Επιστροφή στο Forum : 3η Εβδομαδα
Καλησπερα πριν απο τρεις εβδομαδες αγορασα ενα 60lt ενυδρειο απο το pet shop με παροτρυναν να βαλω τα χρυσοψαρα μου την επομενη μερα πραγμα που εγινε (24 ωρες) αυτη η εβδομαδα ειναι η 3η που το ''τρεχω'' μαζι με τα χρυσοψαρα και περιμενω να στρωσει .Την Tεταρτη παρατηρισα μειωμενη ροη στα φιλτρα (σχεδον μηδενικη) εστι πηρα τα σφουγκαρια και μετο νερο του ενυδριου σε εναν κουβα που χρησιμοποιω αποκλειστικα για το ενυδρειο και τα ψαρια ξεπλυνα απο το βιλογικο υλικο τοποθετησα τα σφουγκαρια στην θεση τους και το βιολογικο υλικο επισης
χθες εκανα αλλαγη στο νερο (20lt)και σημερα το απογευμα εκανα τις μετρισεις μου με τα υγρα τεστακια της wave και βρηκα
0,05 mg/l ΝΟ2
ΚΑΙ 50mg/l NO3
..δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει ?
Να ξανα κανω αλλαγη νερου ? τι μου συστηνετε? ..ευχαριστω
Καλησπερα και καλως ηρθες!!:p
Ποσα χρυσοψαρα εχεις??
Κανε αλλαγες μεχρι να μηδενησει η αμμωνια!
Σε αυτα τα λιτρα να πρεπει να αφησεις μονο ενα χρυσοψαρο!!
Καλησπερα και καλως ηρθες!!:p
Ποσα χρυσοψαρα εχεις??
Κανε αλλαγες μεχρι να μηδενησει η αμμωνια!
Σε αυτα τα λιτρα να πρεπει να αφησεις μονο ενα χρυσοψαρο!!
60 lt ενυδριο εχω 2 red cup συντομα θα το αλλαξω γιατι μου αραισει το σπορ και θελω να βαλω αλλα 2 χρυσοψαρα και φυτα πολλα φυτα! : ))Το θεμα ειναι οτι χθες εκανα αλαγη να ξανα κανω σημερα ?
60 lt ενυδριο εχω 2 red cup συντομα θα το αλλαξω γιατι μου αραισει το σπορ και θελω να βαλω αλλα 2 χρυσοψαρα και φυτα πολλα φυτα! : ))Το θεμα ειναι οτι χθες εκανα αλαγη να ξανα κανω σημερα ?
Κανε παλι αλλαγη αμεσως (αυτα εχει ενα αστρωτο ενυδρειο) φυσικα με το αοναλογο αντιχλωριο πρεπει να μηδενησεις την αμμωνια ... τα ψαρια σου υποφερουν!!!!!!!βαλε αγγελια για μπολι απο την περιοχη σου!!
οκ οκ θα παω εκει στο πετσοπ που τα αγορασα μηπως εχει να μου δωσει αυτος μπολι που λες! ;) ..μολις τους αλλαξα νερακι ευχαριστω :)
ΝΟ3 εχεις μετρησει???
ΠΡΟΣΟΧΗ στο μπολι που θα παρεις .... αν υπαρχει ασθενεια απο το ενυδρειο που θα το παρεις θα μεταφερθει και στο δικο σου ενυδρειο!!!
-------------------------
Ωπ εννοουσα αμμωνια!!
0,05 mg/l ΝΟ2
ΚΑΙ 50mg/l NO3
Θα δω δηλαδη θεματικη αλαγη με το μπολι ? ..γιατι εχει αργησει να στρωσει τοσο πολυ?
ΝΟ2 ΔΕΝ ειναι αμμωνια!!!
ΝΗ3-ΝΗ4 πρεπει να γραφει το τεστ αμμωνιας!!!
Αν θες πηγαινε στις αγγελιες για μπολι και ζητα απο εκει!!
Συγνωμη αν κουραζω ..επιση ειμαι διατεθιμενος αυριο να παρω ολα τα υγρατεστ τι ακριβως τεστ να παω να ζητησω εχω ενα που γραφει ΝΟ3 και ενα αλλο που γραφει ΝΟ2 ποια μου λειπουν? ..επισης οταν λεμε μπολι τι ακριβως θα παρω στα χερια μου δηλαδη?
