Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερωτήσεις Για Φάρμακα

DreamerZ1000
23-03-09, 11:20
Καλημέρα σε όλους,
ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με κάποια φάρμακα που μου δώθηκαν όταν αγώρασα το ενυδρείο από το κατάστημα...

Έχουμε και λέμε:

GS aqua - Gold Protect (μου το ανέφεραν σαν αποχλωριοτικό μα η ετικέτα του γράφει makes tapwater, goldfish water.

Negrocell - Transformes tap water into black water suitable for species living in those regions.( και μου κάνει το χρώμα του νερού "σα βάλτο" lol

Μου φένεται πως κάτι δε κολάει με αυτά τα 2......
Any help?

lucky13
23-03-09, 11:29
Τι ψαρια εχει το ενυδρειο σου μεσα?

DreamerZ1000
23-03-09, 11:35
moly, σκαλαρια, πλατυ, νεον

lucky13
23-03-09, 11:42
Χμμ.. τα ψάρια είναι άσχετα μεταξύ τους. Διάβασε εδω για το κάθε ψάρι http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm γιατί θέλουν τελείως διαφορετικές συνθήκες νερού τα ψάρια που έχεις και δεν μπορείς να τα κρατάς όλα αυτά στο ίδιο ενυδρείο. Καλό θα είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κρατήσεις και τα υπόλοιπα να τα δώσεις. Όσο για τα "φάρμακα" το ένα είναι αντιχλωριο και ρίχνεις την δοσολογία που γράφει πάνω το μπουκάλι σε κάθε αλλαγή νερού, και το άλλο είναι black water γιαυτο σου κάνει το νερό έτσι, δεν έχει σχέση αν κολανε μεταξύ τους. Το black water είναι κυρίως αν αποφασίσεις να κρατήσεις μόνο τα σκαλαρια

DreamerZ1000
23-03-09, 11:50
κατάλαβα, οποτε θα βγάλω τα μόλυ......Τα σκαλάρια με τι θα μπορουσα να τα συνδιασω?

lucky13
23-03-09, 12:00
Αν βγάλεις τα πλατυ πρέπει να βγάλεις και τα μολυ.. Να εχεις επισης υποψην σου οτι τα scalaria μεγαλωνουν αρκετα (γινονται μεχρι 30cm υψος) οποτε θέλεις σχετικα ψιλό ενυδρείο. Επισης τα neon όταν μεγαλώσουν τα σκαλαρια παίζει να τα φάνε, αν και οχι τοσο πιθανο αν εχουν μεγαλώσει μαζι. Καλο επισης θα ειναι να βαλεις τυρφη γιατι πρεπει νανε οποσδηποτε κατω απο το 7 το pH. Οσο για αλλα ψαρια μπορεις να βαλεις αρλεκίνους ή καποιο αλλο tetra, καποια γατοψαρα ενδοχομενος, γκουραμια. Ολα αυτα βεβαια με την προιποθεση οτι εχεις μεγαλο ενυδρειο το οποιο να εχει πολλες ριζες μεσα και καποια φυτα.

Raven
23-03-09, 12:03
Οχι Σκαλάρια στα 60 λιτρα :smt018 μεγαλωνουν πολυ και θα χρειαστουν τουλαχιστον 180λιτρα. Τα Molly και τα Platy μπορεις να τα κρατησεις σε νερο δικτυου που ειναι σκληρο αλλα κι αυτα οταν αρχισουν τις γεννες δεν θα χωρανε.
Τα Νεον παλι θελουν μαλακο νερο και κοπαδι.

hitman
23-03-09, 13:40
Για ψάξε λίγο καλύτερα για το blackwater. ΓΙατί εγώ έχω το "Sera Blackwater Aquatan" που χρωματίζει το νερό και είναι και αντιχλώριο ταυτόχρονα. Οπότε ρίχνω μόνο αυτό.

DreamerZ1000
23-03-09, 14:32
Οχι Σκαλάρια στα 60 λιτρα :smt018 μεγαλωνουν πολυ και θα χρειαστουν τουλαχιστον 180λιτρα. Τα Molly και τα Platy μπορεις να τα κρατησεις σε νερο δικτυου που ειναι σκληρο αλλα κι αυτα οταν αρχισουν τις γεννες δεν θα χωρανε.
Τα Νεον παλι θελουν μαλακο νερο και κοπαδι.

Χαμός γίνεται..... θα το κατανοήσω το πράγμα πιστεύω σιγά σιγά με τη βοήθειά σας ....... thanx πολύ mate!

Για ψάξε λίγο καλύτερα για το blackwater. ΓΙατί εγώ έχω το "Sera Blackwater Aquatan" που χρωματίζει το νερό και είναι και αντιχλώριο ταυτόχρονα. Οπότε ρίχνω μόνο αυτό.

πολύ καλό! Thanx!