Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πότε να βγάλω το φαρμακο?

ValsamK
30-03-09, 16:56
Πριν απο μια βδομαδα ειχα αρρωστο απο ICH ενα τετρα στο ενυδρειο μου. Χρησιμοποιησα ταμπλετες Octozin για τρεις μερες οσο δηλαδη εγραφε στις οδηγιες. Το εχασα το τετρα τελικα αλλα προστατευσα τα υπολοιπα ψαρια μου. Το φιλτρο μου δεν εχει ανθρακα, οποτε ο πετσοπας μου προτεινε τη χρηση καρβουνου για την απομακρυνση του φαρμακου. Να το χρησιμοποιησω και πότε? η ασθενεια φανηκε να εξαφανιζεται εδω και 6 μερες. Μηπως να κανω μονο αλλαγη 50%? το ενυδρειο ειναι 55λιτρα.

PascM
30-03-09, 17:02
Κάρβουνο = Άνθρακας, τι ακριβώς σου πρότεινε ?
Προφανώς και πρέπει να κάνεις ότι λένε οι οδηγίες, δηλαδή αλλαγή νερού και προσθήκη ενεργού άνθρακα στο φίλτρο για να μαζέψει και το υπόλοιπο φάρμακο.

ValsamK
30-03-09, 17:16
θελει να μου δωσει καρβουνο δηλαδη ανθρακα σε μικρα κομματια (συσκευασια) το οποιο θα μπει με δυκτακι μες το ενυδρειο. Να υποκαταστισω δηλαδη την απουσια ανθρακα στο φιλτρο. Η μεγαλυτερη απορια μου ειναι πότε να το κανω. Διαβασα οτι η θεραπεια πρεπει να κρατησει πανω απο 2 βδομαδες κι ας φαινεται οτι καταπολεμηθηκε.

PascM
30-03-09, 17:32
Για το ίδιο πράγμα μιλάτε!
Όσον αφορά την θεραπεία κάνεις ακριβώς ότι σου λένε οι οδηγίες του αντιβιοτικού που έβαλες!

ValsamK
30-03-09, 21:54
οκ το βρηκα. Την 8η μερα λεει μπορω να κανω αλλαγη 50% αν και το φαρμακο διασπαται σιγα σιγα απο μονο του. Ευχαριστω

PascM
30-03-09, 21:55
Και να προσθέσεις και κάρβουνο ή άνθρακα το ίδιο και το αυτό είναι σε σημείο με πολύ ροή νερού (συνήθως στο φίλτρο).