Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σαλιγκάρια και Χαλίκι

Roi
08-03-09, 12:09
σκοπεύω να πάρω ένα apple snail για το μονομαχο ενυδρείο μου. Έχει το σαλιγκάρι καμία προτίμηση στο χαλίκι που θα έχει το ενυδρείο? Θα έχει πρόβλημα αν το χαλίκι είναι 4-6mm και λίγο αιχμηρό ????

Σημ. πρέπει να αλλάξω το χαλίκι που είναι ήδη μέσα και θέλω να πάρω κατάλληλο χαλίκι και για σαλιγκάρια. Από όσο έχω διαβάσει ο μονομάχος δεν έχει καμία προτίμηση στο χαλίκι.

PascM
08-03-09, 12:12
Δεν θα το έλεγα ότι το σαλιγκάρι έχει προτίμηση αλλά ο μονομάχος ίσως να μην θέλει το σαλιγκάρι, σε αυτό δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς με σιγουριά βλέπεις έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του ψαριού.

Roi
08-03-09, 12:18
Αν ο μονομάχος μου δεν θέλει το σαλιγκάρι εκέινος θα χάσει, γιατί θα μείνει με τις πιθανές άλγες και τα υπολείμματα των τρωφών του, το σαλιγκάρι θα μετοκομίσεί στο άλλο ενυδρείο και θα είναι μια χαρά. Θα τα παρακολούθω στην αρχή να δω.

Άρα να το χαλίκι είναι αιχμηρό το σαλιγκάρι δεν κινδυνεύει να τρανματιστεί ?

PascM
08-03-09, 12:22
Για πόσο αιχμηρό χαλίκι μιλάς ? Συνήθως αποφεύγουμε το αιχμηρό χαλίκι γενικότερα.

Roi
08-03-09, 12:33
έχω πάρει αυτό. κάνει ???

PascM
08-03-09, 13:54
Εγώ δεν θα το έβαζα! Περίμενε όμως και άλλες γνώμες!

Ηλίας
08-03-09, 15:03
Αν δεν μπορεις να τα αλλαξεις ...βαλτα.
Αν μπορεις τοτε ...αλλαξετα.

netblues
08-03-09, 16:53
Αυτο δλδ δεν αφριζει στο ακουαφορτε?
Σιγουρα?

Εμενα δεν μαρεσει ουτε σαν χρωμα, ουτε σαν σχημα...
Σε μικρα ενυδρεια, το χοντρο χαλικι δειχνει πολυ μεγαλο σχετικα με ολα τα αλλα γυρω γυρω. Απο κει και περα, περι ορεξεως.....

Roi
08-03-09, 17:21
netblues, δεν το έχω δοκιμάσει με ακουαφόρτε, αν δεν κάνει λόγω σχήματος δεν υπάρχει λόγος να το ανοίξω για να μπορώ να το επιστρέψω, έχω ήδη αρκετό χαλίκι άχρηστο λόγω αφρίσματος.

Σαν σχήμα δεν με ξετρελένει, αλλά το χρώμα είναι ένα πολύ ανοιχτό πράσινο και εμένα μου αρέσει. Όταν πήγα να το ανοίξω και το ξαναείδα με έβαλε σε υποψίες γιαυτό ρώτησα για το σχήμα.