Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερώτηση για ph

ko$ta$
21-03-09, 13:53
Καλησπέρα σε όλους εχω το rio 240 εδώ και 30 μέρες του έβαλα στρωμένο νερό από το παλιό ενυδρείο και του έβαλα και το εξωτερικό φίλτρο από το παλιό οι μετρήσεις είναι

pH: 7,5
Γενική σκληρότητα (GH): 12
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 7
Αμμωνία (ΝΗ3): 0,0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0,0

θέλω όμως το ph να το ρίξω στα 6,5 έχω βαλη στο εσωτερικό φίλτρο τύρφη και ρίχνω και υγρά το ph minus τις sera κατεβαινει για μια μέρα αλλα την επομενη είναι πάλι στο 7,5 έως 7,7 μονο με A.Ο θα δω αποτελέσματα
στο ενυδρείο αυτή την στιγμή έχω 2 γατόψαρα μόνο

Strahos
21-03-09, 14:46
καλησπέρα
κατ'αρχήν το ενυδρείο δεν στρώνεται αν βάλουμε απλά νερό από στρωμμένο, χρειάζεται υλικό από φίλτρο στρωμμένου ενυδρείου. Σε 30 μέρες αν προσέθετες αμμωνία θα είχες σήμερα ένα στρωμμένο ενυδρείο, αυτή τη στιγμή οι μετρήσεις σου δεν μαρτυρούν αν στρώθηκε ή όχι.
Το ph αν σε ενδιαφέρει θα το πετύχεις με Α.Ο. και με co2 και ph controller, οι τύρφες και τα ζουμιά δεν είναι λύση.

Να ρωτήσω κάτι τώρα, έχεις πέτρες μέσα? τι χαλίκι έχεις?

ko$ta$
21-03-09, 14:52
αφου πηρα το παλιο εξωτερικο που ειχα φιλτρο με τα υλικα του και το εβαλα στο καινουριο ενυδρειο
εχω ψιλοκοκο χαλικη και ριζεσ μοναπι

Strahos
21-03-09, 15:06
αφου πηρα το παλιο εξωτερικο που ειχα φιλτρο με τα υλικα του και το εβαλα στο καινουριο ενυδρειο
εχω ψιλοκοκο χαλικη και ριζεσ μοναπι

θα έπρεπε όμως να "ταΐζεις" και την βιολογία με αμμωνία, αν κατάλαβα καλά το ενυδρείο σου τώρα είναι άδειο έτσι?

Το χαλίκι το έχεις τεστάρει να δεις αν είναι ασβεστολιθικό?

ko$ta$
21-03-09, 15:19
θα έπρεπε όμως να "ταΐζεις" και την βιολογία με αμμωνία, αν κατάλαβα καλά το ενυδρείο σου τώρα είναι άδειο έτσι?

Το χαλίκι το έχεις τεστάρει να δεις αν είναι ασβεστολιθικό?

το χαλικι εγραφε ασβεστολιθικο για δισκουσ οσο για την αμμωνια εχω μεσα δυο γατοψαρα δεν κανουνε δουλεια αυτα??

οσο αφορα το ph μονο με Α.Ο. θα κανω δουλεια
θελω στο ενυδρειο να βαλω 4 δισκουσ μονο.

Τσιόνογλου Σταύρος
21-03-09, 17:48
το χαλικι εγραφε ασβεστολιθικο για δισκουσ οσο για την αμμωνια εχω μεσα δυο γατοψαρα δεν κανουνε δουλεια αυτα??

οσο αφορα το ph μονο με Α.Ο. θα κανω δουλεια
θελω στο ενυδρειο να βαλω 4 δισκουσ μονο.

Ασβεστολιθικό χαλίκι για δίσκους :smt018.
Τα γατόψαρα θα συντηρήσουν κάποια βιολογία .
Η ΑΟ θα βοηθήσει σίγουρα ,αλλά θα πρέπει να προσθέτεις και κάποια άλατα ,ηλεκτρολύτες γιατί το νερό της ΑΟ δεν περιέχει σχεδόν τίποτε .

Strahos
21-03-09, 19:59
όπως σου είπε κι ο Σταύρος το ασβεστολιθικό χαλίκι είναι λάθος. Ανεβάζει την σκληρότητα, κάνει μόνο για κιχλίδες μαλάουι, ταγκανίκα και ζωοτόκα.

maikl
22-03-09, 06:58
όπως σου είπε κι ο Σταύρος το ασβεστολιθικό χαλίκι είναι λάθος. Ανεβάζει την σκληρότητα, κάνει μόνο για κιχλίδες μαλάουι, ταγκανίκα και ζωοτόκα.

