Επιστροφή στο Forum : led lampes
αυτου του ειδους ο φωτισμος κανει καλο και στα φυτα η ειναι μονο για εφε???
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=335847#post335847
-------------------------
κανενας δεν ξερει να μ απαντησει???
δεν ειναι για εφε.στο γλυκο νερο το λευκο αναπαριστα το φως του φεγγαριου. τσεκαρε τι γινετε στη φυση.με το φως του φεγγαριου ξεκιναει ενας "δευτερος κυκλος" ζωης.(εμπειρια δεν εχω...οτι εχω διαβασει)
δηλαδη να βαλω αυτην την πατεντα και να αναβω τα λευκα μαζι με την μαμισια ( ροζ ) λαμπα και τα μπλε μονο για monnlight??? η μαμισια λαμπα ειναι 18 βαττ σε 96αρι...αρα εχω 0,187 βαττ/λιτρο...με αυτη τη πατεντα θα αλλαξει κατι ???????
-------------------------
κανεις δεν την εχει δοκιμασει για να μ απαντησει???
Καταρχήν υπομονή και όλο και κάποιος θα απανταει. Έχεις φυτά στο ενυδρείο? Και αν ναι τι? γιατί το φως σου είναι πολύ λίγο. Επίσης αν ανάβεις 4-5 άσπρα led μαζί με την Τ8 δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά γιατί τα κλασσικά led που είναι φτιαγμένο το project είναι μικρής έντασης. Φτιάξε το moonlight όχι ότι έχει καμία ιδιαίτερη χρησιμότητα απλά φαίνετε ωραίο το βράδυ και προγραμμάτισε το να ανάβει 2 ώρες αφού κλείνουν οι λάμπες και 2 ώρες πριν ανοίξουν
μεσα εχω κερατοφυλλο ανουμπιες μοςς και κρυπτοκορινα.....το ξερω οτι χαμηλο φωτισμο αλλα τα φυτακια πανε καλα ολα εχουν μεγαλωσει...δηλαδη δεν θα κανουν τιποτα τα led???σκεφτηκα να βαλω τις λαμπες λεδ που εχουν πολλα λαμπακια μεσα.και εινια σαν σποτακια ετοιμα.. αυτα λες να κανουν?
Κατι θα κανουν αυτα που λες αλλα κατα την γνωμη μου ή βγαλε τελειως την Τ8 και φτιαξε ολο τον φωτισμο με led ( προσοχη σε τι led θα βαλεις, πρεπει να ειναι σωστο το φασμα δεν μπορεις να βαλεις οτι νανε) ή προσθεσε κιαλλες λαμπες (Τ8 ή Τ5) αν θελεις περισσοτερο φως
αυτα με το φασμα που μπορω να τα δω???
Kανε ενα google και θα βρεις τα παντα. Γενικα το daylight ειναι 5400k 6500k εκει.Γενικα οσο πιο μικρη θερμοκρασια φωτος (k) τοσο πιο πολυ κοκκινιζει το φως οσο πιο πολλα K τοσο πιο ψυχρο ,μπλε γινετε. Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος
δηλαδη να παρω led με 5400-6500 k......
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.