3. Έχω και κωνικά και λέω να δοκιμάσω...φιλος εχει δοκιμασει και δε τα τρωνε....επιφυλασσομαι ομως οταν δεν εχω ιδια πειρα..

Τι συνθήκες νερού κτλ χρειάζονται?
στο λινκ που σου εδωσα θα βρεις πληροφοριες..;)

Κλεόβουλος
16-04-09, 20:52
Καλύτερα να μην ταλαιπωρείς ψάρια για να φάνε τα σαλιγκάρια σου:smt065
Είναι μάλλον εύκολο να βρεις τα Anentome Helena:)

hitman
16-04-09, 21:05
DIY σαλιγκαρο-παγίδα:
ρίξε μία ταμπλέτα βυθού μέσα στο ενυδρείο και κάλυψέ την με ένα πιατάκι(γυρισμένο ανάποδα). Σε λίγη ώρα σχεδόν όλα τα σαλιγκάρια θα έχουν μαζευτεί πάνω στο πιατάκι. Το αφαιρείς και τα πετάς (ή τα μαγειρεύεις :D)

Alex_Salonica
16-04-09, 21:08
15 λίτρα είναι πολύ λίγα, εγώ σου πρότεινα τα παφεράκια πιστεύοντας ότι έχεις μεγαλύτερο ενυδρείο, καλύτερα να πας σε assassin snails ή παγίδες

supermanx
17-04-09, 00:25
Καλύτερα να μην ταλαιπωρείς ψάρια για να φάνε τα σαλιγκάρια σου:smt065
Είναι μάλλον εύκολο να βρεις τα Anentome Helena:)
τρωνε φυτά?

paco
17-04-09, 00:30
σε ενα 30λιτρο με δυο Anentome Helena σε 4 βδομαδες το ειχαν καθαρισει απο πολυ πραγμα και απο τα στρογγυλα και τα κονικα χωρις να μου πειραξουν κανενα φυτο

Gojoy
23-04-09, 19:57
Για να μην κουραζεσε μπορεις να δανιστεις απο καπου η να αγορασεις κλουν που κανουν αψογη δουλεια με τα σαλιγκαρια.Σου το λεω γιατι και εγω ειχα το ειδιο προβλημα...

Πάνος
23-04-09, 20:09
και να βαλει κλοουν σε 15 λιτρα???:confused::confused::confused:

Gojoy
23-04-09, 20:13
ααα.σορι, δεν διαβασα ολο το ποστ και δεν ειδα που εχει τα σαλιγκαρια.ξανα σορι παιδια αλλη φορα θα ειμαι ποιο προσεκτικος.αλλιος δεν μου ερχεται τιποτα αλλο στο μυαλο οσο αναφορα το θεμα

Alex1001
25-04-09, 13:35
υπάρχει καμια φυσική λύση να ρυθμίζεις τον πληθυσμό τον σαλιγκαριών? εγώ δοκίμασα με ένα botia lohachata αλλα δεν βλέπω ενδιαφέρον από το ψαράκι για τα σαλιγκάρια! ενώ είχα διαβάσει πως είναι πολύ καλή λύση..

Κλεόβουλος
25-04-09, 13:45
Σαλιγκαράκι Anentome Helena:D

Alex1001
25-04-09, 13:48
Σαλιγκαράκι Anentome Helena:D

αυτό το σαλιγκαρακι όμως δεν θα εξαφανίσει όλα τα αλλα? θα προτιμούσα κάτι που να αραιώνει τον πληθυσμό και όχι να τα εξαφανίσει..

Κλεόβουλος
25-04-09, 13:55
Δοκίμασε την "σαλιγκαροπαγίδα" σε τακτά διαστήματα και είσαι οκ

theodor72
25-04-09, 13:56
αυτό το σαλιγκαρακι όμως δεν θα εξαφανίσει όλα τα αλλα? θα προτιμούσα κάτι που να αραιώνει τον πληθυσμό και όχι να τα εξαφανίσει..

Δηλαδή τι θέλεις; Να τα τρώει αλλά με μέτρο; :D:D:D

Για αραίωση μόνο με το χέρι ή με παγίδα.