Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καλώς σας βρήκα! Οι απόψεις σας θα είναι πολύτιμες

falitsa
26-03-09, 15:54
Παιδιά καινούρια κι εγώ στην παρέα! Πριν απο περίπου 20 μέρες ο θείος του γιού μου του έκανε δώρο ενα 40λιτρο ενυδρείο με χρυσόψαρα, μονομάχο και ένα γλείφτη. Εγώ όπως καταλαβάτε είμαι άσχετη με το αντικείμενο. Έλα όμως που κόλλησα. Μπαίνω εδώ και αρκετές μέρες στην παρέα σας και παρακολουθώ τις συζητήσεις σας. Ο λόγος όμως ο οποίος με παρακίνησε να το κάνω αρχικά ήταν η περίεργη συμπεριφορά του μονομάχου μέσα στο ενυδρείο τον οποίο και έσπευσα να τον βγάλω απο κει μέσα. ΚΑθίστε η ιστορία έχει ζουμί!
Υπήρχε απο τα παιδικά χρόνια διαθέσιμη μια γυάλα. Οπότε τον έβαλα εκεί μέσα!!! Το ξέρω μη φωνάζετε! Λάθος. Τέλος πάντων. Καμία βελτίωση ο μονομάχος. Έτσι είπα δεν παίρνουμε μια θηλυκιά να του ρίξουμε μέσα! :smt101
Κρύψτε τα πιστόλια παρακαλώ! ΑΚόμα ένα λάθος. ΆΡχισε να τον κυνηγάει και να του δαγκώνει την ουρά. Οπότε ανέλαβα δράση και την απομάκρυνα. Έτσι τώρα έχω ένα 40λιτρο με χρυσόψαρα, μια γυάλα με μιά θυληκή μονομάχο και ένα μεγάλο πλαστικό παιχνιδόκουτο γεμάτο με νερό με τον αρσενικο μέσα. Λοιπόν ο μάγκας την έχει καταβρεί εκεί μέσα. Του έχω βάλει και ενα ψεύτικο φυτάκι για να κρύβεται και είναι μια χαρά προσ το παρόν.
Κι εδώ θέλω τη βοήθεια σας. Μετά απο όλα αυτά πήγα και ρώτησα για ένα μεγαλύτερο ενυδρείο (1,10χ40χ45) προκειμένου να βάλω εκεί μέσα τα χρυσόψαρα και να αφήσω το 40αρι για τους μονομάχους. Που ξέχασα να σας πω ότι τους βάζω μαζί για λίγο κάθε μέρα και τα πάνε μια χαρά.
Λοιπόν για το ενυδρείο μου δώσανε τιμή 300 ευρώ και όπως μου είπανε θα έχει ενσωματωμένο φίλτρο με σφουγγάρι και άναθρακα.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλα νομίζω ότι έπρεπε να σας κατατοπίσω αρκετά για να με βοηθήσετε.
Ακούω γνώμες. ΚΑταρχήν είναι καλή η τιμή και αν ναι τι άλλο πρέπει να πάρω για να ετοιμάσω το ενυδρείο. Και μην στενοχωριέστε έρχονται και άλλεσ ερωτήσεις.:smt077

Πάνος
26-03-09, 16:05
καλως ηρθες!!!
διαβασε εδω...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949
για να παρεις μια γενικη εικονα τι πρεπει να προσεχεις...και στο φορουμ και εδω..www.tsamisaquarium.gr θα βρεις τις περισσοτερες απαντησεις...
τα χρυσοψαρα μονα τους...οχι με ψαρια θερμου νερου...
οι μονομαχοι ειναι ρισκο να τους βαλεις μαζι...σχεδον χαμενο παιχνιδι..
λεπτομερειες μετα το διαβασμα...:smt045

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-03-09, 16:17
καλως ηρθες!

