PDA

Επιστροφή στο Forum : Σχέδιο αλλαγης!!!


thgparas
13-03-09, 19:02
Καλησπέρα παιδια.
Σκεφτομαι να αλλαξω το set-up του 1ου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29610) μου ενυδρειου και να βάλω μεσα απιστο η ραμ.
Εχω καποιες ερωτησεις.
Σκεφτομαι να βάλω σκουρα αμμο,θα ειναι οκ?
φυτα θα βαλω Ν.Αμερικης να το κανω βιοτοπικο.ελπιζω να βρω!
Το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι ποσα να βάλω αρχικα,σκεφτικα 1m+2f αλλα αν δημιουργιθει ζευγαρι,το 3ο τι γινεται πρεπει να το απομακρυνω?
Ειναι καλυτερα Ραμ η απιστο?μιας και εχω διαβασει πως τα Ραμ ειναι καπως ευαισθητα.
Απο νερο θα ειμαι οκ,περιμενω μια οσμοση για το 2ο ενυδρειο που εχω μεσα σκαλαρια και καρδιες.
Ευχαριστω.

Υ.Γ Η αλλαγη θα γινει για 2 λογους.1ον τα φυτα μου δεν πανε και πολυ καλα οποτε σκεφτομαι να φτιαξω κατι απο την αρχη και 2ον γιατι τα guppies,οσο ομορφα και αν ειναι και να με γεμισαν χαρα με τα πρωτα μικρα,γεννανε συνεχεια και εχω παρα πολλα μικρα,το ενυδρειο ειναι μικρο και δυσκολα να τα δινω πολυ συχνα εδω που μενω,οποτε απο να τα ταλεπωρω καλυτερα να αρχισω να τα δινω και να αφοσιοθω στα Νοτιοτερα της Αμερικης.
-------------------------
Καλησπέρα,παιδια για να μην γραφετε τιποτε υποθετω πως σαν στησιμο ειναι καλα.Απλα θελω να μου πει καποιος την αποψη του για απιστο και Ραμ.
Ξεχασα!!!Μεσα θα μπουν και ξυλα με πετρες.

dinos99
15-03-09, 14:53
εγω θα ελεγα να βαλεις ενα ζευγαρι απιστο που ειναι κ η αδυναμια μου:).θα σε συμβουλευα να βαλεις μερικα ξυλα ακομα αλλα πιο μεγαλα απο αυτα που εχεις για να εχουν κρυψωνες τα ψαρακια σου.θα βαλεις κ τιποτα αλλο η μονο τις νανοκιχλιδες??επισης σε ενδιαφερει η αναπαραγωγη????

thgparas
15-03-09, 15:11
Σκεφτομαι μονο νανοκιχλιδες,για συγκατοικους δεν το εχω στο μυαλο μου,μηπως τυχει και καμια γεννα!!!Το θεμα ειναι ποσα να βάλω,η υπαρξη ενος θυλικου και ενος αρσενικου δεν προυποθεετει και ζευγαρι,οποτε να βάλω 1+2?
Απο ξυλα θα μπουν σιγουρα και αλλα.

dinos99
15-03-09, 20:30
εγω θα ελεγα να παρεις 1/2 και μολις βγαλεις το ζευγαρι να δωσεις αυτο που περισσευει....η διαταξη των ξυλων σου να ειναι τετοια που να δημιουργει δυο ζωνες...να χωριζει δηλαδη το ενυδρειο σε δυο μερη.εχω παρατηρησει οτι οι νανοκιχλιδες μου καθονται το αρσενικο στην μια κ το θυλικο στην αλλη πλευρα...;)

thgparas
15-03-09, 20:59
Με το 1/2 εννοεις να βάλω περισσοτερα αρσενικα με τα θυλικα και να τα διωξω οταν γινει το ζευγαρι?Το αρσενικα δεν θα "κοπουνε" μεταξυ τους?
Οσο για τα ξυλα ελπιζω να βρω τις σωστες θεσεις!!!

dinos99
16-03-09, 00:34
1 αρσενικο κ 2 θυληκα.μην κανεις το λαθος και παρεις τα αντιστροφα γιατι το ενυδρειο θα γινει ρινκ:D:D

thgparas
16-03-09, 00:57
1 αρσενικο κ 2 θυληκα.μην κανεις το λαθος και παρεις τα αντιστροφα γιατι το ενυδρειο θα γινει ρινκ:D:D

Το φανταζομαι!!!!:smt066
Ξεκιναω το στησιμο απο αυριο,ειναι ενα θεμα ακομα με τα guppies και τους ξιφοφορους αλλα καπου θα τα δωσω.Φοβαμαι λιγο για τα μικρα.Γεννανε συνεχεια!!!δεν προλαβαινουν να μεγαλvσουν τα πρωτα,εχουν γεννησει αλλες δυο φορες!!!!!:smt101:smt101
Αυτος ειναι και ο κυριος λογος που τα αλλαζω.
Τελικα απιστο θα βαλω σκεφτικα για apistogramma agassizii (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/agassizii.htm).