PDA

Επιστροφή στο Forum : Τεχνητο βιολογικο υλικο


theofilos
04-03-09, 23:21
Πιο ειναι το πιο ισχυρο βιολογικα τεχνητο υλικο? Σφουγγαρι Siporax Βιοσφαιρες? Επισης αν καποιος γνωριζει και καποια νουμερα συγκρισης δεν θα εβλαπτε ( αν υπαρχουν βεβαια) Με ποια σειρα θα λεγατε? Επισης πιο αφηνει να περναει πιο ελευθερα το νερο και να βουλωνει δυσκολοτερα?

Η δικη μου γνωμη ειναι
Βιολογικo: 1) Siporax 2) Σφουγγαρι 3) Βιοσφαιρες

Ελευθερια μετακινησης του νερου:
1) Βιοσφαιρες 2) Siporax 3) Σφουγγαρι



Και μια τελευταια διευκρινηση απο οτι εχω καταλαβει το Siporax πρεπει να αποροφαει τον χαλκο καθοτι πορωδες, οπως π.χ. ο βραχος και η αμμο. Το γνωριζει καποιος αυτο σιγουρα?

ΧρήστοςΠ
05-03-09, 08:21
Theofile το θες για σαμπ ? αν ναι και επειδή είσαι και μερακλής σε ότι κάνεις η καλύτερη λύση είναι το σιποραξ;)

theofilos
05-03-09, 08:42
Το θελω για φιλτρο μεσα και επειδη θα ειναι καραντινα και θα πεφτουν διαφορα μαντζουνια μαλλον εκανα βλακια που το εφτιαξα με siporax. Αν αποροφαει το χαλκο το siporax θελω να αλλαξω υλικο μεσα σιγουρα. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θελει αλλαγη.

Tricky
05-03-09, 09:49
H καραντινα θα ειναι συνεχους λειτουργειας ?

theofilos
05-03-09, 10:21
Μονιμη 120 λιτρων. Το πλανο ειναι καθε ψαρι που θα μπαινει μεσα 1 εβδομαδα προσαρμογη και μετα 4 εβδομαδες cupramine και prazipro (αν το βρω στην Ελλαδα). Για αυτο θελω να βγαλω το siporax.

Tricky
05-03-09, 10:34
Διαφωνω με τη λογικη σου ...ειδικα ο χαλκος δεν ειναι ουτε ευκολη , ουτε αθωα θεραπεια...το να υποβαλλεις ενα υγιες ψαρι σε σωστη θεραπεια με χαλκο ειναι σαν να υποβαλλεις εναν υγιη ανθρωπο σε προληπτικη χημειοθεραπεια.

theofilos
05-03-09, 10:37
Πιστευω αυτο ανηκει σε αλλο thread γιατι παιρνει πολυ συζητηση :D.

Tricky
05-03-09, 11:24
Ετσι ειναι αλλα επηρεαζει το θεμα του φιλτρου.

Εσυ θες να στησεις καραντινα-νοσοκομειο ...εχει διαφορα.Θα ριχνεις συνεχεια χαλκο : παιρνεις ενα ψαρι σημερα , το ξεκινας με χαλκο και μεχρι να τελειωσει η θεραπεια , δεν μπορεις να βαλεις μεσα αλλο ψαρι.Μολις τελειωσει η θεραπεια του πρωτου , ξεκινας παλι με το δευτερο (παλι χαλκος) κοκ.

Μαζι με το χαλκο , θα πεφτουν και τα οποια αντιβακτηριακα φαρμακα.

Εν ολιγοις , δεν θα εχεις ποτε βιολογικο φιλτρο σε αυτο το ενυδρειο ανεξαρτητως του βιολογικου υλικου που θα χρησιμοποιησεις.

Μια λυση ειναι να παρεις σφουγγαρια (5-6 τεμαχια τη φορα) και να τα seedαρεις στο main tank ...καθε φορα που θα βαζεις ενα ψαρι στο νοσοκομειο , θα παιρνεις ενα (ψιλοστρωμμενο) σφουγγαρι απο το main tank και θα το κανεις βιολογικο υλικο της καραντινας , μαζι με την τακτικη προσθηκη βακτηριδιων εφοσον προκυψει αμμωνια.

σκιμερ θα εχει το νοσοκομειο ?

theofilos
05-03-09, 11:26
Skimmer δεν θα υπαρχει αλλα θα γινονται πολυ συχνες αλλαγες νερου. Η βιολογια δεν επηρεαζεται απο cupramine και prazipro μου εχουν πει ανθρωποι που κανουν αυτη τη μεθοδο στα ψαρια τους.

Tricky
05-03-09, 11:43
Ωραια τοτε ... αφου υπαρχει πετυχημενος μπουσουλας , θα ελεγα να αντιγραψεις το βιολογικο φιλτρο αυτων:D

theofilos
05-03-09, 11:48
Απλα δεν πολυσυμπαθω τα σφουγγαρια ;).

Tricky
05-03-09, 12:08
Κοιτα , οποιοδηποτε πορωδες υλικο θα απορροφα τον χαλκο (οπως σωστα λες).

Τα σφουγγαρια ειναι η συνηθης πρακτικη (συν μετρησεις / αλλαγες νερου κλπ)

Εγω ,εφοσον η θεραπεια το επιτρεπει, θα σου ελεγα να εχεις και ενα σκιμερ...θα βοηθησει τοσο στον ελεγχο των οργανικων οσο και στην οξυγονωση του ενυδρειου (τα αρρωστα/στρεσαρισμενα ψαρια αναπνεουν ταχυτερα)

Τελος , αν προκειται να κινηθεις με ενα-ψαρι-τη-φορα θα σου ελεγα να φτιαξεις μικροτερη καραντινα ...θα κανει τις αλλαγες νερου πιο ευκολες και ουσιαστικες και θα μειωσει δραματικα το κοστος των φαρμακων

theofilos
05-03-09, 12:31
Εχω μονιμη αντλια οξυγονου μεσα ;). Με συμφερει πιο πολυ να θεραπευω περισσοτερα ψαρια απο 1 καθε φορα απλα να γινεται ταυτοχρονη η εισαγωγη τους. Οι βιοσφαιρες στεκουν καλα απεναντι στο σφουγγαρι οσον αφορα τη βιολογικη ικανοτητα??