PDA

Επιστροφή στο Forum : Kalos sas brika...

dragan89
02-04-09, 02:28
Kalos sas brika...eimai neo melos k opos oloi exo k ego kapoies apories sxetika me to enidreio mou...Exo ena enidreio 60 litra..me aplo xaliki k pseftika fita diakosmitika...exo mesa 10 psarakia alla ola einai mikra...tha ithela na sas rotiso an mporo na balo kati allo sto enideio mou?opos xelones...episis an theliso na balo ena megalitero psari tha iparxei problima me ta ipoloipa?Sas eyxaristo ek ton proteron..:p

Raven
02-04-09, 02:54
Καλως ηρθες ! Γραφε σε παρακαλω με ελληνικους χαρακτηρες, ειναι στους κανονες του forum.
Πες μας καποια στοιχεια απο το ενυδρειο σου, μετρησεις νερου αν κανεις και τι ψαρια εχεις μεσα.
Αν μπορεις βαλε και μια φωτο.
Χελωνες σιγουρα δεν μπορεις να βαλεις.

dragan89
02-04-09, 03:04
Συγνωμη για τα αγγλικα...Δεν εχω πολυ καιρο το ενυδρειο μου κ επομενως δεν γνωριζω πολλα...μετρησεις δεν εχω κανει...εχω 3 νεον κ αλλα 7 απο τα οποια δεν γνωριζω τα ονοματα τους..στην αρχη ειχα προβλημα με τον ηλιο αλλα το ελυσα αλλαζοντας μερος το ενυδρειο..αν μπορειτε πειτε μου καποιο Link για να σας πω κ τα υπολοιπα ψαρια που εχω μεσα κ οτιδηποτε αλλο που θα μπορουσε να ηταν χησιμο..σας ευχαρτιστω κ παλι...

Raven
02-04-09, 03:33
Συμπληρωσε αυτη τη φορμα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14299) και κανε την copy/paste στο μηνυμα σου.;)
Βαλε και φωτο για να μαθεις και τα ονοματα των υπολοιπων ψαριων σου.

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
02-04-09, 13:38
Καλως ηρθες !

Πάνος
02-04-09, 13:38
καλως ηρθες!!!:p...θα ηταν καλο η μαλλον απαραιτητο να διαβασεις τα υπομνηματα των αρχαριων...θα σε βοηθησουν να σχηματισεις μια πρωτη εικονα για να προχωρησεις παραπερα...

dragan89
02-04-09, 17:05
Συμπληρωσα την φορμα οσο μπορουσα..μακαρι να σας βοηθησα...φωτο θα ανεβασω μαλλον αυριο...ευχαριστω για τις συμβουλες σας...διαβαζω αρθρα ετσι ωστε να παρω περισσοτερες πληροφοριες..;)

Πληροφορίες

Διαστάσεις:57x35x30
Όγκος:60 litra
Κατηγορία:γλυκου νερου
Φυτά:2 ψευτικα
Ψάρια / Άλλα είδη:2 neon,1 μονομαχο,1 πλατυ
Διακοσμητικά υλικά:χαλικι,κοχιλια,αγκυρα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:διπλης οψεος,το ενα φυτα και το αλλο κοραλια
Φωτισμός:1 λαμπα(την ειχε ενσωματομενη το ενυδρειο)
Διάρκεια φωτισμού:2-4 ωρες
Φιλτράρισμα:EasyCrystal® FilterBox, with 2 filter cartridges
Θερμοστάτης:Tetratec® Heater HT 50.
Λίπανση:
Παροχή CO2:οχι

Παράμετροι:
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Αλλαγές νερού:30% καθε 2 εβδομαδες
Θερμοκρασία:27
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:

blondi
02-04-09, 20:01
καλώς ήρθες

Πάνος
02-04-09, 21:57
Συμπληρωσα την φορμα οσο μπορουσα..μακαρι να σας βοηθησα...φωτο θα ανεβασω μαλλον αυριο...ευχαριστω για τις συμβουλες σας...διαβαζω αρθρα ετσι ωστε να παρω περισσοτερες πληροφοριες..;)

Διαστάσεις:57x35x30
Όγκος:60 litra
Κατηγορία:γλυκου νερου
Φυτά:2 ψευτικα μπορεις να βαλεις μερικα ευκολα φυτα για πιο φυσικη εμφανιση και απομακρυνση νιτρικων...
Ψάρια / Άλλα είδη:2 neon, πρεπει να εχεις κοπαδι και οχι μονο 2..και θελουν μαλακο νερο..1 μονομαχο παρατηρησε τον αν επιτιθεται σε αλλα ψαρια...,1 πλατυ ανηκει στα ζωοτοκα και πρεπει να ειναι σε σκληρο νερο (κατα προτιμηση με λιγο ενυδρειακο αλατι)
Διακοσμητικά υλικά:χαλικι,κοχιλια,αγκυρα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:διπλης οψεος,το ενα φυτα και το αλλο κοραλια
Φωτισμός:1 λαμπα(την ειχε ενσωματομενη το ενυδρειο)
Διάρκεια φωτισμού:2-4 ωρες γιατι εχεις τοσο μικρη φωτοπεριοδο?
ειναι καλο να εχεις υγρα τεστ για να κανεις μετρησεις για τον κυκλο του αζωτου αλλα και να δεις τι νερο εχεις ...
συνεχισε το διαβασμα ...;)

