Επιστροφή στο Forum : Η ΑΛΓΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ???
stefanos1978
24-03-09, 14:35
Παιδια καλησπερα , στο ενυδριακη μου εχει αρχισει και εμφανιζεται καφε αλγη πανω στα φυλλα τις ανουμπιας και ελαχιστη στο χαλικακι , εκτος απο το κακο αισθητικο αποτελεσμα ενοχλει καπου αλλου ?
αν μαζι με το χρυσοψαρο στα 19 λιτρα εβαζα και ενα σαλιγκαρακι θα εκανα κακο ???
in the pond
24-03-09, 20:02
Παιδια καλησπερα , στο ενυδριακη μου εχει αρχισει και εμφανιζεται καφε αλγη πανω στα φυλλα τις ανουμπιας και ελαχιστη στο χαλικακι , εκτος απο το κακο αισθητικο αποτελεσμα ενοχλει καπου αλλου ?
αν μαζι με το χρυσοψαρο στα 19 λιτρα εβαζα και ενα σαλιγκαρακι θα εκανα κακο ???
Ναι, η άλγη μπορεί να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα εκτός της αντιαισθητικής εμφάνισης του ενυδρείου. Πρώτα πρώτα, θα σου χαλάσει μακροπρόθεσμα τα οποιαδήποτε άλλα φυτά έχεις στο ενυδρείο σου. Επίσης θα έχεις συνεχόμενο βραχνά το καθάρισμα των γυάλλινων τοιχωμάτων επί καθημερινής βάσεως. Καλά κάνεις να την κάνεις να πάρει πόδι. Πηγή εμφάνισής της είναι τα πολλά νιτρικά άλατα και ο ανεξέλεκτος φωτισμός.
Το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό, ακόμα και για ένα χρυσόψαρο. 40λίτρα/χρυσόψαρο.
εχω την εντυπωση πως η καφε αλγη που αναφερει ο φιλος μας ειναι αυτη που εμφανιζεται στα νεοστημενα ενυδρεια ...συνηθως κανει τον κυκλο της και φευγει....η επιμενει οταν ο φωτισμος δεν ειναι εντονος.....
δε νομιζω οτι χρειαζεται να κανεις κατι....ενα σαλιγκαρακι απο την αλλη καλο θα εκανε μονο....
οσο για τα λιτρα σου το ανεφερε ο προλαλησας...
Η άλγη δεν νομίζω να ενοχλεί σε κάτι, τα λίτρα σου όμως σίγουρα ενοχλούν το χρυσόψαρο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.