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
:rolleyes: Διαβασε το παραπανω και θα καταλαβεις!!
Μπολι εννοουμε οταν απο ενα στρωμμενο φιλτρο στιψουμε τα σφουγγαρια του και τοποθετησουμε αυτη τη "μπιχλα" στο δικο μας φιλτρο!! Ετσι μεταφερουμε βακτηρια στο φιλτρο μας που μετα πολλαπλασιαζονται και εχουμε και εμεις ενα στρωμμενο ενυδρειο (φιλτρο)!!
Βασικα μπερδευτικα παραπανω θεωρωντας τη μετρηση σου για ΝΟ3 σαν μετρηση αμμωνιας. Οπωσδηποτε να αγορασεις ενα τεστ για αμμωνια και επισης υπαρχουν για το Ph, Gh, Kh ... μαζι με αυτα που εχεις (ΝΟ2, ΝΟ3) θα εχεις μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για το νερο που εχει το ενυδρειο σου!! Ποτε θα εχει στρωσει το ενυδρειο σου? (στην ουσια το φιλτρο) Οταν μετρησεις και βρεις αμμωνια = 0, ΝΟ2 = 0, ΝΟ3 > 0 ....
Δεν κουραζεις κανενα απλα ολα αυτα ειναι ηδη γραμμενα και καλο ειναι να τα διαβασεις ολα!!! Οτι απορεια εχεις ολοι εδω ειναι διαθεσιμοι να σε βοηθησουν!!!
ευχαριστω πολυ! :))
με εκτιμιση Γιωργος! :)
:rolleyes: :p:p:p συνονοματος!!!! :D:D:D
:smt033
Χαρικα πολυ Γιωργο συν' ονοματε! :)
Σημερα εκανα μια γυρα και εψαξα για μπολι ..ευτυχως βρηκα σε ενα πετ σοπ ...απο την κουβεντα που επιασα μαζι του μου φανηκε μια χαρα μαλιστα μου εδωσε και ''μακαρονι'' να βαλω πισω στα φιλτρα ..με συμβουλεψε πως χωρις αυτο δεν γινονται αποικιες λεει ..για να δουμε πως θα πανε οι μετρισεις?? :) ..ελπιζω να στρωσει :smile:
Και εγω χαρηκα!!!:p
Αποικιες γινονται και στα σφουγγαρια αλλα πολυ περισσοτερες στο μακαρονι οπως ονομαζεις!!!Αρκει βεβαια να ειναι για αυτη τη δουλεια (μερικα ειναι για μηχανικη φιλτρανση). Πιο καλη δουλεια γινεται με το σιποραξ (ονομασια μακαρονιου αλλα ειναι πιο ακριβο ειδηκα απο εδω Ελλαδα)... Ελπιζω να αγορασες τεστ για αμμωνια ετσι?
..φιλε μου δεν θυμαμαι να σου πω την εταιρια πρεπει να εδωσα γυρω στα 15 ευρω ..ξερουμε τι περιεχει αυτο το μακαρονι? ..γιατι εκτοξευει ετσι τις αποικειες? ..αυτο καθε ποτε πρεπει ανανεωνεται ..θα το εχω επ' απειρο? ..και το ποιο συμαντικο ...το νερο το αλλαζω συμφωνα με τις μετρισεις τα φιλτρα χρειαζονται καθολου καθαρισμα?ευχαριστω :) :smile: :smile:
..φιλε μου δεν θυμαμαι να σου πω την εταιρια πρεπει να εδωσα γυρω στα 15 ευρω ..ξερουμε τι περιεχει αυτο το μακαρονι? ..γιατι εκτοξευει ετσι τις αποικειες? ..αυτο καθε ποτε πρεπει ανανεωνεται ..θα το εχω επ' απειρο? ..και το ποιο συμαντικο ...το νερο το αλλαζω συμφωνα με τις μετρισεις τα φιλτρα χρειαζονται καθολου καθαρισμα?ευχαριστω :) :smile: :smile:
Το κουτακι του δεν το εχεις??
