Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πληροφοριες κατασκευη μικρου ενυδρειου

giler84
10-03-09, 23:43
Θελω να κατασκευασω 1 ενυδρειο το οποιο θα ειναι γυρω στα 40 λιτρα, το ολο μου "κολλημα" ειναι οτι θελω να εχει το φιλτρο εσωτερικα στην πλατη η οποια θα ντυθει με μαυρο χαρτονι,επισης να ειναι μεσα και ο θερμοστατης ωστε να μην φενεται τιποτα στον χωρο του ενυδρειου, θα μπορουσε να δωσει μερικες πληροφοριες για το φιλτρο ? πως μπορει να κατασκευαστει? το ενυδρειο θα εχει μηκος 46εκ. υψος 28 και βαθος 32... τυπου ανβουργου σκεφτηκα αλλα δεν θελω να φενεται το σφουγγαρι. Δεν εχω προβλημα να πιασει και ολη την πλατη πισω δηλαδη να ειναι 45χ28χ5 ...
Θα ηθελα καποιες αποψεις απο τους παλαιοτερους... Το ενυδρειo θα φιλοξενει κυριως γαριδες cherry
-------------------------
Κανείς καμία βοήθεια??? :confused:
Κανείς καμία βοήθεια???

maikl
10-03-09, 23:55
-Παρε μια μικρη ιδεα εδω (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Filters1.htm) ;)

giler84
11-03-09, 09:42
lmaikl ευχαριστώ, παρόλα αυτά ψάχνω κάτι που να δείχνει κάτι πιο συγκεκριμένα...

maikl
11-03-09, 12:04
-Eκανα ενα μικρο σκιτσακι-δεν τα παω καλα μαυτα- με ενα φιλτρο πλατης.
-Το νερο μπαινει απο το 1 διαμερισμα οπου μπαινει ο θερμοστατης περναει αριστερα στο 2 με υπερχιληση,μετα στο 3-το πρασινο χρωμα ειναι σχαρα πλαστικη απο φιλτρο βυθου το γκρι ειναι μακαρονι μηχανικο,το κιτρινο ειναι βιολογικο,και το μπλε εναι filter wool οποτε επειδη ειναι πανω βολευει για ευκολο καθαρισμο-και μετα στο 4 διαμερισμα οπου ειναι ο κυκλοφορητης ο οποιος επιστρεφει το νερο στο ενυδρειο απο ψηλα....;)
Ελπιζω να βοηθησα...

CHRIS4204
11-03-09, 12:46
Σωστό είναι το σχέδιο σου αν εξαιρέσεις ότι στο διαμέρισμα 1 θέλεις μια τρύπα με "χτένα" για την υπερχείλιση και στο 3 μια τρύπα (λίγο ψηλότερα) για την επιστροφή του νερού στο ενυδρείο.
Εμένα μου δούλευε καλά για όσο το είχα σε 60 λίτρα.
Μόνο που τα χωρίσματα έγιναν με plexiglass 0.5εκ πάχους και χρώματος μαύρου (οπότε γλυτώνεις και την ανάγκη για μαύρο χαρτόνι)

Βέβαια σε μια διακοπή ρεύματος έγινε μπουμ το θέμα οπότε αναγκάστηκα να το αλλάξω καταργόντας την υπερχείλιση και βάζοντας 2 κυκλοφορητές ένας να ρουφάει και ο άλλος να επιστρέφει νερό .
Ακόμη και με διακοπή δεν έχεις πρόβλημα απλά πρέπει να καθαρίζεις τον πρώτο κυκλοφορητή που και που.

fitilakias
11-03-09, 18:07
καλησπερα chris.επειδη εχω κανει κατι τετοιο κ δεν το εχω ξεκινησει,πρεπει να εχω 2 κυκλοφορητες?δεν φτανει ενας?

maikl
11-03-09, 18:11
-Eνας στο τελευταιο διαμερισμα φτανει.;)
CHRIS4204 στο 1ο διαμερισμα οντως υπαρχουν εισοδοι,μια χαμηλα και η αλλη πιο ψηλα απλα με τα σχεδια οπως προειπα δεν τα'χω καλα:smt045
-Το μπουμ που λες και γω δε το καταλαβα...:confused:

giler84
11-03-09, 23:48
lmaikl σε ευχαριστω, ακριβως αυτο σκεφτομουν!

CHRIS4204
15-03-09, 16:08
Aν για παράδειγμα σταματούσε ο κυκλοφοεητής τότε θα πρέπει ο συνολικός όγκος του νερου που θα κατακλέισει το sump να μην υπερβεί το ύψος του.

maikl
15-03-09, 17:15
θελω να εχει το φιλτρο εσωτερικα στην πλατη Δεν εχω προβλημα να πιασει και ολη την πλατη πισω δηλαδη να ειναι 45χ28χ5 ...

.........:smt102

lion
15-03-09, 19:30
Δες και εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=140016#post140016

mixalis24
19-03-09, 20:23
Θελω να κατασκευασω 1 ενυδρειο το οποιο θα ειναι γυρω στα 40 λιτρα, το ολο μου "κολλημα" ειναι οτι θελω να εχει το φιλτρο εσωτερικα στην πλατη η οποια θα ντυθει με μαυρο χαρτονι,επισης να ειναι μεσα και ο θερμοστατης ωστε να μην φενεται τιποτα στον χωρο του ενυδρειου, θα μπορουσε να δωσει μερικες πληροφοριες για το φιλτρο ? πως μπορει να κατασκευαστει? το ενυδρειο θα εχει μηκος 46εκ. υψος 28 και βαθος 32... τυπου ανβουργου σκεφτηκα αλλα δεν θελω να φενεται το σφουγγαρι. Δεν εχω προβλημα να πιασει και ολη την πλατη πισω δηλαδη να ειναι 45χ28χ5 ...
Θα ηθελα καποιες αποψεις απο τους παλαιοτερους... Το ενυδρειo θα φιλοξενει κυριως γαριδες cherry
Κανείς καμία βοήθεια??? :confused:
Κανείς καμία βοήθεια???

+-8δεν ξερω εαν σ' εχω 100% τι χαρτονι και που? παρολαυτα, αυτο που ψαχνεις νομηζω οτι θα το βρεις σε καποιο πετ οπου θα εχει επαγκελματικες κολονες (ενυδρεια) κοιτα κατι τετοιο και αν σου κανει τα λεμε ξανα εαν οχι τα ξαναλεμε.:smt026