Επιστροφή στο Forum : φωτιστικο σε reef 750 lit
τραπεζιτης
27-03-09, 16:57
Εδω και 2 μηνες τρεχει το νεο μου 750 reef και ολα καλα αλλα εχω πρόβλημα με το φως . εχω 6 Τ5 αλλα δεν μου αρεσει ο φωτισμός θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι ετοιμο η με κατασκευή με την διαφορά ότι το ενυδρείο από επάνω είναι και θέλω να παραμένει κλειστό.:smt025:smt025
δεν δίνεις και καμία πληροφορία ακόμα ?
μέγεθος ας πούμε ? (διαστάσεις)
τραπεζιτης
27-03-09, 17:16
οι διαστάσεις ειναι 2m X 72 X 60:smt025:smt025
φίλε μου σε αυτές τις διαστάσεις μόνο DIY...
πάλι μισά μας τα είπες...
πόσα watt είναι οι λάμπες σου ???
Aν θελεις να εχεις sps , ειναι καλυτερα να βαλεις 3 150αρες ΜΗ και να αφησεις και 4 Τ5 για το ακτινικο.
Αν θες LPS και μαλακά , θα σου προτεινα να προσθεσεις αλλες 2 Τ5 (εφοσον θα εχεις και ανακλαστηρες θα εισαι μια χαρα) .
Τι μαρκα ειναι οι λαμπες σου?
Τα έτοιμα φωτιστικά με 3 ΜΗ έχουν μήκος 1,80 οπότε σε καλύπτει!Δές όμως αυτό που σου λέει ο Βασιλάκης!Θα πρέπει να αποφασίσεις για τι ζωντανά το προορίζεις ώστε να επιλέξεις κατάλληλο φωτισμό!;)
τραπεζιτης
28-03-09, 09:58
καλημερα παιδια οι λάμπες μου ειναι power και marine glo 39w 85cm.
εγω θα εκανα ενα συνδιασμο σε αυτα που σου ειπαν τα παιδια. αν το κατεχεις σχεδιασε κατι πηγαινε σε μια στρατζα και καντο κρεμαστο.αν εχει γνωστο ξυλουργο καντο ξυλινο και βαλτο ειτε κλειστο(αν εχεις τσιλερ )ειτε παλι κρεμαστο ή κοιτα κατι απο τα ετοιμα,εχει και πολυ ομορφα κομματια.αν ημουν στη θεση σου θα προτειμουσα κατι μου να δειχνει "καμματι" του ενυδρειου και να ταιριαζει με το χωρο που εχω
τραπεζιτης
28-03-09, 11:32
παιδια δεν μιλαω για κρεμαστο γιατι το ενυδρειο ειναι στο σαλονι και εκ των πραγματων το θελω κλειστο από επάνω.Τα ετοιμα που ειδα από διαφορα μαγαζια δεν βλεπω να μπορω να τα βάλω εκτος απο ενα που ειδα στο waterin αλλα και πάλι δεν λεει το παχος στις διαστασεις,.Εαν κανω ενα καπακι από κοντρα πλακε θαλασσας θα ειναι ενταξει η θα εχω προβλημα (θα στραβωσει στο μελλον κλπ)
σε οτι σου γραφω παραπανω αντι για κρεμαστο μπορεις να βαλεις "ποδαρακια" αν το κανεις σωστα μια χαρα θα ειναι το ξυλο.ολα ειναι ευκολα και ολα ειναι δυσκλα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.