Δεν περιεχει κατι το ιδιο το μακαρονι απλα με τους πολλους πορους που εχει αυξανει παρα πολυ την ωφελιμη επιφανεια ωστε να αναπτυχθουν επανω του μεγαλος αριθμος βακτηριων. Καθε φορα που παρατηρεις οτι μειωνεται η ροη του φιλτρου σου θα πρεπει να αλλαζεις τον υαλοβαμβακα ενω τα αλλα αν περναει αβιαστα το νερο θα σου ελεγα να μη τα πειραζεις... Ισως να καθαρισεις και καποια σφουγγαρια (αν εχεις) αρκει να μη τα στιψεις και παρα πολυ!! Τιποτα δεν ειναι για παντα αλλα οσο καλητερη ποιοτητα ειναι το βιολογικο σου υλικο τοσο πιο πολυ θα αργησεις να το αντικατασταστησεις!! Αν μετα απο πολυ καιρο παρατηρησεις οτι τα "μακαρονια" θρυμματιζονται ευκολα τοτε ειναι καλο να τα αλλαξεις. Προσεχε ποτε δεν αλλαζουμε ολα μαζι τα υλικα του φιλτρου μας! Η αλλαγη πρεπει να γινεται τμηματικα γιατι υπαρχει κινδυνος να χαλασουμε την βιολογια του φιλτρου μας!! Οι μετρησεις που κανεις επισης σου δειχνουν αν ολα ειναι καλα η αν κατι συμβαινει ...
Αληθεια τεστ για αμμωνια βρηκες?
Γιωργο αν θες βοηθησε λιγο
1)Το ενα ψαρακι μου εχει ιχτ αμεσως προμυθευτικα to stay 1 της water life
2)To test αμωνιας το αγορασα και αυτο ωστοσο το μεσημερι εκανα εκ νεου αλλαγη νερου γιατι ειδα αυξηση στην ποσοτητα νιτρικων και επιδη θα χορηγω το ιχτ θεωρησα καλο να αλλαξω το νερακι πειπου 10lt για να αποφυγω εκ νεου αλλαγη νερου οταν θα εχει χορηγιθει το φαρμακο για το ιχτ
3)τοποθετησα νεο μακαρονι και το μπολι οπως μου υπεδειξε ο πετσοπας που εμπιστευομαι
τι θεωρεις οτι κανω λαθος και ποια θα ειναι τα επομενα βηματα μου κατα την γνωμη σου? ..περιμενω με ιδιαιτερο εδιαφερον ..ευχαριστω εκτ των προτερων! ;)
Γιωργο αν θες βοηθησε λιγο
1)Το ενα ψαρακι μου εχει ιχτ αμεσως προμυθευτικα to stay 1 της water life
2)To test αμωνιας το αγορασα και αυτο ωστοσο το μεσημερι εκανα εκ νεου αλλαγη νερου γιατι ειδα αυξηση στην ποσοτητα νιτρικων και επιδη θα χορηγω το ιχτ θεωρησα καλο να αλλαξω το νερακι πειπου 10lt για να αποφυγω εκ νεου αλλαγη νερου οταν θα εχει χορηγιθει το φαρμακο για το ιχτ
3)τοποθετησα νεο μακαρονι και το μπολι οπως μου υπεδειξε ο πετσοπας που εμπιστευομαι
τι θεωρεις οτι κανω λαθος και ποια θα ειναι τα επομενα βηματα μου κατα την γνωμη σου? ..περιμενω με ιδιαιτερο εδιαφερον ..ευχαριστω εκτ των προτερων! ;)
Καλησπερα!
Εννοεις ικ (ich) ειναι σιγουρο?? Εχει ασπρες κιληδες σαν να το εχεις πασπαλισει με αλευρι?? Βαλε φωτο αν μπορεις!! Οσο για το φαρμακο δεν το γνωριζω (θα ψαξω να βρω πληροφοριες) αλλα προσωπικα πιστευω τα φαρμακα πρεπει να χρησιμοποιουμε με μεγαλη προσοχη! Αυτο γιατι πολλα απο τα φαρμακα που κυκλοφορουν σκοτωνουν μαζι με τα κακα βακτηρια και τα βακτηρια του φιλτρου μας!! Ετσι καταληγουμε να εχουμε παλι ενα αστρωτο φιλτρο και παμε παλι απο την αρχη! Οσο για το ικ θα σου ελεγα να χρησιμοποιουσες ενυδρειακο αλατι η χοντρο αλατι χωρις προσθετα ροης (τυροκομικο)
Επισης μετρα για αμμωνια ειναι σημαντικο να ξερεις ποσο και αν υπαρχει στο νερο του ενυδρειου σου!
