PDA

Επιστροφή στο Forum : Anentome helena


kakouras
07-03-09, 22:53
Καλησπερα, πηρα λοιπον για το ενυδρειακι μου τεσσερα σαλιγκαρακια Anentome helena. Δυστηχως δεν μπορεσα να βρω πολλες πληροφοριες γι'αυτα. Οι αποριες μου ειναι οι παρακατω :
1.Εκτος απο σαλιγκαρια τι αλλο περιλαμβανει το διαιτολογιο τους? Πρεπει να ταϊζω κατι διαφορετικο? (Λαχανικα, ταμπλετες κ.τ.λ.)
2.Η αναπαραγωγη τους πως πετυχαινεται, υπαρχουν καποια tips?
3.Τα εχω σε ενυδρειο με guppies, καπου διαβασα οτι οτι εχουν αναφερθει απωλειες σε γονο γαριδας απο τα εν λογω σαλιγκαρια, μπορει να κινδυνεψουν και τα μωρα guppies μου?

theodor72
07-03-09, 23:41
Δες αυτό (http://homepage.mac.com/nmonks/Projects/cleahelena.html) !
Δεν υπάρχει περίπτωση να έψαξες και να μην βρήκες πληροφορίες! Υπάρχει και το google...:smt045

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
08-03-09, 00:37
ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29411

Εγω που τα εχω σε ενα 50λιτρο με γαριδες cherry δεν εχω προσεξει τιποτα επιθετικο. Πηρα 4 και τωρα εχω 9 ή 10 απο αυτα.

να και δυο απο αυτα με ενα μωρο:

http://i248.photobucket.com/albums/g...0/DSC00034.jpg (http://i248.photobucket.com/albums/gg196/ANTONIS1980/DSC00034.jpg)

Kotsos
08-03-09, 02:19
Για την διατροφή τους κάτι?? Τρώνε κάτι άλλο εκτός από σαλιγκάρια??

Raven
08-03-09, 03:38
Στο λινκ που σου εδωσε ο theodor72 εκει που λεει Diet Other foods taken include bloodworms, krill, catfish pellets, and algae wafers.

Kotsos
08-03-09, 10:10
Στο λινκ που σου εδωσε ο theodor72 εκει που λεει DietΝαι το είδα, αλλά με άγνωστες λέξεις το krill,το pellets,και το wafers δεν κατάλαβα και πολλά... Το μόνο που κατάλαβα, είναι πως δεν τρώνε μόνο σαλιγκάρια:D

kakouras
08-03-09, 20:04
Δες αυτό (http://homepage.mac.com/nmonks/Projects/cleahelena.html) !
Δεν υπάρχει περίπτωση να έψαξες και να μην βρήκες πληροφορίες! Υπάρχει και το google...:smt045


Εψαξα και στο google και βρηκα χαρακτηριστικα και γενικοτερα θεωρητικα πραγματα, αλλα απο τη θεωρια στην πραξη.......Φυσικα και δεν τα επελεξα στην τυχη και χωρις να ενημερωθω για αυτα, επειδη μου αρεσαν ή δεν ξερω τι αλλο και επειδη θελω να προσφερω σε αυτα οπως και στα αλλα ζωντανα των ενυδρειων μου τις καλυτερες δυνατες συνθηκες, θελω να μαθω απο τις εμπειριες καποιων αλλων φιλων που τα διατηρουν στα ενυδρεια τους. Αυτος νομιζω ειναι και ενας απο τους βασικους λογους υπαρξης αυτου του forum. Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.
Εχω μια τροφη που ταιζω τα guppies που ειναι φυλλαρακια που κανουν και για γατοψαρα. Στο παραπανω link αναφερει catfish pellets, να κανει αυτη η τροφη που δινω ή πρεπει να προμηθευτω καποια αλλη?

theodor72
08-03-09, 23:57
Φίλε kakouras, ότι έγραψα το έγραψα με διάθεση να βοηθήσω και ελπίζω να μην με παρεξήγησες. Δεν αμφιβάλλει κανείς για όσα έγραψες παραπάνω αφού έχεις και αρκετά χρίνια εμπειρίας.
Κάποτε είχα αυτά τα σαλιγκάρια αλλά από την στιγμή που αποφάσισα να μαλακώσω αρκετά το νερό μου τα απομάκρυνα.
Όσον αφορά την διατροφή τους, από την στιγμή που βρίσκονται σε ενυδρείο με ψάρια και όχι μόνα τους, θα φάνε ότι πέσει στον βυθό του ενυδρείου και δεν φαγωθεί από τα ψάρια. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αλλά ουτε και να υπερταΐζεις. Όλο και κάτι θα μένει.
Τα δικά μου δεν πρόλαβαν να αναπαραχθούν γιατί τα είχα λίγο καιρό, αλλά από ότι έχω διαβάσει δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, αρκεί να έχουν αρκετή τροφή.
Ούτε με τα μωρά guppies θα έχεις πρόβλημα. Είναι αρκετά ευκίνητα για να αποφύγουν ένα σαλιγγάρι. Ακόμα και όταν κοιμούνται μου φαίνεται απίθανο να φαγωθούν από έναν τόσο αργό κυνηγό. Σε περίπτωση βέβαια αυγών ψαριών τα πράγματα είναι διαφορετικά...

kakouras
09-03-09, 17:30
Φιλε Θοδωρη, δεν σε παρεξηγησα. Περισσοτερο απεξηγηματικο ηταν το μηνυμα μου παρα παρεξηγημενο. Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.