Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι είναι?

than
11-03-09, 23:12
Καλησπέρα,
Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτά που είναι πάνω στο φύλλο? Υπάρχουν μόνο στο συγκεκριμένο φύλλο και πουθενά αλλού.

theodor72
12-03-09, 00:20
Έτσι όπως τα βλέπω, πρέπει να είναι αυγά σαλιγκαριών έτοιμα να σκάσουν!
Καλώς τα δέχτηκες !!! :)

than
12-03-09, 00:33
Τα σαλιγγάρια πως τα ξεφορτωνόμαστε?? Εχω αρκετά.

Raven
12-03-09, 00:34
Οπως το ειπε και ο Θοδωρης...ειναι αυγα απο σαλιγκαρακια της οικογενειας Planorbidae. Απο το μεγεθος και το σχημα πρεπει να ειναι Gyraulus sp.
Ριξε μια ματια: http://sademetsa.net/en/snails.php#physa

than
12-03-09, 18:19
Συμφωνα με το παραπάνω link,τα σαλιγκάρια του ενυδρείου μου μοιάζουν με τα "Mini Mystery Snail". Από την μέχρι τώρα παρατήρηση δεν νομίζω ότι δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του ενυδρείου. Το πρόβλημα είναι καθαρά αισθητικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από αυτά και ποιος?

Υ.Γ. Το φύλλο στη μία του πλευρά αρχίζει να κιτρινίζει. Είναι έλλειψη σιδήρου ή κάτι άλλο?

Raven
12-03-09, 18:25
Αν βρεις τροπο να ξεφορτωθεις τα συγκεκριμενα σαλιγκαρια (χωρις χρηση δηλητηριων) πες το μου κι εμενα.:)
Απο ενα φυλλο εχινοδωρου δεν μπορει κανεις να βγαλει συμπερασμα τι του λειπει..βαλε μια φωτο ή πες αν εχουν προβλημα κι αλλα φυτα ή μονο το συγκεκριμενο.
Η πιο συνηθισμενη ελλειψη παντως στα φυτεμενα ,ειναι αυτη του Καλίου συνηθως, και μετα του αζώτου και του σιδήρου.

than
12-03-09, 18:48
Στο net κυκλοφορούν κάτι παγίδες για σαλιγκάρια. Κάνουν δουλειά? Τις έχει δοκιμάσει κάποιος?
Raven μόνο το συγκεκριμένο φύλλο ήταν σε αυτή την κατάσταση και φυσικά αφαιρέθηκε. Φωτογραφία του ενυδρείου θα ανεβάσω αύριο με περισσότερες λεπτομέριες.