kostaskich
26-03-09, 16:28
καλως ορισες-+5

Serafeim
26-03-09, 17:13
Φαλίτσα Καλώς ήρθες.
Γιατί μαζι τους μονομάχους??? Θες να κάνεις αναπαραγωγή??? Και έτσι να 'ναι (άσε που χρειάζεται πολύυυυυυ διάβασμα) μετά τη γέννα ΑΜΕΣΩΣ ομως, πάλι πρέπει να χωριστούν, οπότε???
Κοίτα να κάνεις ένα ωραίο "μονομαχοενυδρείο" και να τον καμαρώνεις παρά "κολοβό κ τυφλό κ κατόπιν ........"
Όσον αφορά τις τιμές περίμενε . Εμένα μου φαίνονται πολλά εδώ συγκρίνοντας (Ισπανία). Στην Ελλάδα νομίζω ότι το Carfour-ίσιο έχει το πολύ 150 κομπλέ.

Λιβέρης Σταύρος
26-03-09, 18:21
Καλώς την, το σίγουρο είναι πως θα βρείς απίστευτες πληροφορίες στο φόρουμ.

Γιώργος Κ
26-03-09, 19:20
Καλησπερα και καλως ηρθες!!!:p
Ειναι σιγουρο οτι οποιες αποριες εχεις ηδη εχουν απαντηθει απο αντιστοιχες αλλων αρα καλο ειναι να διαβασεις οσο πιο πολυ μπορεις (ειδικα τα υπομνηματα)!!! Ολα υπαρχουν ηδη γιατι ολοι πανω κατω εχουν τις ιδιες αποριες στην αρχη!!
Οτι δεν καταλαβαινεις απλα ρωτα!! Υπαρχουν πολλοι που θα σε βοηθησουν!

falitsa
27-03-09, 13:23
Παιδιά αφήστε! Τα ψάρια έχουν ικ! Το ανακάλυψα χτες το βράδυ όταν παρατήρησα την παράξενη συμπεριφορά τους (καθόντουσαν στον πυθμένα) και τα είδα απο κοντά. Τότε παρατήρησα αυτά τα άσπρα σημαδάκια στο σώμα τους. Το ένα απο αυτά είναι γεμάτο. Στα αλλα τώρα άρχισαν να παρουσιάζονται. Αμέσως προμηθεύτηκα το φάρμακο contraspot της Tetra. Το έριξα στο νερό χωρίς όμως να προηγηθεί αλλαγή νερού. ΣΤις οδηγίες λέει να ρίχνω κάθε 5 μερες για 15 μέρες. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εφόσον χτεσ δεν άλλαξα νερό, έριξα όμως το φάρμακο μήπως πρέπει σήμερα να αλλάξω το νερό και να ξαναρίξω φάρμακο;

Serafeim
27-03-09, 14:45
Βρε Φαλίτσα .... Τα χεις κάνει μαντάρα... Το ξέρεις βέβαια και ανυσηχείς πολύ για τα ψαράκια, αλλά οι βιασύνες δεν θα τα σώσουν. Πιστεύω ότι το νερό σου είναι χάλια... (ούτε πόσα ψάρια έχεις δεν λες, καθε΄πότε αλλάζεις νερό, κλπ). Πες κάτι παραπάνω για να μπορέσουν να βοηθήσουν οι έμπειροι, λες ότι διαβάζεις...συμπλήρωσε λοιπόν την φόρμα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298
για να δούμε τι γίνεται... Με την μικρή εμπειρία που έχω "ναι να κάνεις αλλαγή νερού για να μειώσεις τα νιτρώδη-κα, κλπ."
Το ενυδρειάκι σαφώς και είναι άστρωτο και ψάρια πολλά- διαφορετικά χαμός... Νομίζω να βάλεις ένα PM- αγγελία για μπόλυ στην περιοχή σου....

