Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Είναι Φυσιολογικό ???


Roi
29-03-09, 16:19
Έτσι είναι ανθός της ανούμπιας ??? Πρώτη φορά ανθίζει, έτσι πρέπει να είναι ή έχει κάτι ??

lion
29-03-09, 16:23
Α, δεν ξέρω. Θα σου απαντήσει καλύτερα ο χαλβάς.

Τσιακιτζης Θεοδωρος
29-03-09, 18:20
εγω αν και δεν ξερω καλα, πιστευω οτι ειναι οι συιμωνες του ανθους:D

imichal
29-03-09, 20:28
Χαλβα απαντησε στον ανθρωπο.....:smt077

Roi
31-03-09, 08:15
Παιδιά σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι οκ ο ανθός ή αν έχω κάποιο πρόβλημα στο ενυδρείο ?????:(:(:(

in the pond
31-03-09, 08:53
Εξ όσων γνωρίζω από τα δικά μου φυτά, η φωτογραφία που έχεις παρουσιάσει όντως παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, καθότι ο ύπερος του λουλουδιού υπό κανονικές συνθήκες δεν εσσωκλείεται σε τέτοιο βαθμό από τους στήμονες. Πιστεύω ότι πρόκειται για κάποιο είδος μούχλας που αδυνατώ να αναγνωρίσω. Μπορείς μάλιστα στην φωτογραφία να εντοπίσεις και τους θύλακες σποριδίων στις άκρες του Χ οργανισμού. Αν είναι έτσι, ισχύει το "όπου μούχλα και αποσύνθεση" χωρίς να σε αγχώνω γιατί όντως δεν το θεωρώ πρόβλημα.

Το ενυδρείο σαν ζωντανό οικοσύστημα, συνιθίζει να έχει τέτοια συμπεριφορά, δηλαδή η ανάπτυξη μούχλας/μικητών, γιατί τα ευνοεί η υπερβολική υγρασία, αλλά και η ψηλή θερμοκρασία. Ίσως μάλιστα να έχεις προσέξει κάποιο ξεχασμένο κόκκο τροφής στο άνω μέρος του ενυδρείου σε κάποια γωνιά ότι πολύ γρήγορα εμφανίζεται μούχλα μετά από το μούλιασμα της υγρασίας. Ποιά είναι η θερμοκρασία στο ενυδρείο? Αν μπορείς δώσε περισσότερες πληροφορίες για τη χημεία του νερού. Επίσης τί ψάρια έχεις μέσα?

Τώρα, για το φυτό, τί να σου πω? Πολύ δύσκολη υπόθεση που δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να κόψεις με προσοχή το λουλούδι από το φυτό, μήπως και πρόκειται για κάτι το οποίο μπορεί να μεταναστεύσει και κάπου αλλού. Λουλούδια θα δημιουργηθούν κι άλλα.

Μην προχωρίσεις πάντως σε οτιδήποτε πριν απαντήσει κάποιος πιο ειδικός από εμένα που απλά εξέφρασα την άποψή μου, μετά από κάποιες γνώσεις και σχετική εμπειρία.

Roi
01-04-09, 08:16
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους,

Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Όπως είπες κάτι αντίστοιχο παρουσιάζεται και σε φυλαράκια τροφής που έχει μείνει αφάγωτη. Το ενυδρείο είναι 2 μηνών, στρωμένο με τροφή και στο στρώσιμο δεν γινόταν τέτοιο πράγμα. Αυτό ξεκίνησε μετα που έβαλα ένα ξύλο (όχι αυτό με την ανουμπια) το οποιό τώρα το έχω βγάλει από μέσα.

Το ενυδρείο είναι 45 λίτρα καθαρά, έχει 7 CPD, μια ρίζα με 2 anubias nana, cabomba carooliniana, ΡΗ 7,4, ΝΗ3 0, ΝΟ2 0 ΝΟ3 σχεδόν 0 GH 7, KH 6.