Το αρωστο ψαρακι δεν παει καλα η ουρα του φαινετε σαν αραχνουφαντη πλεον και φαινεται αδυναμο να κολυμπισει :smt086
:( Λυπαμαι .... Λοιπων ανοιξε ενα θεμα στις ασθενειες εδω: http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20 και να συμπληρωσεις αυτο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 κανε μετρησεις και γραψτες και αυτες!!!
πω θα σκασω..παει συνεχως σε ενα κατι σν ναυαγειο ,,φενετε το ενοχνλουν τα φλιτρα του ενυδρυου εχω ενα πολυ μικρο αστρωτο ομως να το βαλω εκει? ειναι 8 λιτρα τι λες φιλε μου?
Ηρεμησε ..... συμπληρωσε τη φορμα για τις ασθενειες ... και μετρα αμμωνια .... και τα υπολοιπα οκ?
Ηρεμησε ..... συμπληρωσε τη φορμα για τις ασθενειες ... και μετρα αμμωνια .... και τα υπολοιπα οκ?
Γιωργο βγηκε το τεστ της αμωνιας εχω 1,5mg/l ασχηαμ τα πραγματα αφου σημερα εκανα αλλαγη νερου? (περιμενω και τα αλλα)
Όλα όσα σου έχουν συμβεί είναι απολύτως λογικά.
Ακολούθησες λάθος δρόμο από την αρχή.
δεν ηξερα ρε gmt οτι και να πειετε εχετε δικιο ..εχω φαει πολυ ξενερα :( μεχρις στιγμης κανω οτι μου λενε ..αν μου ειχε πει αλλο τροπο στρωσηματος εννοειται δεν θα εκανα κατι τετοιο .. :( ..εχω ψιλο χασει την μπαλα
ετοιμη η φορμα
Δεν ειπε κανεις οτι το ηθελες απλα δεν ηξερες και σε καθοδηγουσαν λαθος!!
Προς το παρων το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η αμμωνια τα "καιει" τα ψαρακια σου και τα σκοτωνει σιγα σιγα (αυτο γινεται απο την αρχη που τα εβαλες) σε 50 λιτρα πρεπει κανονικα να εχεις ενα χρυσοψαρο! Πρεπει να κανεις αλλαγη νερου παλι... Ηρεμησε παντως τωρα που καταλαβαινεις τι γινεται ... προσπαθησε να τα βοηθησεις!!! ενταξει?? αλλαγη νερου παλι και μη τα ταϊζεις (σηκωνει ακομα και αυτο αμμωνια)!!
..λοιπον 1) βαζω νερο θα βαλω 20lt και μεσα σε μια ωρα αφου κανω αποχλωριση θα τοποθετησω το νερακι
2)ειδα μια φουσκλα και στοα αλλο το ψαρι τι να κανω?:smt086:smt086:smt086
..λοιπον 1) βαζω νερο θα βαλω 20lt και μεσα σε μια ωρα αφου κανω αποχλωριση ????δεν εχεις αντιχλωριο???? θα τοποθετησω το νερακι
2)ειδα μια φουσκλα και στοα αλλο το ψαρι τι να κανω?:smt086:smt086:smt086
???? ριξε αντιχλωριο και κανε αλλαγη γιατι να περιμενεις μια ωρα???
εφυγε το κανω τωρα! ..νομιζω αυτο το φαρμακο που αγορασαμαλλον δεν κανει τπτ
20 lt αλαγη νερου ..παω να γεμισω εφεδριες θα προσθεσω και αντιχλωριο
Θα ειναι δυσκολο να διατηρησεις σε μηδενικα επιπεδα την αμμωνια και ΝΟ2 σε ενα αστρωτο ενυδρειο! Θα σου ελεγα να επιστρεψεις τα ψαρακια σου η να τα δωσεις σε καποιον με ενυδρειο και να διαβασεις οσο γινεται περισσοτερο και να επανελθεις δρυμητερος!! Να στρωσει καλα το ενυδρειο σου και διαλεγεις εσυ μετα τι θα βαλεις!! Ετσι και αλλιως δυο χρυσοψαρα σε 60 λιτρα δε "χωρανε"!
Εχεις δικιο Γιωργο ..αυριο θα παω να δω αν μπορω να τα επιστεψω :confused:
Μην απογοητευεσαι ομως!:rolleyes:! Τωρα που καταλαβαινεις τι γινεται θα κανεις σωστα βηματα και δεν θα υπαρχουν προβληματα στο μελλον! Αρκει να εχεις υπομονη και ολα θα πανε καλα!!!