dragan89
02-04-09, 22:17
Εχω σαν πρωτη σκεψη να αλλαξω τα ψευτικα φυτα με αληθινα...
Χρειαζεται να αλλαξω το χαλικι που εχω στρωμενο κατω ή απλα τα τοποθετω πανω σε αυτο???
Θα κανω κ τεστ γιατι απο οσο εχω διαβσει εδω στο Forum ειναι πολυ σημαντικο...
Στις αρχες ειχα ενα μικροπροβλημα καθως τα φυλα κ μερικα αλλα οπως κατι πετρες πιαναν κατι σαν κιτρινιλα κ ρωτησα τον πετσοπα κ μου ειπε οτι εχω πολυ φως για αυτο κ ετσι αποφευγω να αναβω το φως πολλες ωρες...Ποσες ωρες θα ηταν καλο να το αναβω??
ΑΑ ο μονομαχος ειναι απο τα πρωτα μου ψαρια και δεν μου εχει δημιουργησει καποιο προβλημα...
Σας ευχαριστω που με βοηθατε..ειναι πολυτιμες οι συμβουλες σας..;)

Γιώργος Κ
02-04-09, 23:20
:p:pΚαλως ηρθες:p:p

Πάνος
02-04-09, 23:31
Εχω σαν πρωτη σκεψη να αλλαξω τα ψευτικα φυτα με αληθινα...σωστος!!!
Χρειαζεται να αλλαξω το χαλικι που εχω στρωμενο κατω ή απλα τα τοποθετω πανω σε αυτο???τι χαλικι εχεις? ψιλο χοντρο?? δε νομιζω να χρειαζεται κατι τετοιο ...τα φυτευεις με τις ριζες μεσα στο χαλικι...
Θα κανω κ τεστ γιατι απο οσο εχω διαβσει εδω στο Forum ειναι πολυ σημαντικο...
Στις αρχες ειχα ενα μικροπροβλημα καθως τα φυλα κ μερικα αλλα οπως κατι πετρες πιαναν κατι σαν κιτρινιλα κ ρωτησα τον πετσοπα κ μου ειπε οτι εχω πολυ φως για αυτο κ ετσι αποφευγω να αναβω το φως πολλες ωρες...Ποσες ωρες θα ηταν καλο να το αναβω??μαλλον εμφανιστηκε καφε αλγη,...μη σε απασχολει....θα φυγει....εφοσον θα βαλεις φυτα αληθινα 6-10 ωρες αναλογα τον φωτισμο σου και τα φυτα θα ειναι μια χαρα..
ΑΑ ο μονομαχος ειναι απο τα πρωτα μου ψαρια και δεν μου εχει δημιουργησει καποιο προβλημα...
Σας ευχαριστω που με βοηθατε..ειναι πολυτιμες οι συμβουλες σας..;)
χρειαζεται διαβασμα...πολλες αποριες σου θα λυνονται αναζητωντας παλιοτερα σχετικα ποστ ...και οτι αλλο θες τα παιδια εδω ειναι προθυμα...

dragan89
03-04-09, 00:24
Σε ευχαριστο πολυ Πανο για τις συμβουλες σου...Εχο χοντρο χαλικι οποτε απο οτι καταλαβενω κ απο οτι εχω διαβασει δεν χρειαζεται κατι αλλο για να φυτεψω ''ευκολα'' φυτα...
Διαβαζω συνεχως εδω κ 2 μερες ποστ κ παλια κ νεα κ μαθαινω νεες πληροφοριες που δε ηξερα..
Σκεφτομαι για αρχη να βαλω λιγα φυτα πχ 3-4 και να δω πως πανε κ στη συνεχεια να προσθεσω κ αλλα...
Θα ηταν απαραιτητο να βαλω αυτες τις ταμπλετες που αναφερετε ή δεν ειναι αναγκαιο??
Κ παλι σας ευχαριστω!!:)

Πάνος
03-04-09, 00:30
δε χρειαζεται να το κανεις σιγα σιγα...θα διαταρασσεις τις ισορροπιες...καλυτερα βαλε ολα μαζι τα φυτα που θες...καντο οπως το φανταζεσαι...και αναλογα τα φυτα και το φωτισμο σου θα σου πουμε και για λιπανση...;)

dragan89
03-04-09, 00:32
Οκ...αυτο θα κανω..τωρα πρεπει να σκεφτω τι φυτα να βαλω μεσα....Τhnks!!

Θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση...Το νερο που βαζω στο ενυδρειο ειναι βρυσης αλλα στη βρυση υπαρχει κ φιλτρο..πειραζει που φιλτραρεται το νερο ή να χρησιμοποιω κανονικο βρυσης?