PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι είναι αυτά;


freediver
10-03-09, 18:23
Έχουν εμφανισθεί μέσα στον τελευταίο μήνα. Το φαινόμενο ξεκίνησε από τη ρίζα του βράχου (που είναι και ο μοναδικός γεμισμένος με κυανοβακτήριο - στο υπόλοιπο ενυδρείο υπάρχουν πολύ λίγες κιλήδες που είναι σε σταθερή κατάσταση τον τελευταλιο ενάμιση χρόνο) με τη μορφή ενός θαμπού στρώματος.

freediver
19-03-09, 11:37
Τελικά αφού, από ότι φαίνεται, έπεσα στην περίπτωση που δεν το ξαναείδε κανείς αυτό, ακολούθησα τον κανόνα: "Αν κάτι έίναι αντιαισθητικό, αφαιρείται". Βλέπετε, το φαινόμενο είχε αρχίσει να εξαπλώνεται πάνω στο βράχο με γρήγορο ρυθμό. Έβγαλα λοιπόν το βράχο σε μια άλλη δεξαμενή με νερό του ενυδρείου και δούλεψα εντατικά με την οδοντόβουρτσα... Στη συνέχεια την ξέπλυνα καλά, πάλι με νερό ενυδρείου, και ξανατοποθέτησα την πέτρα στη θέση της, αφού αφαίρεσα και λίγο από τον αραγωνίτη στον οποίο πατούσε και είχε αφήσει ίχνη... Αν ποτέ (χτυπάω ξύλο) ξαναβγεί στο βράχο το ίδιο πράγμα, τότε βλέπω να τον τοποθετώ ολόκληρο στον κάδο των σκουπιδιών...
zwzwzw

Obelix(Reifen)
19-03-09, 21:15
Το πρώτο είναι κάτι σε σφουγγάρι δεν εξαπλώνετε πολύ το δεύτερο είναι σκουληκάκια φτιάχνουν αυτά τα καρφάκια δυστυχώς άμα έχεις αρκετή τροφή για αυτά ο βράχος γίνεται σαν σκαντζόχοιρος αλλά δεν μπορείς να τα αποφύγεις είναι πολύ κοινά .

freediver
19-03-09, 21:25
Ευχαριστώ φίλε Obelix(Reifen). Είναι,νομίζω, όλες οι φωτό από ένα συγκεκριμένο πράγμα κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του... Όπως και να έχει όμως, το ξεπάστρεψα. Θα βάλω και κανένα μανιταράκι να εξαπλωθεί εκεί και αν τα ξαναδώ... πέταμα... Να είσαι καλά για το ενδιαφέρον.