PDA

Επιστροφή στο Forum : φιλτρο 700lt την ωρα για 250 λιτρα? κανει?

meas3467
01-04-09, 12:45
γεια. εχω ενα φιλτρο εξωτερικο το οποιο γυρναει 700 λιτρα την ωρα,θελω να το βαλω σε ενα καινουριο αφρικανοενυδρειο 250λιτρα που ετοιμαζω.
ειναι ενταξει? η να βαλω και το εσωτερικο που εχω <που δεν θελω να βαλω γιατι ειναι μεγαλο>!!
και ποιος ειναι ο τυπος που δινει τους αριθμους αυτους να ξερω.. αν υπαρχει και δεν ειναι χοντρικος-εμπειρικος υπολογισμος...

Moutralewn
01-04-09, 13:22
γεια. εχω ενα φιλτρο εξωτερικο το οποιο γυρναει 700 λιτρα την ωρα,θελω να το βαλω σε ενα καινουριο αφρικανοενυδρειο 250λιτρα που ετοιμαζω.
ειναι ενταξει? η να βαλω και το εσωτερικο που εχω <που δεν θελω να βαλω γιατι ειναι μεγαλο>!!
και ποιος ειναι ο τυπος που δινει τους αριθμους αυτους να ξερω.. αν υπαρχει και δεν ειναι χοντρικος-εμπειρικος υπολογισμος...

Σε ενυδρείο με αφρικάνες και λόγω του ότι τα ψάρια αυτά "βρωμίζουν" αρκετά υπολόγιζε ότι για κυκλοφορία χρειάζεσαι να "γυρίζει" 4-5 φορές τα λίτρα σου και χρειάζεσαι και μπόλικο βιολογικό και μηχανικό υλικό.

Οπότε, θα χρειαστείς απαραιτήτως και άλλο ένα φίλτρο στο 250άρι σου.

meas3467
01-04-09, 14:05
να επερνα ενα εσωτερικο να γυρναει καμια 500αρα λιτρα η και λιγοτερο και να εβαζα μονο σιποραξ μεσα και υαλοβαμβακα? αλλα να ηταν σε μεγεθος ενταξει γιατι αυτο που εχω ειναι μεγαλο πολυ

Moutralewn
01-04-09, 14:10
Καλύτερα ένα εξωτερικό.

Θα μπορούσες π.χ. να πάρεις ένα Fluval 205.
Γυρνάει 680λίτρα/ώρα και έχει αρκετά μεγάλο κάδο υλικών για την κατηγορία του.
Επίσης είναι απο τα πλέον αξιόπιστα.
Κόστος γύρω στα 80-90€ κομπλέ.

Απο κει και πέρα, για κάτι οικονομικότερο μπορείς να δεις και για μεταχειρισμένο.

meas3467
01-04-09, 14:12
και να το ειχα μαζι με το αλλο το δικο μου ε?