Επιστροφή στο Forum : φιλτρο 700lt την ωρα για 250 λιτρα? κανει?
γεια. εχω ενα φιλτρο εξωτερικο το οποιο γυρναει 700 λιτρα την ωρα,θελω να το βαλω σε ενα καινουριο αφρικανοενυδρειο 250λιτρα που ετοιμαζω.
ειναι ενταξει? η να βαλω και το εσωτερικο που εχω <που δεν θελω να βαλω γιατι ειναι μεγαλο>!!
και ποιος ειναι ο τυπος που δινει τους αριθμους αυτους να ξερω.. αν υπαρχει και δεν ειναι χοντρικος-εμπειρικος υπολογισμος...
Moutralewn
01-04-09, 13:22
γεια. εχω ενα φιλτρο εξωτερικο το οποιο γυρναει 700 λιτρα την ωρα,θελω να το βαλω σε ενα καινουριο αφρικανοενυδρειο 250λιτρα που ετοιμαζω.
ειναι ενταξει? η να βαλω και το εσωτερικο που εχω <που δεν θελω να βαλω γιατι ειναι μεγαλο>!!
και ποιος ειναι ο τυπος που δινει τους αριθμους αυτους να ξερω.. αν υπαρχει και δεν ειναι χοντρικος-εμπειρικος υπολογισμος...
Σε ενυδρείο με αφρικάνες και λόγω του ότι τα ψάρια αυτά "βρωμίζουν" αρκετά υπολόγιζε ότι για κυκλοφορία χρειάζεσαι να "γυρίζει" 4-5 φορές τα λίτρα σου και χρειάζεσαι και μπόλικο βιολογικό και μηχανικό υλικό.
Οπότε, θα χρειαστείς απαραιτήτως και άλλο ένα φίλτρο στο 250άρι σου.
να επερνα ενα εσωτερικο να γυρναει καμια 500αρα λιτρα η και λιγοτερο και να εβαζα μονο σιποραξ μεσα και υαλοβαμβακα? αλλα να ηταν σε μεγεθος ενταξει γιατι αυτο που εχω ειναι μεγαλο πολυ
Moutralewn
01-04-09, 14:10
Καλύτερα ένα εξωτερικό.
Θα μπορούσες π.χ. να πάρεις ένα Fluval 205.
Γυρνάει 680λίτρα/ώρα και έχει αρκετά μεγάλο κάδο υλικών για την κατηγορία του.
Επίσης είναι απο τα πλέον αξιόπιστα.
Κόστος γύρω στα 80-90€ κομπλέ.
Απο κει και πέρα, για κάτι οικονομικότερο μπορείς να δεις και για μεταχειρισμένο.
και να το ειχα μαζι με το αλλο το δικο μου ε?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.