Λοιπον τα ψαρακια δωθηκαν πσιω στο πετ σοπ ..μεχρι να στρωσει το ενυδρειο μεχρι να στρωσει ...το θεμα ειναι πια βηματα θα κανω για να στρωσω το ενυδριο μου εχω βαλει ειδη το μπολι που ειπαμε και μεσα εχω μοναχα δυο ανουμπιες ..εκανα σημερα ξανα τεστ αμωνιας και ειναι σε υψηλα επιεπδα τι να κανω πως να συνεχισω να βγαλω παλι νερακι? :)
Να διαβάσεις πρέπει πρώτα...και πολύ
http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm
:rolleyes::smt023
Πολυ διαβασμα για να προετοιμασεις αυτη τη φορα το ενυδρειο σου ωστε να μην υπαρχουν προβληματα! Και υπομονη πανω απο ολα!
ευχαριστω πολυ ! ;)
κατια αλλο πουα παρατηρω στο ενυδριο μου ειναι οτι εχει πολλους αφρους ..μποριετε να μαντεψετε τι συμβαινει?
To άφρισμα είναι και αυτό μία ένδειξη του ότι υπάρχει αμμωνία.
εχεις δικιο φιλε μου ..πριν απο ενα λεπτο αλλαξα το νερακι περιπου 21/60 lt και σταματησε σε πολυ μεγαλο βαθμο! :D
σε περιπτωση που βγαλω το χαλικακι απο το ενυδεριο και βαλω υποστρωμα λετε να παθοθν τπτ τα βακτηρια?
--------------------
επισης καπου διαβασα οτι ο θερμοστατης βοηθαει τον μεταβολισμο και την αναπτυξη των βακτηριδιων λετε να τον βαλω και αυτον?
Η θερμοκρασία βοηθάει στην ανάπτυξη των βακτηριδίων, άλλα επείδη έχεις φυτά μέσα μην την ανεβάσεις πάνω από τους 28.
Πρεπει να ριχνεις και λιγη τροφη (στο στρωσιμο να "ταϊζεις" τα βακτηρια) το διαβασες και αυτο ετσι?
Αν βγαλεις το χαλικι δεν εππηρεαζει τα βακτηρια!
Η θερμοκρασία βοηθάει στην ανάπτυξη των βακτηριδίων, άλλα επείδη έχεις φυτά μέσα μην την ανεβάσεις πάνω από τους 28.
ευχαριστω ! :)
Πρεπει να ριχνεις και λιγη τροφη (στο στρωσιμο να "ταϊζεις" τα βακτηρια) το διαβασες και αυτο ετσι?
Αν βγαλεις το χαλικι δεν εππηρεαζει τα βακτηρια!
Ευχαριστω πολυ! :) Αποφασισα τι θα κανω
1)Θα δω πως πανε τα ψαρια μου red cup
2)Αν δεν επιβιωσουν (..που μαλλον δεν το βλεπω!!:smt086)θα βαλω υποστρωμα κατω απο το χαλικακι
3)Θα ψαξω να βρω ευκολα φυτα ..ηδη εχω 2 ανουμπιες ...θα κοιταξω να βρω και τιποτα αλλο κανενα ευκολο και θα τα αναπτυξω θα το κανω κατι σαν φυτο ενυδριο ..θα ψαξω να βρω και τιποτα λιπασματα για ταχεια αναπτυξη ..επισης θα παρω και μεγαλυτερες λαμπες αυτες που εχω ειναι 24w το ενυδρειο μου ειναι 60 lt 24/60 =0,4 χρειαζομαι 60αρες
4)..γυριζω πχ μετα απο κανενα χρονο αγοραζω κανενα 200lt ενυδρειο εκει θα σκευτω τι ψαρακια θα βαλω ..μου αραισουν αρκετα τα χρυσοψαρα η μπορει να βαλω τπτ αγγελοψαρα ειναι και αυτα πολυ ωραια ψαρια ..θα δω
Βασικα θελω να κανω το ενα ενυδειο συνεχεια του αλλου αυτο θα το εχω για να βαλω μεσα μικρα νεογεννητα ..παντως θα το κρατησω παραλληλα θα πειραματιστω με τα φυτα σε αυτο που εχω ωστε να μην ταλεπορω τα ψαρια οαταν θα τα παρω εμτα απο κανενα χρονο θα ηθελα να κανω περισσοτερα αλλα καλυτερα να μην βιαστω και να εχω τον χρονο μετα να τα χαρω κι ολας ολα αυτα ;)
οτι πιο αμεσο ....βρες απο κανενα φιλο μια χουφτα βιολογικο υλικο και βαλε στο ενυδρειο σου ......