...το οτι το χαλικι σου ανεβαζει τη Kh σημαινει αυτοματα οτι συμπαρασυρεται-ανεβαινει και το ph θα συμπληρωσω....οποτε και νερο απο Α.Ο να βαλεις δε κανεις τπτ...
Αν θελεις να βαλεις δισκους πας για ξεστημα...:smt045

ko$ta$
22-03-09, 12:08
...το οτι το χαλικι σου ανεβαζει τη Kh σημαινει αυτοματα οτι συμπαρασυρεται-ανεβαινει και το ph θα συμπληρωσω....οποτε και νερο απο Α.Ο να βαλεις δε κανεις τπτ...
Αν θελεις να βαλεις δισκους πας για ξεστημα...:smt045

και στο πετ μου ειπαν οτι κανει δευτερα θα τουσ το παο πισω
ευχαριστω ολουσ :p

ko$ta$
30-03-09, 21:37
Παιδιά επανέρχομαι να ρωτήσω κάτι.
Πήγα στο πετ και μου ηπανε ότι το χαλίκι δεν είναι ασβεστολιθικό και αν πρόσεξα την σακούλα κάνη για δίσκους .
Εγώ από μονός μου πώς μπορώ να το ξέρω αν σας ανεβάσω μια Φώτο θα το καταλάβετε?

Επίσης αγόρασα και Α.Ο. και έκανα το Σάββατο αλλαγή και σήμερα από 40 λίτρα και δεν είδα αλλαγές ούτε στο ph ούτε στη σκληρότητα, το ενυδρειο είναι 240 λιτρ.
Ευχαριστώ για την κατανόηση

maikl
30-03-09, 22:02
...στεγνωσε μια μικρη ποσοτητα απο το χαλικι σουκαι κατοπιν ριξε πανω του λιγο κεζαπ.Αν αφρισει τοτε ειναι ασβεστολιθικο;)

Γιώργος Κ
30-03-09, 22:39
Αν και για δισκους (οπως και για τα κορυ που εχεις) εγω θα ελεγα ασπρη μη ασβεστολιθικη αμμο!!!
-------------------------
οι αλλαγες στο ph σου θα γινουν σταδιακα!!αν ομως ηδη εχεις στο ενυδρειο ασβεστολιθικο θα σου ανεβαζει σκληροτητες και ας χρησημοποιεις μονο νερο απο α/ο!και οπως ηδη εχει ειπωθει:

Αρχική Δημοσίευση από lmaikl http://www.aquatek.gr/vb/images/buttons/viewpost.gif (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=342731#post342731)
...το οτι το χαλικι σου ανεβαζει τη Kh σημαινει αυτοματα οτι συμπαρασυρεται-ανεβαινει και το ph ....οποτε και νερο απο Α.Ο να βαλεις δε κανεις τπτ...

thgparas
30-03-09, 22:51
Πήγα στο πετ και μου ηπανε ότι το χαλίκι δεν είναι ασβεστολιθικό...

Ασε φιλε μου το ιδιο ειχα παθει και εγω.
εγω εχω σκαλαρια μεσα και το πρωτο χαλικι που ειχα ηταν ασβεστολιθικο,αλλα παρολαυτα το μαγαζι επεμενε οτι δεν ειναι.

Κανε οτι σου λενε τα παιδια και ολα θα πανε καλα.

ko$ta$
30-03-09, 22:53
σας ευχαριστω ολουσ παιδια :p

ko$ta$
01-04-09, 22:11
...στεγνωσε μια μικρη ποσοτητα απο το χαλικι σουκαι κατοπιν ριξε πανω του λιγο κεζαπ.Αν αφρισει τοτε ειναι ασβεστολιθικο;)

Συγνώμη για το ζάλισμα ρε παιδιά
Έκανα αυτό που είπε ο ImaikI και δεν άφρισε .
Όποτε δεν είναι ασβεστολιθικό το χαλίκι έτσι δεν είναι?
Αν είναι έτσι συνεχίζω της αλλαγές με Α.Ο. νερό μεχρει να έχω τις τιμές που θέλω

maikl
01-04-09, 22:16
...αφου δεν αφρισε ειναι χαλαζιακο.Προχωρα αφοβα με αλλαγες νερου απο την οσμωση
Υ.γ αλλαξε και τα τεστ σου μ'αλλον εχεις προβλημα μ'αυτα ;)

ko$ta$
01-04-09, 22:43
...αφου δεν αφρισε ειναι χαλαζιακο.Προχωρα αφοβα με αλλαγες νερου απο την οσμωση
Υ.γ αλλαξε και τα τεστ σου μ'αλλον εχεις προβλημα μ'αυτα ;)

ευχαριστω πολυ :p