PDA

Επιστροφή στο Forum : food-timer

Alex1001
30-03-09, 21:27
Καλησπέρα σε όλους..
Παιδιά θέλω να πάρο μια αυτόματη ταΐστρα με "θέσεις" βρήκα 2 την rondomatik 400 και την fish-mate 14
πια από τις 2 να προτιμήσω? τις έχει δοκιμάσει κανένας?

Αυτό που διάβασα είναι πως η πρώτη έχει 28 θέσεις ταΐσματος και τροφοδοσία με ρεύμα.. και η δεύτερη έχει 14 και τροφοδοσία με μπαταρία.

σε αυτό το link φαίνονται και οι 2
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/f9ba58d362e4e53d04bb99c1a93b103a/cl/alist/cnid/15243fb706cda2c53.14214890

PascM
30-03-09, 21:54
Έχει να κάνει και με την χρήση!
Την θέλεις για μόνιμη χρήση ή για το διάστημα π.χ. του Πάσχα ?

Alex1001
31-03-09, 06:24
Γενικά για τις περιόδους τον διακοπών το χρειάζομαι, δηλαδή μονο όταν λείπω..

Mitsos
31-03-09, 09:22
Επειδή το ψάχνω κι εγω σου αναφέρω τα σημεία που με προβλημάτισαν:

• Food served over several hours - keeps fish active and reduces danger of overfeeding (fish-mate)

αν καταλαβαινω σωστα ριχνει το φαγητο λιγο λιγο αλλα αν εχεις πολλα ψαρια με διαφορετικά μεγεθη, μάλλον τα αδυναμα θα μενουν νηστικα γιατι οτι πεφτει σιγα σιγα θα το τρώνε κατευθείαν τα μεγαλα

• Easy to use timer provides from 1 to 4 meals per day
αυτό ειναι καλο και δεν το αναφερει στην Rondomatik 400

Alex1001
31-03-09, 14:18
Κάπου διάβασα και η Rondomatik μπορεί να ταΐσει και δεύτερη φορα.. για το άλλο που λες δεν γνωρίζω γιατί εγώ καταλαβαίνω που αδειάζει ένα κουτάκι ολόκληρο μέσα στο ενυδρείο.. πως γίνετε σιγά σιγά?

Και βεβαια γι αυτό ρωτάω θα ήταν πολύ καλο αν κάποιος που έχει πάρει κάποια να μας πει την γνώμη του ώστε να έχουμε ακριβή εικόνα.. ;)

kill_bill
31-03-09, 15:37
H rondomatik ταιζει μεχρι 4 φορες τη μερα.
Χωρις να εχω δοκιμασει αλλη ταιστρα, ειμαι απολυτα ευχαριστημενος μαζι της απο καθε αποψη.

Alex1001
31-03-09, 18:44
A μπράβο ρε φιλε.. πες μας 5 πράγματα μια που την έχεις να ξέρουμε και εμείς..
διάβασα που είναι με ρεύμα αυτό σημαίνει που όταν κοπεί το ρεύμα ο χρόνος συνεχίζει να μετράει με την επιστροφή του ρεύματος (πράγμα που με εξυπηρετεί) η έχει και μπαταρία?

με την εξάτμιση του νερού κολλάει καθόλου η τροφή μέσα στις θήκες?
Πες και ότι αρνητικό η θετικό έχεις δει στη συγκεκριμένη..

kill_bill
01-04-09, 15:13
Καταρχην ειναι σχετικα μεγαλυτερη απο οτι αλλο υπαρχει σε ταιστρα.
Τα πιατακια της ειναι αφαιρουμενα ενα προς ενα (πανευκολα μπαινοβγαινουν) και αυτο βολευει στο πλυσιμο/καθαρισμα. Πλενονται και στο πλυντηριο πιατων.
Δεν υπαρχει μπαταρια, με 12βολτ νομιζω δουλευει. Και οταν επανελθει το ρευμα χρειαζεται εκ νεου ρυθμιση η ωρα στην ταιστρα.
Οσον αφορα την υγρασια τωρα, οποτε την χρησιμοποιω, η θεση της ειναι 6 ποντους πανω απο το νερο. Προβλημα δεν εχω αντιμετωπισει. Δεν μου εχει κολλησει ποτε τροφη, νομιζω ομως πως παιζει ρολο και το οτι πλενω τα πιατακια καθε 3-4 γεμισματα και δεν πιανουν "μακα". Επισης στο καπακι του ενυδρειου μου εχω κανει τρυπες με σιτα για να φευγει η υγρασια/αερας απο τα ανεμιστηρια (ισως παιζει και αυτο ρολο).
Εγω την πηρα βασικα διοτι μπορεις να βαλεις ποικιλια τροφων μεμονωμενα η καθε μια και αναλογα παντα με το ποσες φορες την βαζεις να ταισει, εχεις μια καλη αυτονομια και λυση για το διαστημα απουσιας.

eve_gr2000
01-04-09, 15:34
Σαφέστατα είναι καλύτερη η Rondomatik. Επειδή έχει ξεχωριστές μεριδούλες, η τροφή δεν κολλάει με την υγρασία και έτσι δεν έχεις πρόβλημα. Την έχει φίλος και μετανοιώνω που δεν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο πριν αγοράσω τις δικές μου.
Όσο για τη τροφοδισία, σκέψου το εξής απλό: Και το ρεύμα να κοπεί για κάποιες ώρες, πρόβλημα δε θα έχεις, αν όμως κολλήσει η τροφή σε κάποια άλλη ταιστρα που δεν έχει ξεχωριστά "πιατάκια" και δεν πέφτει, τί γίνεται τότε?

Alex1001
01-04-09, 18:32
ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.. και οι 2 αυτές που έγραψα είναι με πιατάκια και γι αυτό με ενδιαφέρουν.

Μια διευκρίνιση μονο.. όταν πέφτει το ρεύμα πχ για 1 ώρα η ταΐστρα συνεχίζει το πρόγρμμα τις χάνοντας 1 ώρα η σταματάει και δεν ταΐζει καθόλου?