falitsa
27-03-09, 18:05
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 42*30*32
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:20 μέρες
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν απο 18 μέρες
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 4 χρυσόψαρα και ένας γλείφτης
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):0
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 24
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: μέχρι τώρα 2 φορές την εβδομάδα
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 25/3/2009
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορές την μέρα flakes
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:8
KH:
GH:
ΝΗ3 (αμμωνια):0.005
ΝΟ2(νιτρώδη):
ΝΟ3(νιτρικά):10mg
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ναι
ΣΤΙΚΣ: όχι
Ηλεκτρονική: όχι
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 3
2. ΔΕΡΜΑ:γεμάτο με ασπραδάκια σαν πιτυρίδα
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:την περισσοτερη ώρα φυσιολογική εκτός απο κάποιες στιγμές που κατεβαίνει στον πυθμένα και ακινητοποιείται
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):δεν ξέρω
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :τρώει κανονικά
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: χτες τα πρόσεξα
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: contraspot Tetra
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 10 ml
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:1 μέρα
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: θα δείξει
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: όχι ακόμα
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :όχι
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :ναι
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

stav
30-03-09, 09:34
Το προβλημα σου ξεκιναει απο το οτι εχεις πολλα ψαρια και ασυμβατα σε 40 λιτρα.

falitsa
30-03-09, 14:26
Το ξέρω βρε παιδιά γι' αυτό και ψάχνω για καινούριο και μεγαλύτερο ενυδρείο.
Ελπίζω μέχρι τότε τα ψαράκια να την βγάλουν καθαρή. Κάνω ότι μπορώ.
Σέβομαι τις απόψεις σας και έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που λέτε. Κι αυτά ζωντανά πλάσματα είναι και θέλουν τις ανάλογες συνθήκες. Μέχρι τότε λιγη υπομονή!
-------------------------
Α παιδιά, ακόμα μια απορία. Άντε και πήρα το καινούριο ενυδρείο. Το αφήνω λίγο καιρό για να στρώσει. Τι μου προτείνετε να κάνω για να στρώσει; Αυτή τη στιγμή όπως σας είπα τα ψαράκια μου έχουν Ick. Αν και τα βλέπω αρκετά καλύτερα. Μπορώ να πάρω ένα ή δύο απο αυτά τα χρυσόψαρα και να τα βάλω στο καινούριο ενυδρείο(για να βοηθήσουν στο στρώσιμο) ή θα μεταφέρουν μαζί τους και το παράσιτο; Φυσικά μη φανταστείτε ότι θα το κάνω σήμερα αύριο. Για λίγο πριν ή μετά το Πάσχα το βλέπω. Μήπως είναι καλύτερα να αφήσω το ενυδρείο να στρώσει ρίχνοντας σιγά σιγά λίγη τροφή και να μην ταλαιπωρήσω τα ψάρια;

kill_bill
30-03-09, 16:10
Ενα ενυδρειο θεωρειται στρωμενο σε περιπου 20 μερες, χωρις αλλη βοηθεια (φιλτρο παραλληλα, μπολι) , μονο με χρηση αμμωνιας.
Εσυ τωρα, οταν παρεις με το καλο το μεγαλο ενυδρειο, θα κανεις μεταφορα και ζωντανων και εξοπλισμου απο το μικρο. Και εννοειται πως θα βαλεις και τα 2 φιλτρα να δουλευουν παρεα, οπου μετα απο λιγο καιρο μπορεις να το αφαιρεσεις εντελως το παλιο φιλτρο
Τα χρυσοψαρα θελουν περιπου 40lt ανα ψαρι.
Ο μονομαχος μονος του σε μικρο ενυδρειο (η και με παρεα υπο προυποθεσεις ομως).
Και οπως ειπωθηκε οχι ψαρια κρυου νερου (χρυσοψαρα) μαζι με τροπικα (μονομαχος, γλυφτης).

Καλωσηρθες και απο εμενα!

falitsa
30-03-09, 17:09
Ευχαριατώ πολύ παιδιά. Πάω για 200αρι. Τι λέτε καλά δεν είναι;

ValsamK
30-03-09, 17:10
Ανεβασε και τη θερμοκρασια σου 4-5 βαθμους θα βοηθησει στην ασθενεια αυτη.Εξασθενει το παρασιτο.