Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με φυτο..

lucky13
25-03-09, 22:35
Εχω ενα προβλημα με το συγκεκριμενο φυτο, νομιζω ειναι Ceratopteris cornuta, αλλα δεν ειμαι συγουρος. Ενω ολα τα φυτα στο ενυδρειο μου πανε μια χαρα, το συγκεκριμενο ενω μεγαλωνει πολυ γρηγορα και πεταει συνεχως καινουργια βλασταρια, μετα απο λιγο αρχιζουν και γυριζουν προς τα μεσα τα φυλλα και μετα απο λιγο μαυριζουν και γινονται οπως στην φωτογραφια. Γενικα απο μετρησεις ειμαι ΝΟ3 15, PO4 1, PH 6.7, Gh 7, Kh 4, θερμοκρασια 26, και απο λιπασματα
Τρίτη : 50% Αλλαγή νερού , 5ppm ΚΝΟ3, 12ppm Κ2SO4, Fleet Enema
Τετάρτη : Seachem Flourish, Iron
Πέμπτη : 5ppm ΚΝΟ3, 12ppm Κ2SO4, Fleet Enema
Παρασκευή : Seachem Flourish, Iron
Σάββατο : 5ppm ΚΝΟ3, 12ppm Κ2SO4, Fleet Enema
Κυριακή : Seachem Flourish, Iron
Δευτέρα : -
Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει?

Raven
26-03-09, 02:09
Δεν φταινε οι μετρησεις σου, ουτε τα λιπασματα ουτε τιποτα..
Ετσι κανει αυτο το φυτο. Βγαζει συνεχως νεα φυλλα και τα παλια καφετιζουν και χαλανε βγαζοντας ριζιδια. Ειναι ο τροπος που αναπαραγεται . Αν κοψεις ενα απο αυτα τα παλια φυλλα και το αφησεις στην επιφανεια, θα βγαλει ριζες και θα δημιουργηθει ενα νεο φυτο.
Αν θες να ειναι παντα σε αριστη εμφανιση ,θα πρεπει να κοβεις τα παλια φυλλα συχνα και να τα αφαιρεις.

lucky13
26-03-09, 11:04
Νατος ο μαστορας! Ευχαριστω πολυ Αλεξανδρε! Μουχε σπασει τα νευρα, γιατι αυτον τον καιρο πανε ολα σφαιρα και εσπαγα το κεφαλι μου να βρω τι φταιει! Τελικα ετσι Ceratopteris cornuta το λενε το συγκεκριμενο?

Raven
26-03-09, 12:23
Ceratopteris thalictroides