κατα τα αλλα απο τα πρωτα ποστ που διαβασα εχεις κανει τη χειροτερη αρχη.....στρωνεις με ψαρια και συν ολα τα αλλα πλενεις το βιολογικο υλικο???????
ριξε λιγο διαβασμα και κανε ερωτησεις πολλες
τωρα δεν εχω ψαρθια με σα στο ενυδρειο τα εδωσα πισω και περιμενω να στρωσει ..οστοσω θελω να το φυτεψω και αρχοτερα τα φυτα αυτα να τα βαλω στο νεο ενυδρειο
Σημερα πηγα και αγορασα ...μια μπουκαλα διοξιδειου και χωμα με υποστρωμα ..η μπουκαλα θα ειναι ετοιμη σε μια εβδομαδα ..ωστοσο στο κατασημα μου προτειναν μια ετοιμη συνθεση με φυτα ..κοστιζει αν δεν κανω λαθος γυρω στα 40 ευρω θα μπορουσα να φτιαξω ευκολα μια δικη μου με καποιο ξυλο?
To CO2 γιατι το αγόρασες. Δεν νομίζω οτι σου χρειάζεται αυτή τη στιγμή, δεδομένου οτι εχεις 60λιτρο ενυδρειο και θα ξεκινησεις με ευκολα σε απαιτησεις φυτα που δεν χρειαζονται επιπλέον CO2 κτλ. Ψιλοτζαμπα τα λεφτα. Στις παρουσιάσεις των ενυδρειων εδω στο φόρουμ, εχω δει παιδια να παρουσιάζουν φουλ φυτεμενα 120 και 180λίτρα ενυδρεια, πανέμορφα και με μόνο την προσθήκη κάποιου υγρου λιπάσματος ή ταμπλέτες.
Όσο για την ετοιμη κατασκευη με τα φυτά, καλύτερα διαλεξε και πάρε μόνος σου μερικά φυτα, ευκολα, και κάνε μόνο σου την διακόσμηση και το φυτεμα. Ακόμα κι αν δεν βγει αμέσως το επιθυμητο αποτελεσμα, τουλάχιστον είναι κάτι που θα κάνεις εσυ και θα μάθεις και να φυτευεις και γενικά θα μπορέις να κάνεις αλλαγες και προσθεσεις.
τπτ μωρε σκευτομουν μολις γυριζα απο τα στρατα θα επερνα αναλογα με τα οικονομικα μου ενα αρκετα μεγαλο ενυδρειο ..400 + και θεω να μεγαλωσω καποια φυτα απο τωρα ολα αυτα στο χρονο τους θα δουμε
To CO2 γιατι το αγόρασες. Δεν νομίζω οτι σου χρειάζεται αυτή τη στιγμή, δεδομένου οτι εχεις 60λιτρο ενυδρειο και θα ξεκινησεις με ευκολα σε απαιτησεις φυτα που δεν χρειαζονται επιπλέον CO2 κτλ. Ψιλοτζαμπα τα λεφτα. Στις παρουσιάσεις των ενυδρειων εδω στο φόρουμ, εχω δει παιδια να παρουσιάζουν φουλ φυτεμενα 120 και 180λίτρα ενυδρεια, πανέμορφα και με μόνο την προσθήκη κάποιου υγρου λιπάσματος ή ταμπλέτες.
Όσο για την ετοιμη κατασκευη με τα φυτά, καλύτερα διαλεξε και πάρε μόνος σου μερικά φυτα, ευκολα, και κάνε μόνο σου την διακόσμηση και το φυτεμα. Ακόμα κι αν δεν βγει αμέσως το επιθυμητο αποτελεσμα, τουλάχιστον είναι κάτι που θα κάνεις εσυ και θα μάθεις και να φυτευεις και γενικά θα μπορέις να κάνεις αλλαγες και προσθεσεις.
