panospkk
24-03-09, 12:00
Γειά σας. Μετά από αρκετή μελέτη στα υπάρχουσα θέματα, αποφάσισα κι εγώ με την σειρά μου να ασχοληθώ με τα φυτά.
Πρόκειται για το μικρό ενυδρείο μου. Σας αναφέρω παρακάτω τις διάφορες παραμέτρους:
Χωρητικότητα: 50 λίτρα
PH: 7.5 (υγρό τεστ sera)
NH3-NH4: 0 (υγρό τεστ sera)
NO3: 20mg/lt (υγρό τεστ sera)
FE: 0.5mg/lt (υγρό τεστ sera)
Θερμοκρασία: 25 C
Φωτισμός: 1 x 15 watt T8 6000 Kelvin 5-6 ώρες
1 x 15 watt T8 JBL SOLAR TROPIC 4000 Kelvin 8 ώρες
Φυτά: 6 εχινώδοροι
Κάτοικοι: 6 πλατυ
Λίπανση: SERA FLORENA
Ψυχολογία: Σε χαμηλά επίπεδα
Τα φυτά τα έχω στο ενυδρείο 2 εβδομάδες. Το ενυδρείο και το φίλτρο είναι στρωμένα (λειτουργούσε ήδη το ενυδρείο για 3-4 χρόνια πριν βάλοω τα φυτά)
Τα φυτά έχουν μαύρες και καφέ κηλίδες, κάποια έχουν τρύπες, κάποια φύλλα είναι κίτρινα, κάποια άλλα είναι διάφανα και ξεραίνονται και σε γενικές γραμμές δεν δείχνουν καλά. Έχω κατεβάσει από το φορουμ την κατάσταση με τις ασθένεις των φυτών, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πρόκειται για το μικρό ενυδρείο μου. Σας αναφέρω παρακάτω τις διάφορες παραμέτρους:
Χωρητικότητα: 50 λίτρα
PH: 7.5 (υγρό τεστ sera)
NH3-NH4: 0 (υγρό τεστ sera)
NO3: 20mg/lt (υγρό τεστ sera)
FE: 0.5mg/lt (υγρό τεστ sera)
Θερμοκρασία: 25 C
Φωτισμός: 1 x 15 watt T8 6000 Kelvin 5-6 ώρες
1 x 15 watt T8 JBL SOLAR TROPIC 4000 Kelvin 8 ώρες
Φυτά: 6 εχινώδοροι
Κάτοικοι: 6 πλατυ
Λίπανση: SERA FLORENA
Ψυχολογία: Σε χαμηλά επίπεδα
Τα φυτά τα έχω στο ενυδρείο 2 εβδομάδες. Το ενυδρείο και το φίλτρο είναι στρωμένα (λειτουργούσε ήδη το ενυδρείο για 3-4 χρόνια πριν βάλοω τα φυτά)
Τα φυτά έχουν μαύρες και καφέ κηλίδες, κάποια έχουν τρύπες, κάποια φύλλα είναι κίτρινα, κάποια άλλα είναι διάφανα και ξεραίνονται και σε γενικές γραμμές δεν δείχνουν καλά. Έχω κατεβάσει από το φορουμ την κατάσταση με τις ασθένεις των φυτών, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων