Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γκαλοπ

mageiras293
03-04-09, 07:30
Καλημερα παιδια..ηρθε η ωρα να κανουμε γκαλοπ....εχω ενα ενυδρειο 120 lt και μολις εβαλα guppy molly kai platy(πιο παλια ειχα κυχλιδες)....η ερωτηση ειναι η εξης..να το αφησω οπως εχει βαζοντας λιγο χρωμα ακομη(με διαφορα ψαρια) ή να βαλω σκαλαρια με neon και ακομη ενα κοπαδακι απο αλλα ψαρακια/???? στη πρωτη περιπτωση θα εχω πολυ χρωμα στο ενυδρειο (που μου αρεσει) και στην δευτερη περιπτωση θα εχω σκαλαρια(που μου αρεσουν).....εκτος και υπαρχουν σκαλαρια που ειναι φιλικα με τα guppy το τελειο....lol..ευχαριστω

PascM
03-04-09, 09:28
Με τα guppy μόνο θα έχεις πολύ χρώμα, ΙΜΗΟ κακώς βάζεις και τα υπόλοιπα είδη.

mageiras293
03-04-09, 09:32
μου αρεσουν και τα molly....δηλαδη μου λες να μην βαλω σκαλαρια

PascM
03-04-09, 09:35
Σε τι ενυδρείο ?

mageiras293
03-04-09, 09:36
εχω ενα 120 lt

PascM
03-04-09, 09:38
Όχι με τίποτα σκαλάρια σε αυτά τα λίτρα και καλό θα είναι να βγάλεις και από αυτά που έχεις κάποιο είδος.

mageiras293
03-04-09, 09:48
οπως???

Serafeim
03-04-09, 12:58
Μάγειρα???
Μετά από τόσους μήνες γραμμένος στο Φόρουμ μάλλον μας κάνεις πλάκα με τον συνδυασμό που θέλεις, Έτσιιιιιι???
¨Η έχει όρεξη για χαζοτσατερινγκ....???

xontros
03-04-09, 14:41
Take it easy κατ'αρχήν.. :smt112

Μάγειρα, σε ό,τι αφορά το συνδυασμό σκαλάρια+τέτρα με ζωοτόκα, θα πρέπει πρώτα να διαβάσεις τα προφίλ αυτών των ψαριών, για να δεις κι εσύ ο ίδιος ότι πρόκειται για είδη με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις (μαλακό και όξινο νερό τα μεν, σκληρό και αλκαλικό, και με λίγο αλατάκι, τα δε)..

Και σε ό,τι αφορά στα σκαλάρια, δεν κάνουν για το ενυδρείο σου, για διάφορους λόγους: Θέλουν μεγάλο ύψος, ενώ παράλληλα ζουν σε ομάδες (δε θα ήταν καλύτερο δηλαδή να μήν κρατήσεις μόνο ένα ζευγάρι).. Αν λάβεις υπ'όψη και πόσα λίτρα χρειάζεται το κάθε ένα από αυτά, καταλήγεις σε σημαντικά μεγαλύτερο ενυδρείο για να μπορείς να τα φιλοξενήσεις.. ;)