Δεν ξερω αν αεφαγα παλι δουλεμα ως συνηθως αλλα επαθα πλακα με το τι φυτα υπαρχουν για ενα ενυδριο!! :smt054:smt054 ..ειδα και ενα χιλιολιτρο ενυδριο ολα τα λευτα! :D:D:D
Ναρωτσηω ξερει κανεις να μου πει αν οι μπουκαλες του C02 για τα φυτουλια ειναι καθολου επικυνδινες? ειτε για διαροη ειτε εκριξη κλπ? ..τεσπα αν πχ με τα απο καποιο λαθος θα εχω προβλημα γιατι θα τις εχω μεσα σε δωματιο? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :)
Η βιασυνη δεν ειναι ποτε καλος συμβουλος στα ενυδρεια.
Απο που παραγγειλες μπουκαλα? Τι ακριβως παραγγειλες? Για δωσε λεπτομερειες....
Και ποτε πας στρατο ειπαμε?
ειμαι μια μπουκαλα αλουμινιου με μανομετρα κλπ ..τωρα εχει σταλει Αθηνα για να γεμισει την πληρωσα καπου στα 180 ευρω μαζι με το μανομετρο ..
Αλουμινιου μπουκαλα δεν εχω ξανακουσει. Τι μανομετρα? Για τί χρήση?
η εταιρια ειναι wave περισσοτερες λεποτιμερειες δεν ξερω
Οταν παραλαβεις μας λες τοτε.
Γνωριζει κανεις τι ακριβως φυτο ειναι η Δρακαινα? ...το ειδα σε ενα πατ σοπ σημερα και με ενθουσιασε παραπολυ! :smile::smile::smile::smile:
Δεν κάνει για ενυδρείο και κακώς το πουλάνε τα πετ σοπ.
Καλησπερα φιλαρακο μου! Καλη Ανασταση να εχεις!
Βλεπω και εγω οτι βιαζεσαι λιγακι!! Πριν αγορασεις κατι καλο ειναι να ρωτησεις πριν (η τουλαχιστον να το ψαξεις) οχι μονο για τα χρηματα που δινεις αλλα για να δεις αν καλυπτει τις αναγκες που τωρα η μελλοντικα θα θελεις! Μη δινεις αδικα τα χρηματα σου! Παρε ευκολα φυτακια που δεν χρειαζονται ουτε CO2 ουτε πολλα πολλα λιπασματα. Τα "απαιτητηκα" φυτα θελουν φροντιδα και αν φυγεις για φανταρος τοτε .... θα γυρισεις (με αδεια) και θα ειναι .... χαλια! Για τη "δρακαινα" δεν γνωριζω κανε καποια αναζητηση στο google η στο gab αν υπαρχουν πληροφοριες!!
Να εχεις υπομονη και να μη βιαζεσαι. Το καταλαβαινω οτι πιεζεσαι απο το χρονο πριν φυγεις για τα στρατα αλλα οταν απολυθεις θα εχεις ολο το χρονο να ασχοληθεις και αν εχεις την ορεξη που εχεις τωρα θα κανεις θαυματα! Υπομονη λοιπων ειναι το Νο 1 στο να κρατησεις ενα ενυδρειο! Ειδηκα ενα φυτεμενο που θελεις! Slow moves .... slow moves
Οκ Γιωργο καταλαβα τι μου λες ;) κοιτα θα αγορασω ενα μοπανι και θα του πω να μου τοποθετησει μερικες ανουμπιες εχω παρει και λιπασματα θα σας βγαλω μια φωτογραφια με με το μαραφετακι με το Co2 πουα αγορασα αν κανει καλως ..αλλιως η θα του πω να μου τοα αλαξει με κατι αλλο ..λογικα αν παρω ανουμπιες σε ενα χρονο αν τις πλακωσω με λιπασματα κλπ θα ειναι σουπερ (ντοπαρισμενες) ..ψαρι δεν θα βαλω κανενα και απλα θα μεγαλωνω τα φυτα
(ανουμπιες) οσο καιρο θα λειπω ..εκει στο πετ σοπ απλα μου ειπε που τον ρωτησα να μην πλεξω τα φυτα πουα απαιτουν μεγαλη φωτοπεριοδο πχ με ανουμπιες που δεν εχουν σχεδον καθολου απαιτησεις ..αυτα : ))
Σε ποιον θα το πεις ακριβως? Το να δεσεις μερικες ανουμπιες σε ενα ξυλακι δεν ειναι και καμμια επιστημη..
Και ανουμπιες με λιπασματα και co2 απλως δεν τα χρειαζονται.
