Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : λευκη θολουρα

soulis
18-03-09, 20:41
παιδια εχω προβλημα με το νερο αρχισε να θολονει αφου καθαρισα το φυλτρο.το επλινα με νερο του ενυδρειου και μετα αρχισε να θολονει.εκανα μετρισεις ολα καλα.. εχω την εντυπωση οτι ειναι bacteria bloom. πωσ θα φυγει και ποτε? διαβασα γι αυτο το θεμα... αλλοι λενε συχνες αλλαγες..αλλοι καθολου αλλαγες θα φυγει μονο του. τι ισχιει τελικα?? ευχαριστω.

DimmyF
18-03-09, 21:28
καλησπέρα & καλώς ήρθες!

πες μας 2 λόγια για το ενυδρείο σου. ποσο καιρο λειτουργεί, λίτρα, φίλτρο κ.τ.λ.

in the pond
19-03-09, 08:22
καλησπέρα & καλώς ήρθες!

πες μας 2 λόγια για το ενυδρείο σου. ποσο καιρο λειτουργεί, λίτρα, φίλτρο κ.τ.λ.

...επίσης και το σημαντικό, για πόσον καιρό έχεις το ίδιο βιολογικό υλικό?

Raven
19-03-09, 15:20
Ειναι λευκη η θολουρα ή πρασινη; Συμπληρωσε την φορμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30971
και βαλε μια αντλια οξυγονου να δουλευει.

kwstas_original
19-03-09, 16:25
με αυτο πεδευομαι απο τις 8 το πρωι......μουλιασαν τα χερια μου...εκανα και γω αναζητηση και βρηκα για το μπλουμ αυτο....:Dπιστευω παμε καλητερα,δεν ταιζω,εκανα αλλαγη 50% και αλλαξα και υαλοβαμβακα στο φιλτρο..Ηδη δειχνουν καλητερα τα πραγματα αν και μολις τελειωσα....εγω προσωπικα ευχαριστω για αλλη μια φορα που με σωζετε(και χωρις ανουσια ποστ):smt045:smt045

soulis
19-03-09, 16:34
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα:80
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):οχι φυτεμενο.
Χρονος λειτουργιας:2 μηνες
Υποστρωμα και ποιο:ψιλο χαλικι
Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων):τ8- 15w
Φωτοπεριοδος:10ωρες ημερησιος
Παροχη CO2:οχι
Χρηση excel:?
Λιπασματα που χρησιμοποιειτε:οχι
Ταμπλετες λιπανσης:οχι
Προγραμμα λιπανσης:οχι
Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %):30% ανα 12 μερες
Θερμοκρασια:25,5
Μετρησεις:
ΝΗ3/ΝΗ4: -
ΝΟ2:0
ΝΟ3:0
ΡΟ4:
Fe:
ΡΗ:7,2
KH:3d
GH:>7d
Φιλτρανση:εσωτερικο φιλτρο resun 380 με σφουγκαρι + ανθρακα.
Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων):3 χηρες, 1 μολλυ, 1 pleco
Ειδη φυτων: -
Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10): -
Περιγραφη αλγης: λευκη θολουρα
Ποτε εμφανιστηκε: πριν 1 εβδομαδα μετα απο καθαρισμο φιλτρου (με νερο ενυδρειου)
Αλλα σχολια:

Raven
19-03-09, 17:22
Δεν αναφερεις το πιο βασικο που ειναι η μετρηση αμμωνιας (ΝΗ3/ΝΗ4) , να υποθεσω πως μετρας με στικς;
Το πιο πιθανον ειναι οτι πλενοντας το φιλτρο σου, το καθαρισες υπερβολικα και χαθηκε μεγαλο μερος της βιολογιας. Οταν καθαριζουμε τα υλικα του φιλτρου το κανουμε πολυ ελαφρα ωστε να μεινει αρκετη "μούργα" επανω τους, δεν τα κανουμε λαμπίκο ! Ειναι και το ενυδρειο φρεσκο ακομα..
Αλλαγη νερου 30% καθε 12 μερες ειναι πολυ λιγο, εφαρμοσε ενα προγραμμα αλλαγων 40% την εβδομαδα και να ταιζεις με μετρο.
Τα βακτηρια αυτα που προκαλουν το θολο νερο πολλαπλασιαζονται με ταχυτατους ρυθμους και καταναλωνουν πολυ οξυγονο, γι αυτο σου ειπα και πριν να φροντισεις για την καλη οξυγονωση του ενυδρειου.
Το φιλτρο αυτη τη στιγμη δεν το ξανα πειραζεις αφου το καθαρισες προσφατα.
Αλλαγη νερου υποθετω οτι εκανες πριν 7 μερες που λες οτι καθαρισες και το φιλτρο; Αν ναι κανε τωρα μια μεγαλη 50%.Θα ενταθει η θολουρα βεβαια αλλα δεν πειραζει αν εχεις αρκετη οξυγονωση. Οι συχνες αλλαγες νερου παντως δεν βοηθουν αλλα μαλλον εντεινουν το προβλημα. Ασε τα ωφελιμα βακτηρια του φιλτρου να ανταγωνιστουν τα βακτηρια που προκαλουν την θολουρα και θα καθαρισει το νερο.Επειτα μετρα αμμωνια οπωσδηποτε μιας και εχει αμεση σχεση. Μηπως εβαλες κατι μεσα προσφατα; οπως πετρα ξυλο, ριζα κλπ ?

soulis
19-03-09, 21:07
ναι! μετρισεις εκανα με στικ. ειναι σωστο οταν NO2 ΚΑΙ NO3=0 ειναι και η αμμωνια 0 ? η κανω λαθος? οξυγονωση εχω,δεν εβαλα κατι καινουργιο μεσα μονο το φιλτρο καθαρισα (και το καθαρισα σχολαστικα). λιοπον θα κανω οτι μου ειπατε ελπιζω να δω ''φως'' ευχαριστω εκ'τον πρωτερων.

Raven
20-03-09, 00:57
Αν η αμμωνια και τα παραγωγα της ειναι ολα μηδεν , θα σε συμβουλευα να παρακολουθεις καθημερινα τις τιμες ! Παρε ενα υγρο τεστ μετρησης της αμμωνιας και μετρα καθημερινα. Ετσι που επλενες σχολαστικα τα υλικα του φιλτρου υπαρχει πιθανοτητα να μην εχει στρωσει και να εχεις ανεβασμενη τιμη στην αμμωνια, η οποια προκαλεσε και το bacterial bloom.
Εχεις 2ο ενυδρειο ή καποιον γνωστο κοντα στην περιοχη σου να παρεις μπολι;
Αν εβαζες μπολι θα λυνονταν πολλα απο τα προβληματα σου. Θα δημιουργουνταν ικανη αποικια στο φιλτρο σου , η θολουρα θα εφευγε μεσα σε 2 μερες και το στρωσιμο (αν δεν εχει στρωσει οντως ) θα επιταχυνοταν.
Οπως ειπαμε δεν ξανανοιγεις το φιλτρο τουλαχιστον για 1 μηνα, ταιζεις λιγο και παρακολουθεις τα ψαρια για σημαδια ασφυξιας.
Βασικο ομως ειναι να μετρησεις την αμμωνια αυριο κιολας και να μας πεις.