Γενικοτερα θες διαβασμα.
Σε ποιον θα το πεις ακριβως? Το να δεσεις μερικες ανουμπιες σε ενα ξυλακι δεν ειναι και καμμια επιστημη..
Και ανουμπιες με λιπασματα και co2 απλως δεν τα χρειαζονται.
Δεν
Γενικοτερα θες διαβασμα.
Νομιζω ετσι δεν γινεται επικοδομητικος διαλογος και φυσικα δεν πρόκειται να εμπλακω σε αντιπαραθεση μαζι σου! ;)
Να σε προφυλάξουμε από λάθη θέλουμε και να μην αδειάσει εντελώς η
τσέπη σου από άχρηστες αγορές
Να σε προφυλάξουμε από λάθη θέλουμε και να μην αδειάσει εντελώς η
τσέπη σου από άχρηστες αγορές
..ενταξυ αμα ειναι ετσ' οκ! :) ..αλλα μεχρι τωρα δεν ειχα και πολυ ξεκαθαρη εικονα για το τι ηθελα να κανω ..σαν αρχη θελω να αποκτισω εμπειρια μετα φυτακια και θελω οτι χρησιμοποιησω τωρα να τα βαλω στο νεο μεγαλο ενυδρειο που θα παρω αγοτερα ..κατι σαν φυσικη συνεχεια αυτα
Δεν ξερω κανεναν που να ασχοληθηκε με φυτεμενα και να μην καλλιεργησε πρωτα ολων των ειδων αλγες..
Γενικα ψαξε κατι σε γρηγορο φυτο, κατα προτιμηση hygrophila polysperma, και πειραματισου...
Συνεχιζω να λεω οτι θες διαβασμα περι φυτεμενων, χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης ή μειωσης...
Δεν ξερω κανεναν που να ασχοληθηκε με φυτεμενα και να μην καλλιεργησε πρωτα ολων των ειδων αλγες..
Γενικα ψαξε κατι σε γρηγορο φυτο, κατα προτιμηση hygrophila polysperma, και πειραματισου...
Συνεχιζω να λεω οτι θες διαβασμα περι φυτεμενων, χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης ή μειωσης...
καταλαβα οκ απλα εχω ριξει αφανταστη δουλεια σημερα για το ενυδρειο καπου στο 6ωρο ..καθαρισμα αλαγη υποστρωματος κλπ και ειμαι ενα πτωμα θα μελετησω ολα αυτο που μου λες γιατι λες για την αλγη ..δεν εχω ιδεα γιατι μιλαμε και πως μπορει να καλιεργητε η αλγη ..θα ψαξω επισης και αυτο το hygrophila polysperma ..το σημαντικο για μενα ειναι να μην σκοτωνω ψαρακια με την αγνοια μου
Η αλγη ΔΕΝ ειναι κατι καλο για τα φυτεμενα και πρεπει να βρουμε τις καταλληλες ισσοροπιες για να μην εμφανιζεται! Απλα κανει πλακα οτι κανενας δεν την εχει αποφυγει και ουτε και εσυ τελικα!! και ολα να τα ξερεις η ατιμη εμφανιζεται και τοτε ανταγωνιζεται με τα φυτα σου. Αν νικησει η αλγη τοτε καταστρεφονται τα φυτα! και το αντιθετο!
Καλο ειναι ΠΡΙΝ κανεις κατι στο ενυδρειο σου να διαβασεις η ρωτα καποιον τουλαχιστον... Καλητερα να κουραστεις στο διαβασμα παρα να κανεις πραγματα που ισως στο μελλον αναγκαστεις να τα ξανακανεις!!
να εισαι καλ βρε Γιωργο ..διαβασμα και παλι διαβασμα ..την επομενη εβδομαδα θα ψαξω να βρω αυτο το φυτακι που μου προτεινε ο φιλος Hygrophila polysperma πηρα αρκετες πληροφοριες γι 'αυτο θα αγορασω δυο και θα τα βαλω στις δυο πισω γωνιες του ενυδριου ..ποιο πολυ μου αραισε βεβαιαι η Hygrophila polysperma 'Rosanervig' αλλα μαλλον ειναι καπως δυσκολο φυτο γιατην περιπτωση μου ..σε περιπτωση που δεν βρω αυτο το φυτο στην Χαλκιδα μπορω να το παραγκειλω απο καποι καταστημα on-line?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.